Orb și fericit: pisicul Merlin nu încetează să se bucure de viață alături de proprietarii săi (9 foto + video)

0
1838
Foto: Elliot Green

Elliot și Nathanial Green au mers la un azil pentru animale cu scopul de a adopta un animal de companie, însă într-un final un pisoi orb a fost cel care i-a ales pe ei.

Foto: Elliot Green

Elliot și Nathanial a venit la azilul Lynchburg Humane Society din Lynchburg, statul Virginia, în timpul unui eveniment organizat în special pentru oamenii care își doresc să adopte un animal de companie. Bărbații mereu și-au dorit o pisică siameză și în acea zi au venit la azil cu speranța că vor găsi un animal de această rasă.

„Toate pisicile siameze erau fie că rezervate, fie că deja și-au găsit proprietari, însă din fericire, o doamnă ne-a propus ajutorul ei și a decis să ni-l dăruiască pe Merlin”, a enunțat Elliot. Când Merlin a fost adus la azil, acesta era încă un pui și avea nevoie de un ajutor medical, precum și de niște proprietari care-l vor iubi. Pisicul era orb de la naștere și foarte mic.

Foto: Elliot Green

Bărbații împreună cu acea doamnă au mers în secția medicală a azilului pentru a-l cunoaște pe Merlin. În ciuda lipsei vederii, micuțul a înțeles îndată că are niște oaspeți. Pisicul l-a mirosit pe Elliot după care s-a înghemuit în brațele lui și a început să toarcă. „Când Merlin s-a lipit de mine, am înțeles că el este animalul perfect pentru noi”, a enunțat Elliot. „Micuțul era pregătit pentru a fi adoptat”. Bărbații au completat niște acte, iar ce s-a întâmplat mai târziu este deja o istorie.

Foto: Elliot Green

Merlin s-a acomodat rapid în noua sa casă și a declarat că aceasta este teritoriul care-i aparține. „Primul lucru pe care l-a făcut Merlin este că a mirosit totul pentru a se obișnui cu noua locuință”. De regulă, pentru a se orienta pisicile folosesc simțul tactil, simțul olfactiv și auzul. Merlin s-a isprăvit perfect cu această treabă.

Foto: Elliot Green

„Merlin niciodată nu a avut nici o problemă în ceea ce ține de a se orienta în spațiu și acest fapt mereu m-a uimit. De regulă, pisicul mai întâi își întinde lăbuța pentru a se asigura că nu are nici un obiect în față. Însă dacă Merlin deja a mai fost în această cameră, își reamintește imediat ce are în jur”, a enunțat Elliot într-un interviu cu Love Meow.

Foto: Elliot Green

„Merlin este cel mai calm pisic pe care l-am întâlnit vreo dată. Tot de ce are nevoie este hrană și îmbrățișări”.

Merlin își adoră noii proprietari. Atunci când are nevoie de atenție, pisicul miaună și se lipește de mâini. „Nu pot să vă transmit cât de insistent pisicul cerea îmbrățișări. Cel mai mult micuțul iubește să fie în centrul atenției și să mănânce”.

Foto: Elliot Green

„Pisicul iubește să se plimbe, să întâlnească noi oameni și să miroase tot ce-l înconjoară. Însă la sfârșitul zilei Merlin mereu se întoarce la noi”, a enunțat Elliot.

Merlin este foarte micuț, însă el își compensează neajunsul pe deplin și chiar mai mult fiind un pisic cu un caracter foarte drăguț.

Foto: Elliot Green

Faptul că este orb nu îl face deloc mai lent decât alte pisici. Merlin „vede” lumea altfel cu ajutorul simțurilor sale extrem de bine dezvoltate. El se joacă, sare și aleargă la fel ca oricare alt pisic.

Foto: Elliot Green

Merlin în sfârșit a obținut noi proprietari și o casă perfectă. În luna aprilie a acestui an pisicul va împlini deja doi ani și pe an ce trece Merlin devine tot mai înțelept.

Foto: Elliot Green

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.