O pisică ce hoinărea pe străzi în sfârșit și-a găsit o casă (9 foto + video)

0
2626
Foto: Alley Cat Rescue

O pisică abandonată hoinărea străzile orașului Los Angeles în căutarea hranei și a unui adăpost, însă nimeni nu a dorit să o ajute.

La începutul lunii martie, adăpostul pentru pisici Alley Cat Rescue din Los Angeles a găsit pisica de trei luni în partea de sud a orașului și i-a oferit un adăpost.  

Micuța era foarte înfometată și nu înceta să miaune în urma oricărui trecător. „Aceasta hoinărea de la casă la casă și se cerea în interior, însă nimeni nu a lăsat-o să intre. Văzând-o, câțiva copii au început s-o hrănească cu niște pâine”, a povestit un angajat al centrului Alley Cat Rescue.

Desiree și câțiva alți voluntari de la adăpostul Alley Cat Rescue participau la un proiect de sterilizare a animalelor fără adăpost în aceeași regiune, când au fost anunțați despre pisicuța care cerșea mâncare și adăpost.

Foto: Alley Cat Rescue

„Un locatar ne-a povestit despre această micuță care avea nevoie de o casă. Nu este uimitor că am găsit-o chiar pe pragul unei case în timp ce stăpânii încercau s-o gonească”, își reamintește Desiree.

„Pisicuța era foarte murdară, avea purici și suferea de o infecție a căilor respiratorii superioare. Cu toate acestea, micuța torcea și era foarte drăguță cu toată lumea”, a enunțat angajata adăpostului care a salvat pisica.

Foto: Alley Cat Rescue

Din cauza că pisica mieuna neîncetat, coardele vocale i-au slăbit, însă în ciuda acestui fapt micuța nu înceta să toarcă. În acea zi a lunii martie, pisica în sfârșit a obținut ceea de ce a avut nevoie atât de mult: un adăpost, mâncare delicioasă și oameni grijulii.

Micuței i s-a dat numele Pistachio și i s-a găsit o familie temporară. În prima zi când pisica a fost primită într-o casă, păturica-i roz pe care familia i-a așternut-o s-a făcut complet cafenie, căci micuța era foarte murdară și avea paraziți.

Foto: Alley Cat Rescue

„Era foarte murdară, iar glasul ei a devenit mai slab din cauza cererilor neîncetate de ajutor, însă indiferent de acest fapt micuța continua să toarcă, căci era fericită că în sfârșit a fost primită într-o casă”, a adăugat Desiree. În cele din urmă, pisica a fost spălată, hrănită și lăsată să doarmă într-un loc cald și confortabil.

Foto: Alley Cat Rescue

A urmat o săptămână de tratament, nopți într-un pat cald, mâncare delicioasă și grijă. Prin urmare, micuța Pistachio s-a recuperat și a devenit foarte energică. S-ar fi putut părea că pisică se simțea de parcă s-ar fi născut din nou și, pe zi ce trecea, devenea tot mai gingașă. Atunci, familia care a adoptat-o a realizat că micuța Pistachio era deja pregătită pentru a cunoaște celelalte animale de companie din casă. În cele din urmă, pisica a obținut noi prieteni cu care se poate juca și alinta.

Foto: Alley Cat Rescue

Când Pistachio l-a văzut pentru prima dată pe ButterBean, un alt pisic orfan, aceasta imediat a devenit mai grijulie față de el, de parcă i-ar fi o soră mai mare.

În acest filmuleț puteți vedea cât de bine micuța s-a adaptat în noua casă:

Pistachio adoră celelalte pisici din casă, în special pe cei mai mici și neajutorați. Ea mereu este gata să-i mângâie și să-i cuprindă în timp ce dorm. Pisica mereu are grijă de ei și le ține de companie, de parcă ar încerca să împărtășească aceeași dragoste care i s-a oferit odată după ce a fost salvată de pe stradă.

Foto: Alley Cat Rescue

Potrivit lui Desiree, Pistachio mereu are grijă ca pisicii să aibă blănița curată și să le fie cald. Ea îi adoră și se înțelege excelent cu toți. În ciuda faptului că micuța a crescut în stradă, aceasta are încredere în oameni și este gingașă cu toți.  

Foto: Alley Cat Rescue

Multe dintre pisicile cu care a interacționat Pistachio deja și-au găsit o familie, însă micuța încă este în așteptare și speră să fie adoptată cât mai curând.

„Este de ajuns doar să desfaci mâinile, că Pistachio deja te cuprinde, după care începe să toarcă, demonstrând că se simte bine”, a povestit Desiree.

Foto: Alley Cat Rescue

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.