Inginerii au creat un robot de mărimea unei insecte care poate salva vieți omenești (3 foto)

0
2999

Lumea științelor și tehnologiilor continuă să ne uimească. Inginerii au creat un robot-muscă care funcționează prin intermediul propulsiei cu laser.

Robotul este de mărimea unei scobitoare și este capabil să găsească oameni ce au supraviețuit după hazarduri naturale și să identifice scurgeri de gaze.

Deși un robot zburător de mărimea unei insecte nu este ceva nou pe piață, nici una din invențiile precedente nu a fost mai efectivă decât RoboFly. Inginerii de la Universitatea statului Washington au creat primul robot-insectă fără fir capabil să zboare.

Creatorii proiectului speră că în următorii cinci ani roiuri de roboți de acest fel vor putea fi văzuți pe cer. Tehnologia inovatoare cântărește aproape ca o scobitoare și se alimentează de la un circuit electric care este capabil să transforme energia laserului în electricitate. Roboții-insecte creați în trecut nu erau capabili să zboare din cauza greutății aripilor care erau conectate prin fire. Însă, mărimea și greutatea robotului RoboFly îi permit să zboare absolut independent.   

În următorii câțiva ani se așteaptă că vor fi creați niște roboți RoboFly complet autonomi, care se vor putea deplasa independent și cu ușurință, îndeplinind diverse sarcini. În plus, se presupune că aceștia vor putea monitoriza recolta de la fermele de mari dimensiuni și vor fi capabili să identifice scurgerile de gaze. Inginerul care a creat tehnologia RoboFly a remarcat următoarele: „Îmi doresc foarte mult ca robotul să fie capabil să detecteze scurgerile de metan. Ați putea procura o valiză plină cu asemenea roboți-muște, să o deschideți și să le permiteți să zboare în jurul clădirilor în căutarea urmelor de gaze eliberate din conducte sparte”.

Acești roboți nu doar vă vor economisi timpul și forțele, detectând scurgerile, dar și vor salva oameni, reducând emisiile de gaze cu efect de seră. De asemenea, roboții pot fi utilizați în operațiunile de căutare și salvare. Aceștia ar putea pătrunde în zone mai puțin accesibile, unde dronii nu pot trece. Pe lângă toate, conform canalului Dailymotion, producerea roboților-insecte nu ar fi deloc costisitoare. Cu atâtea avantaje, se pare că RoboFly în curând va cuceri întreaga lume a tehnologiilor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.