O pisică paralizată a reușit să-și reîntoarcă mobilitatea după 10 săptămâni de muncă grea (9 foto + video)

0
7177
Foto: Kelley Peters

Într-o zi pe un trotuar a fost găsită o pisicuță care, dintr-un motiv necunoscut, nu-și putea mișca picioarele din spate. Însă, tăria de caracter și ambiția au ajutat-o să-și reîntoarcă abilitatea de a-și mișca cele două lăbuțe bolnave.

Foto: Kelley Peters

Biata creatură găsită pe ulițele cartierului Coney Island din New York s-a dovedit a fi o pisicuță de 6 luni. Micuța Sophie, așa a fost numită, a fost adusă la Kelley Peters, fondatoarea azilului The Kitty Krusade. „Era atât de mică, nu se putea mișca și era neajutorată. Un prieten al adăpostului pentru pisici m-a întrebat dacă pot s-o ajut. Eram sigură că pot!”, își reamintește Kelley.

Coloana vertebrală a pisicii era fracturată. Pe lângă toate, micuța avea ruptă și o coastă care apăsa pe sistemul nervos central. Din această cauză picioarele din spate ale pisicii au fost paralizate. În pofida celor întâmplate, micuța era foarte blândă, torcea și savura atenția pe care o avea din partea salvatorilor ei.

Sophie nu se plângea și nu era capricioasă când i se verificau labele, de parcă înțelegea că în sfârșit i se va oferi un ajutor.

Foto: Kelley Peters

Medicii veterinari au spus că micuța are șansa de a-și recupera mobilitatea. „Singura ei șansă este o operație care, din nefericire, este una foarte complicată”, a enunțat Kelley.

Înainte de procedură, pisica trebuia să-și restabilească puterile. Lui Sophie i se dădeau analgezice, antibiotice și steroizi pentru a o ajuta să facă față leziunilor coloanei vertebrale.

În pofida tuturor procedurilor, Sophie continua să rămână într-o dispoziție bună, curajoasă și blândă cu toți care interacționau cu ea. Pisica avea un apetit foarte mare și adora să mănânce bine.

Foto: Kelley Peters

După operație micuța s-a restabilit foarte repede și a revenit la starea ei obișnuită de fericire, odihnindu-se pe plăpumi moi și torcând necontenit. Micuța chiar a început să-și întindă treptat picioarele din spate imediat ce a simțit mobilitatea lor. Pentru a-i restabilit complet mobilitatea, Sophie a fost îmbrăcată cu un bandaj special și micuța a început să exerseze, mișcându-și lăbuțele mici și făcând mici pași. Toți angajații spitalului veterinar se mândreau de pisicuța Sophie.

Foto: Kelley Peters

După ce Sophie s-a recuperat complet după operație, Kelley a recurs la ajutorul unei fizioterapii zilnice. Lăbuțele odată paralizate au început să-și recupereze mobilitatea cu ajutorul unui set de exerciții. De asemenea, în fiecare zi pisicuța încerca să meargă, să se cațăre pe diverse obiecte și să repete mișcările altor pisici. Sophie a urmat un program strict de antrenamente care au ajutat-o să se însănătoșească.

Foto: Kelley Peters

După câteva zile de fizioterapie, pisica deja putea să mănânce în picioare timp de un minut fără a fi ținută cu un bandaj. Sophie îndeplinea toate sarcinile ca o adevărată campioană și muncea cu un entuziasm incomparabil pentru a-și recupera mobilitatea picioarelor din spate. După 6 săptămâni, Kelley a rămas uimită de rezultatele obținute de micuță.

Foto: Kelley Peters

„A făcut primii pași singură”, a povestit Kelley. De îndată ce Sophie a înțeles că este capabilă să meargă fără ajutor, micuța a început să se joace cu jucării și să facă tot ce fac alte pisici.

A-ți putea să vă convingeți singuri:

Uneori Sophie cădea pe ici dincolo, însă se scula imediat cu credința că într-o zi va începe să alerge și să se cațăre de parcă nimic nu s-a întâmplat cu piciorușele ei.

Kelley spune că Sophie este o pisică excepțională care într-adevăr iubește viața. Pisicuța mereu este foarte fericită, sociabilă și activă.

Foto: Kelley Peters

După 10 săptămâni de muncă grea, picioarele din spate ale pisicii în sfârșit s-au recuperat destul pentru ca Sophie să înceapă se alerge prin cameră și să se joace cu alte pisici, gonindu-se după jucării. Sophie a început să urce pe pereți și să sară pe scaune de parcă nu a fost niciodată paralizată.

Foto: Kelley Peters

„Ea nu s-a lăsat bătută niciodată și nu-i părea rău de sine însuși. Ea mereu torcea, mângâia și se lipea de toți. Sophie își mișcă partea din spate a corpului foarte grațios, chiar dacă aici a avut cândva o problemă serioasă”, a recunoscut Kelley.

Sophie a început să meargă în ciuda faptului că mulți se îndoiau că micuța își va putea recupera mobilitatea. După 10 săptămâni, ea din nou poate să stea pe toate cele 4 lăbuțe ale ei, alergând prin toată camera la fel ca celelalte pisici.

Foto: Kelley Peters

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.