Lux și exuberanță: trenurile japoneze cu un secol înaintea celor europene (19 foto)

0
1249
Foto: ajitk55

Anii 1960 au devenit o perioadă foarte importantă pentru Japonia care și-a dezvoltat în mod activ economia, în special căile ferate și trenurile de mare viteză care au fost lansate în anul 1964.

De-a lungul acestui timp, în țară au devenit tot mai populare trenurile expres și trenurile de noapte. Mai târziu, prin anii 1970, aceste trenuri cu dormitoare au pierdut din popularitate, fiind umbrite de trenurile de mare viteză și zborurile interne.

Foto: ajitk55

Cu toate acestea, trenurile de noapte Sunrise Seto și Sunrise Izumo nu au încetat să transporte pasageri prin Japonia. Aceste două trenuri călătoresc din Tokyo în Okayama. Odată ajuns în municipiu, aceste două trenuri se unesc într-un singur tren, iar după ce părăsesc această regiune trenurile din nou se desprind urmând să călătorească spre două destinații diferite.

Foto: sandy_ganlath
Foto: kiji.life

Trenurile părăsesc Tokyo la ora 22:00 și ajung în Takamatsu la ora 7:27, după care își continuă drumul spre Izumoshi unde ajung la ora 9:58. O călătorie cu acest tren este o alegere mai chibzuită din punct de vedere economic, deoarece într-un așa mod călătorii pot reduce cheltuielile evitând necesitatea de a se caza pentru o noapte în hotel.

Foto: happytrain_sunamichan
Foto: apubby

Trenurile nu sunt dotate cu scaune obișnuite. În schimb pasagerilor le sunt oferite spații de dormit care sunt numite „nobi nobi”. Aici pasagerii se pot odihni pe tot parcursul călătoriei.

Foto: espi_poler
Foto: gwu

De regulă, „nobi nobi” sunt oferite gratis, însă în cazul în care pasagerii își doresc o cabină privată, ei o pot obține dacă achită o sumă adițională de 17 000 de yeni (aproximativ 153 de dolari).

Foto: apubby

De asemenea, pasagerilor le sunt puse la dispoziție cabine de duș comune pe care aceștia le pot folosi timp de 6 minute după achiziționarea unui card. Cu toate acestea, numărul de carduri este limitat, de aceea turiștilor care doresc să folosească cabina de duș în timpul călătoriei li se recomandă să achiziționeze cardul din timp.

Foto: apubby
Foto: studioshuko

În plus, turiștii au la dispoziție closete, automate de vânzare și zone de odihnă.

Foto: W0746203-1 / Wikipedia Commons

Astăzi companiile feroviare încearcă să ademenească noi clienți prin intermediul trenurilor de lux care includ spații de dormit, camere de odihnă de 5 stele cu adevărate șemineuri și meniuri concepute de bucătari cu stele Michelin. O călătorie cu un asemenea tren poate costa până la 10 000 de dolari.

Trenul Twilight Express Mizukaze

Foto: apubby
Foto: AFP
Foto: AFP

Trenul Seven Stars

Foto: japanspecialist
Foto: japanspecialist
Foto: japanspecialist

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.