Au scăpat de moarte și au câștigat milioane de dolari la loterie: topul celor mai norocoși oameni din lume

0
1358

În acest articol vă așteaptă niște istorii fascinante ale unor oameni cărora le-a zâmbit norocul. De la vânători de comori ce au făcut descoperiri incredibile, până la oameni care au reușit să înșele moartea.

Desigur, este imposibil să ai norocul mereu de partea ta, însă se pare că unii oameni se nasc sub o stea norocoasă. Uneori norocul lor chiar ar putea părea nedrept, însă nu putem face nimic cu asta. Puteți numi asta soartă, însă unii oamenii norocoși reușesc necondiționat să obțină cele mai bune scenarii de viață. În acest articol am selectat niște exemple incredibile în care ar părea greu de crezut.

25. Adolphe Sax

Foto: Vincent Anderlucci

Sax s-a născut în anul 1814 și a fost pe cale de a-și pierde viața de mii de ori. Fiind copil, Adolphe a căzut de la etajul trei și s-a lovit cu capul de o piatră, a băut un bol de acid sulfuric, a înghițit un ac, a primit arsuri de la explozia prafului de pușcă, aproape că s-a înecat în râu, a căzut pe o tigaie fierbinte, a fost lovit în cap cu o piatră și de câteva ori a adormit înconjurat de mobilier nou dat cu lac (emanațiile lacului proaspăt sunt toxice și puteau să-l omoare în timp ce dormea). Inventatorul deinstrumente muzicale avea atâta ghinion, încât mama sa a enunțat odată următoarele „este un copil condamnat la nenoroc și nu va supraviețui”. Însă Adolphe a supraviețuit! Dacă nu era norocul său, cel mai probabil nu știam nici până azi cum sună saxofonul, iar lumea muzicii era cu totul alta.

24. Yorgos Kentrotas și Oliver Voutier

Foto: Ivo Jansch

Acel moment când doi oameni se află în locul potrivit la timpul potrivit. Kentrotas era un fermier modest care locuia pe insula grecească Milos ce a fost în anul 1820 vizitată de ofițerul Voutier care căuta obiecte antice pentru a le vinde. Conform unei versiuni, marinarul francez se afla în apropiere când grecul colecta pietre pentru ferma sa și la un moment dat a încremenit. Kentrotas găsit o sculptură din Grecia Antică pe care astăzi toți o cunosc sub denumirea „Venus din Milo”. O altă versiune spune că ambii norocoși efectuau împreună săpături în zona vechiului amfiteatru, scopul principal fiind de a găsi artefacte valoroase. În orice caz, ambii bărbați nu au devenit prea bogați, însă astăzi, datorită eforturilor lor, turiștii care vizitează Muzeul Luvru pot admira capodopera antică ce o înfățișează pe zeița iubirii și frumuseții.

23. Pavel, Petko și Michail Deikov

Foto: Ann Wuyts

În anul 1949 acești trei frați din Bulgaria săpau pământul pentru a găsi lut când au descoperit ceva mult mai prețios decât s-ar fi putut aștepta. Frații Deikov au găsit o adevărată comoară veche: obiecte folosite la ceremonii până în secolul al IV-lea î.Hr. În total, frații au găsit 6 kilograme de artefacte din aur, astfel descoperirea lor s-a dovedit a fi una fără de preț.

22. Cum a fost găsită comoara Saddle Ridge

Foto: jchoate7

În anul 2013, plimbându-și câinele în curtea casei, o pereche a găsit o doză veche și ruginită pe jumătate săpată în pământ. Ajungând acasă, perechea a desfăcut doza și a găsit în ea o grămadă de monede de aur. Soțul și soția s-au întors imediat în curte și au găsit încă 8 doze similare. În total au fost găsite 1 400 de monede de aur foarte rare care datează din secolul al XIX-lea. Comoara a fost evaluată cu 10 milioane de dolari. Vi s-a trezit și vouă dorința de a merge la plimbare cu câinele?

21. Tsutomu Yamaguchi

Foto: WikiImages

Să vorbim despre adevăratele comori, spre exemplu despre viață… În anul 1945, Tsutomu Yamaguchi se afla într-o călătorie de afaceri în orașul Hiroshima exact în momentul când americanii au lansat bomba atomică. Bărbatul a supraviețuit acel atac și în curând s-a îndreptat spre Nagasaki, orașul în care s-a născut. Cu 3 zile mai târziu după bombardarea Hiroshimei, la 9 august, Yamaguchi se afla la locul de muncă în orașul Nagasaki exact în momentul când a avut loc a doua explozie nucleară. Japonezul a supraviețuit ambelor atacuri atomice și s-a dovedit a fi singura persoană a cărei prezență a fost recunoscută oficial în ambele orașe. Mai târziu Yamaguchi a devenit un activist care pledează pentru dezarmarea nucleară și a decedat la vârsta de 93 de ani din cauza unui cancer la stomac.

20. Juliane Koepcke

Foto: Free-Photos

Juliane Koepcke a fost singura din cei 92 de pasageri și membri ai echipajului car a supraviețuit după ce avionul în care călătorea s-a prăbușit în jungla peruviană în anul 1971. Domnișoara de 17 ani, rănită și epuizată, a rătăcit prin pădurea tropicală timp de aproape 9 zile până când a ajuns la civilizație unde a primit ajutor.

19. Kevin Hillier

Foto: Michael Coghlan

Cu toții am văzut cum cei mai încăpățânați vânători de comori rătăcesc plajele cu un detector de metale cu speranța de a găsi ceva prețios. În anul 1980, Kevin Hiller a găsit cea mai mare bucată de aur descoperită vreo dată cu ajutorul unui detector de metale. Bucata de aur a fost evaluată cu peste un milion de dolari.

18. Bill Morgan

Foto: Nick Ares

Este greu de evaluat ce ar putea fi un succes mai mare, să supraviețuiești un accident sau să câștigi la loterie. Bill Morgan este norocosul care le-a făcut pe ambele. Morgan a fost lovit de un camion și timp de 14 minute s-a aflat într-o stare de moarte clinică, însă la un moment dat inima lui a început din nou să funcționeze. La spital bărbatul se afla în comă și nimeni nu se aștepta că acesta se va mai putea recupera în întregime pentru a reveni la o viață normală. Familia sa chiar era gata să-l deconecteze de la aparatul care-i menținea viața, însă după 12 zile Morgan și-a revenit și nu avea nici o leziune a creierului. Când Morgan a părăsit spitalul, acesta și-a cumpărat un bilet de loterie și a câștigat un nou automobil. Însă, norocul lui nu s-a oprit aici. Când jurnaliștii au aflat despre acest caz, Bill a fost invitat la televiziune unde a fost rugat să șteargă stratul de protecție a unui nou bilet de loterie pentru a înscena primul său câștig. De această dată Bill Morgan a câștigat 250 000 de dolari.

17. Michael Sparks

Foto: Josh Hallett

Într-o zi Sparks a intrat într-un magazin de comisioane din Nashville, statul Tennessee și a cumpărat o copie a Declarației de Independență a SUA cu doar 1,48 de dolari. Foaia era cam galbenă de vechime. Când Sparks a privit-o mai atent a constatat că acesta este unul dintre exemplarele create în anul 1823. În cele din urmă, bărbatul a vândut documentul cu aproape 500 de mii de dolari. Ce noroc!

16. Andrew Jackson

Foto: Seth Tisue

Andrew Jackson a fost al 7-lea președinte al SUA și cu aproape 180 de ani în urmă politicianul a fost de două ori la rând norocos. Un om a încercat să-l împuște, iar glonțul trebuia să fie unul mortal, însă pistolul s-a blocat. Când politicianul a încercat să se apere, a început o luptă și atacatorul a scos un alt pistol care la fel s-a blocat. Anterior aceste două pistoale nu aveau nici o defecțiune. Probabilitatea unei astfel de întâmplări este de 1 la 125 000 de împușcături. Cât noroc de două ori la rând…

15. Mohammad Basheer Abdul Khada

Foto: N4TX

În anul 2016 Mohammad Basheer Abdul Khada a luat un zbor de la aeroportul din Dubai, iar înainte de a se îmbarca a cumpărat un bilet de loterie. La aterizare, avionul în care se afla Mohammad s-a prăbușit. Bărbatul și alți pasageri au reușit să părăsească avionul înainte ca acesta să fie cuprins de flăcări. Mai târziu, Mohammad a aflat că biletul cumpărat înainte de zbor este unul câștigător, astfel bărbatul a devenit milionar și pasager supraviețuitor ambele în același timp.

14. Frane Selak

Foto: Andi_Graf

Frane Selak din Croația într-un mod miraculos a scăpat de moarte de vreo 7 ori. Bărbatul a supraviețuit când trenul în care se afla a ieșit de pe șine și a căzut într-un lac înghețat, a căzut în mai multe accidente, a fost pasagerul unui autobuz care a căzut în râu, s-a împușcat și chiar a căzut dintr-un avion aterizând pe un morman de fân, iarăși scăpând de moarte. Se pare că Selak este pe cât ghinionist pe atât și norocos. În plus, bărbatul a mai câștigat și un milion de dolari în loterie, fapt care-l face norocos la pătrat.

13. Timothy Dexter

Foto: Internet Archive Book Images Follow

Dexter a fost un antreprenor american de la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Încercările lui de a se îmbogăți de fiecare dată păreau a fi prea riscante și dubioase, însă spre uimirea tuturor, Dexter mereu avea parte de succes. Odată bărbatul a achiziționat o mulțime de dolari continentali care la acel moment s-au depreciat foarte mult. Cu toate acestea, mai târziu acele bancnote și-au reobținut valoarea, iar toate cheltuielile bărbatului s-au recuperat cu dobânzi. Altă dată Dexter a cumpărat o mulțime de încălzitoare de calitate inferioară care în statele nordice erau folosite pentru a încălzi încăperi și a organizat livrarea lor în țări cu o climă mult mai caldă. Este evident că produsele nu au putut fi vândute. Astfel Dexter a decis să le numească oale pentru bucătărie și, prin urmare, produsele s-au vândut imediat. Cea mai dubioasă idee a bărbatului a devenit cea de a vinde cărbune într-un oraș britanic care în acei ani era liderul național în mineritul cărbunelui. Și aici norocul nu s-a întors cu spatele, căci odată ajuns în Anglia cu încărcăturile sale, cărbunele s-a vândut imediat din cauza grevei care avea loc la mina locală. O coincidență extraordinară!

12. Elmer Sherwin

Foto: Jeff Kubina

În anul 1989, Elmer Sherwin a câștigat un jack pot de 4,6 milioane de dolari la un cazinou din Las Vegas, Mai târziu, în anul 2005, bărbatul a câștigat 21 de milioane de dolari la același aparat de joc.

11. Chris Duddy și Michael Benson

Foto: peterhartree

Elicopterul în care zburau Chris Duddy și Michael Benson s-a defectat și s-a prăbușit. Este un miracol să supraviețuiești după o asemenea cădere, însă istoria acestor doi este mult mai incredibilă, deoarece elicopterul s-a prăbușit într-un vulcan activ de pe insulele Hawai. Chris și Michael au petrecut 2 zile în interiorul vulcanului înconjurați de gaze sufocante și lavă fierbinte până nu au fost salvați.

10. Jean Bernadotte

Foto: Municipal Archives of Trondheim

Jean era fiul unui avocat francez fără rang nobil, însă mai târziu băiatul a reușit să devină Regele Carol al XIV-lea Ioan al Suediei și Regele Carol al III-lea Ioan al Norvegiei. Probabil vă dați seama că un fiu al unui avocat are nevoie de foarte mult noroc pentru a deveni un monarh. În tinerețe Jean s-a înscris în regimentul regal de infanterie și a urcat rapid pe treptele carierei militare, iar în anul 1804 însuși Napoleon l-a făcut mareșal al Imperiului. În acea perioadă Suedia avea nevoie de un conducător și, cel mai probabil, bunătatea lui Bernadotte cu prizonierii suedezi a jucat un rol important când candidatura bărbatului era analizată. Într-un așa mod, Jean a devenit fondatorul dinastiei sale care până în prezent se află pe tronul Suediei, chiar dacă în zilele noastre acest fapt poartă un caracter inferior.

9. Joan Ginther

Foto: Iain Watson

Șansele de a câștiga o sumă bună în loterie sunt minimale, însă Joan Ginther a reușit să dovedească contrariul. Este incredibil, însă din anul 1993 până în anul 2010 ea a câștigat jack pot-uri de milioane de patru ori, iar sumă totală pe care a câștigat-o este de 20,4 milioane de dolari. Ginther este un matematic, de aceea mulți oameni bănuiesc că ea se pricepe foarte bine în teoria probabilităților și o folosește pentru a câștiga. Astfel, dacă o întâlniți pe undeva stând în rând după un alt bilet de loterie, alegeți aceleași numere pe care le-a ales și ea.

8. Orlando Bloom

Foto: National Museum of Health and Medicine

Pe lângă faptul că Orlando Bloom a devenit un actor de succes, bărbatul a supraviețuit și o mulțime de fracturi ale oaselor. Până la vârsta de 42 de ani, Orlando deja a reușit să-și fractureze brațul stâng, piciorul stâng, încheietura dreaptă, piciorul drept și mai multe coaste. De asemenea, Bloom a avut craniul crăpat de trei ori, și-a rupt nasul în timp ce juca rugby și a căzut de pe acoperiș rupându-și spatele. Este un miracol că actorul încă mai poate merge și nu se deplasează pe un scaun cu rotile sau chiar mai rău.

7. Roy Sullivan

Foto: WKIDESIGN

Fulgerele nu prea des nimeresc în oameni și nu oricine ar putea supraviețui după o asemenea lovitură. Roy Sullivan a fost lovit de fulger de 7 ori timp de 35 de ani și de fiecare dată bărbatul a supraviețuit deși a fost internat în spital cu diverse traume. Din nefericire, Roy s-a sinucis în anul 1983 din cauza unei iubiri neîmpărtășite.

6. Șapte cărți de baseball Ty Cobb

Foto: Tullio Saba

O familie care preferă să rămână anonimă a descoperit șapte cărți de baseball Ty Cobb într-o pungă de hârtie în podul propriei case. Într-o singură clipă familia s-a îmbogățit cu aproape un milion de dolari, căci în America aceste cărți costă o avere. Este un mare noroc să găsești un singur card Ty Cobb, ce să mai zicem de 7 cărți de acest fel.

5. Nichiren

Foto: Ashley Van Haeften

La sfârșitul secolului al XIII-lea, credința prea fanatică și predicarea acestui călugăr budist l-a dus în cele din urmă la o sentință cu moartea. Cu toate acestea, când bărbatul era deja aproape de a fi decapitat, o lumină puternică a orbit călăul, astfel viața lui Nichiren a fost salvată. Mai târziu, din cauza acestui presupus semn supranatural, călugărul a fost trimis în exil, ci nu executat.

4. Robert Hamilton

Foto: Keith Cooper

Ce ați face dacă ați descoperi că biletul de loterie pe care l-ați achiziționat este unul câștigător? Ați continua să le cumpărați mai departe? În anul 2014, Robert Hamilton din Indianapolis, Indiana, și-a dat aceeași întrebare și, fără să gândească mult, a continuat să-și încerce norocul. Câștigând un milion de dolari, bărbatul a continuat să cumpere bilete de loterie și a câștigat al doilea milion. Șansele de a câștiga o asemenea sumă de bani măcar o dată în viață sunt de 1 la 2 milioane, iar acest bărbat norocos a câștigat de două ori.

3. Theodore Roosevelt

Foto: Cliff

Celebrul discurs al lui Theodore Roosvelt care a durat aproape 90 de minute i-a salvat viața. În anul 1912, la acel moment viitorul președinte al SUA a supraviețuit unei încercări de asasinare datorită notițelor sale de 50 de pagini pe care acesta le-a pus în buzunarul de la piept împreună cu o cutie pentru ochelari. Când atacatorul a împușcat politicianul în piept, glonțul a fost oprit foarte mult de obiectele din buzunar, ajungând doar la coastele politicianului, deși ar fi trebuit să-l omoare pe loc. În ciuda faptului că a fost împușcat, Roosvelt și-a continuat discursul spunând că este greu de ucis un elan (simbolul partidului lui Roosvelt).

2. David Gonzalez

Foto: Sam Howzit

În timp ce își repara casa, David Gonzales a găsit în perete o carte de benzi desenate lansată în anul 1983. S-a aflat că aceasta a fost prima ediție cu Superman pe copertă, valoarea sa fiind estimată la 100 000 de dolari.

1. Lena Påhlsson

Foto: PinkFairaeDust

Trecuseră deja 16 ani de când Lena Påhlsson și-a pierdut inelul de logodnă. Într-o zi, în timp ce muncea în grădină, femeia a găsit printre legume ceva la ce nu s-a așteptat nicicum. Pe un morcov Lena și-a găsit inelul de logodnă pe care-l pierduse cu mulți ani în urmă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.