Un acoperiș pietonal a fost construit deasupra unei biblioteci din India (5 foto)

0
93

În comparație cu alte tipuri de artă, arhitectura, de regulă, trebuie să ia în vedere nu doar aspectul clădirilor, dar și practicitatea acestora, analizând care materialele de construcție s-ar potrivi mai mult, cum va arăta instalația și, în cele din urmă, cum aceasta ar putea fi adaptată la cerințele locale.

O companie indiană din Mumbay sub numele sP+A a creat din acoperișul unei biblioteci o cale pietonală care oferă oamenilor posibilitatea de a se plimba și a se relaxa în timp ce se îndreaptă spre o altă clădire a colegiului. Acoperișul se află pe teritoriul central al unui colegiu și este un loc perfect unde studenții ar putea petrece serile cu o carte în mână, stând pe cărămizile arse de soare în timpul zilei.

Structura este destul de simplă. Ea se ridică ușor în sus după care coboară. Majoritatea altor construcții cu o asemenea ridicare ar avea nevoie de balustrade, însă nu și această cale pietonală.

„Când am sosit în acest loc pentru prima dată, ne-a fost interesant să vedem structurile geodezice create de un inginer special pentru câteva clădiri ale colegiului. Ideea și logica construcțiilor inginerului ne-au inspirat să mai adăugăm câteva detalii”, explică sP+A. „Înainte de a începe lucrările, am analizat câteva forme pe care le-ar putea avea construcția și am selectat materialele potrivite, începând cu baza de beton a trotuarului și cărămizile pentru boltă”.

„Echipa care s-a ocupat de proiect a fost interesată de eficiența unui acoperiș din cărămizi ale secolului al XVI-lea produse Catalonia. Este vorba despre materialul utilizat de arhitectului spaniol Guastavino la începutul secolului al XIX-lea, precum și despre detaliile lucrării inginerului uruguayan Eladio Dieste. Pentru a alege forma potrivită a acoperișului bibliotecii, compania sP+A a utilizat un plug-in pentru determinarea formei rhinoVAULT, realizată de o echipă de cercetare a blocurilor de la Colegiul Tehnic Elvețian din Zurich (Eidgenossische Technische Hochschule Zurich). Astfel, datorită combinării cunoștințelor din mai multe intervale de timp și diferite locații geografice, a fost creată biblioteca Maya Somaiya.