O familie a zărit în curtea sa un animal ciudat care se tot holba la ei prin geam (4 foto)

0
1814
Foto: RSPCA

Într-o sâmbătă, o familie își petrecea timpul în propria casă din Alsager, Anglia, iar când accidental au privit în curte, au zărit un animal care îi privea cu foarte multă atenție.

Deși animalul părea a fi o vulpe, culoarea blănii creaturii nu era roșcată, ci mai degrabă de o culoare argintie în amestec cu negru. Familia a rămas surprinsă. Ziua întreagă vulpea a stat la ei în curte, de aceea familia a decis să posteze pe Facebook un mesaj pentru a afla dacă cineva din apropiere îi poate ajuta.

Din fericire, mesajul a fost văzut de Amanda Lovett care locuiește în apropiere și este un fost membru al Societății regale pentru protecția animalelor împotriva abuzului. Doamna încă mai lucra în serviciul de salvare, de aceea știa cu siguranță că poate fi de ajutor. Amanda imediat și-a luat instrumentele și a mers spre casa familiei cu speranța că vulpița încă mai era acolo.

„Am reușit să prind vulpea fără a o răni, am pus-o într-o geantă pentru pisici după care am dus-o la Centrul Stapeley Grange, angajații căruia au fost de acord să mai stea puțin la locul de muncă pentru a examina vulpița”, a enunțat Lovett. „Animalul era foarte calm și chiar părea să fi fost deja îmblânzit”.

Foto: RSPCA

Angajații centrului Stapeley Grange au stabilit imediat că vulpița Shadow (așa a fost numită) ce a fost adusă la centru este o vulpe argintie care, de regulă, este crescută pentru blăniță. Din cauza că Shadow arăta foarte bine și era calm, angajații au concluzionat că el este un animal de companie exotic care, fie că a fugit de acasă, fie că a fost lăsat în voia sorții de foștii proprietari. Angajații societății regale pentru protecția animalelor împotriva abuzului au încercat să afle exact de unde a venit animalul.

Foto: RSPCA

„Veterinarii noștri au examinat vulpița și au concluzionat că animalul este absolut sănătos, deși era puțin supraponderal”, a enunțat Lee Stewart, managerul Centrului Stapeley Grange. „Shadow mănâncă foarte bine și se pare că se simte excelent. Organizația noastră activează deja de 25 de ani și aceasta este prima vulpiță argintie care a ajuns la centrul nostru. Vulpița arată grozav și toți angajații noștri au o mare plăcere de a avea aici o asemenea creatură rară”.

Foto: RSPCA

Deși vulpițele par a fi foarte drăguțe, să nu uităm că ele sunt niște animale sălbatice care nu pot fi deloc ușor dresate. Pe lângă toate, vulpițele niciodată nu vor deveni un animal de companie de încredere.

Până în prezent, Shadow se află la Centrul Stapeley Grange, angajații căruia fac tot posibilul pentru ca animalul să se simtă în siguranță și confortabil. De asemenea, salvatorii tot încearcă să afle de unde Shadow s-a lua, iar după ce îi descoperă proveniența, aceștia vor încerca să-i găsească o nouă familie.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.