Lux și exuberanță: topul celor mai scumpe camere de hotel din lume

0
3206

De regulă, preferăm să mergem undeva în timpul vacanțelor sau sărbătorilor, astfel încât să ne petrecem timpul explorând noi culturi, descoperind noi locuri și relaxându-ne cu un pahar de vin în preajma piscinei.

Însă, dacă într-o zi veți avea ocazia de a rezerva cel puțin una dintre aceste camere de hotel luxoase, vă asigurăm că nu veți mai părăsi hotelul, ci veți prefera să savurați un mobilier extra luxos și serviciile impecabile oferite de angajații hotelului.

La ce altceva v-ați putea aștepta rezervând o cameră într-un complex de 5 stele? Un coș cu fructe pe masa de cafea și o ciocolată pe pernă? Un halat de baie ultra confortabil și niște papuci? Internet gratuit? Oaspeții hotelurilor prestigioase enumerate în lista de mai jos rezervă camerele cu alte scopuri. De la majordomi și antrenori personali până la plimbări cu limuzina sau elicopterul: aici luxul este nelimitat! Deci, aflați care sunt cele mai scumpe camere de hotel din lume și cu ce facilități acestea vă pot bucura.

10. Camera de hotel a Prințesei Grace (The Princess Grace Suite), Hotel de Paris, Monte Carlo, Monaco

Acest hotel și-a primit denumirea în cinstea actriței și Prințesei de Monaco Grace Kelly. Camera de lux este înfrumusețată cu diverse obiecte elegante și scumpe la fel ca orașul Monte Carlo. Spațiul de locuit ocupă aproximativ 910 de metri pătrați. Aici oaspeții se pot bucura de o colecție de obiecte personale a Prințesei Kelly, inclusiv cărțile și volumele de poezii preferate.

Camera de hotel a Prințesei Grace ocupă două etaje și dispune de 2 dormitoare separate, o piscină privată, un jacuzzi, o bucătărie cu toate cele necesare și o terasă cu vedere spre coasta mediteraneeană. Puteți rezerva această cameră de hotel cu 33 770 de dolari pentru o noapte.

9. Penthouse-ul din Hotelul Faena, Miami, Statele Unite ale Americii

Spre deosebire de tonurile cremoase și culoarea fildeșului care predomină în majoritatea camerelor luxoase cu interior clasic, în acest Penthouse designerii și-au dorit ceva diferit. Camera de hotel este formată din 5 dormitoare cu balcon propriu și ocupă două etaje. Datorită ferestrelor din podea până în tavan, camerele sunt foarte luminoase și deschid o priveliște fascinantă spre golf și spre plajele locale.

Camera de hotel dispune de spațiu pentru relaxare și pentru mese, astfel încât clienții să se simtă confortabil. În plus, interiorul este decorat cu mobilier la comandă, realizat de faimosul designer Frank Pollaro. Puteți rezerva acest loc paradiziac cu doar 39 500 de dolari pentru o noapte.  

8. Penthouse-ul din Hotelul Grand Hyatt, Cannes, Franța

Această locație devine extrem de populară în perioada festivalului de film de la Cannes, iar în Penthouse-ul hotelului Grand Hyatt în mod tradițional se relaxează unele dintre cele mai faimoase vedete ale Hollywoodului. Aici oaspeții se pot bucura de un spațiu confortabil și luxos de 1 668 de metri pătrați, iar terasele de 279 de metri pătrați oferă o priveliște spre cele mai luxoase piscine ale hotelului, spre golf și chiar spre legendara plajă Croisette.  

Penthouse-ul dispune de patru dormitoare, două camere de zi, un dressing separat, un birou și două săli unde puteți lua masa. Tot acest lux costă 41 000 de dolari pentru o noapte.

7. Penthouse-ul din Hotelul Cala di Volpe, Sardinia, Italia

Oaspeții care vor rezerva această cameră de hotel se vor putea bucura de eleganța și indulgența italiană. Interiorul camerei reflectă cultura locală, iar stilul sardinian este combinat într-un mod foarte interesant cu ultimele tendințe din lumea modei și a luxului.

Penthouse-ul ocupă câteva etaje, este repartizat pe o suprafață de 250 de metri pătrați și pune la dispoziția oaspeților săi trei dormitoare confortabile, trei băi, o terasă pe acoperiș și chiar un solar privat cu o piscină la doar 41 177 de dolari pentru o noapte.

6. Villa Hilltop, Insula Laucala, Fiji

Această vilă oferă facilități mult mai luxoase decât s-ar fi putut aștepta de la o vilă prezidențială medie. Vila Hilltop a fost construită pe o mică insulă privată, un loc perfect pentru o vacanță cu familia sau prietenii departe de civilizație. Complexul include două pensiuni, fiecare fiind situată lângă o piscină imensă cu jacuzzi, înconjurată de verdeață și cu o priveliște superbă spre peisajul înconjurător. Oaspeții sunt deserviți de un bucătar șef, un șofer personal și o bonă pentru copii.

Insula și vila sunt proprietatea fondatorului companiei Red Bull, Dietrich Mateschitz. Proprietatea antreprenorului ocupă o suprafață de 3 500 de acri și, pe lângă vilă, include o mică fermă și o livadă de mango. Puteți rezerva un sejur la acest complex de lux din Oceanul Pacific cu doar 45 000 de dolari pentru o noapte.

5. Maharajah Pavilion, Hotelul Raj Palace, Jaipur, India

Probabil, oaspeții acestui hotel nu s-au apropiat de viața regală mai mult decât aici, căci în camera de hotel Maharajah Pavilion au locuit membri ai familiei regale în perioada când hotelul era un vechi palat și reședința monarhilor indieni. Astăzi, acest loc s-a transformat într-un hotel, iar camera extravagantă Maharajah Pavilion ocupă 4 etaje cu tavane înalte, candelabre de cristal și include un adevărat muzeu în care sunt expuse artefacte antice.

Suprafața camerei de hotel este de aproximativ 1 486 de metri pătrați, iar oaspeții se pot deplasa la fiecare nivel cu un ascensor. De asemenea, oaspeții se pot relaxa în jacuzzi, pot explora peisajul rural de pe terasa camerei de hotel, pot vizita biblioteca palatului, un bar privat și un centru spa. O noapte în această cameră de hotel costă 45 000 de dolari și doar aici oaspeții se pot simți ca niște adevărați regi.

4. Penthouse-ul Ty Warner, Hotelul Four Seasons, New York, Statele Unite ale Americii

Această cameră de hotel este situată la etajul 52 al hotelului newyorkez Four Seasons. De aici se deschide o priveliște fascinantă de 360 de grade spre New York, căci Penthouse-ul Ty Warner dispune de patru balcoane cu ferestre de sticlă.

Camera de zi este decorată în nuanțe de sidef, iar biblioteca cu tavane de catedrală ocupă 65 de metri pătrați. Peste tot puteți găsi catifea venețiană, mătase japoneză și piele de vițel.  

Acest loc nu ar putea fi „mai de pluș” decât este acum. Această comparație are un sens propriu, deoarece Ty Warner este un miliardar american foarte popular care se ocupă de producția jucăriilor de pluș. Suprafața Penthouse-ului este de aproape 400 metri pătrați. Pe lângă facilitățile din interior, oaspeților li se oferă și excursii cu un automobil de brand Rolls-Royce și toate acestea pentru doar 50 000 de dolari pentru o noapte. 

3. Vila Royal, Hotelul Grand Resort Lagonissii, Atena, Grecia

Vila regală este un loc perfect pentru cei care sunt dornici de a se relaxa înconjurați de lux nelimitat. Această vilă remarcabilă își încântă oaspeții cu un bazin interior, o piscină cu încălzire în aer liber, un grătar pentru frigărui, o mică bucătărie, un salon de masaj privat, un dressing, o sală de gimnastică și chiar o porțiune de plajă privată.

Vila dispune de două dormitoare și ocupă aproape 420 de metri pătrați, fiind „inundată” de grădini luxuriante care ocupă 650 de metri pătrați. Vila poate găzdui până la cinci oaspeți și poate fi rezervată cu 50 000 de dolari pentru o noapte.

2. Grand Penthouse, The Mark Hotel, New York, Statele Unite ale Americii

Inițial, acest complex era un apartament privat în valoare de 60 de milioane de dolari, însă a fost remodelat într-una din cele mai exclusive și mai luxoase camere de hotel din lume. Aproximativ 230 de metri pătrați din acoperișul Penthouse-ului ocupă o terasă cu vedere la cele mai renumite atracții din New York, printre care se numără și faimosul Central Park. Penthouse-ul dispune de cinci dormitoare și o bucătărie cu sufragerie. La solicitarea oaspeților, mesele sunt pregătite de bucătarul-șef Jean-Georges Vongerichten. Pe lângă toate, aici există un foaier și o mansardă cu tavan de sticlă. Penthouse-ul luxos ocupă 930 de metri pătrați și poate fi rezervat cu 75 000 de dolari pentru o noapte. 

1. Penthouse-ul regal al Hotelului President Wilson, Geneva, Elveția

Această cameră de hotel luxoasă a fost rezervată de unele dintre cele mai faimoase și importante personalități din lume, inclusiv Bill Clinton și Bill Gates. Penthouse-ul ocupă o suprafață de aproape 1 670 de metri pătrați și este considerat a fi cea mai scumpă cameră de hotel din lume.

Acest loc este perfect pentru celebrități și politicieni, căci hotelul oferă oaspeților săi cele mai luxoase facilități. O atenție deosebită este acordată securității și confidențialității, de aceea ferestrele camerelor sunt rezistente la gloanțe, ușile sunt blindate, există un eliport propriu și o cameră de refugiu. Pe lângă toate, camera de hotel dispune de un ascensor propriu. Penthouse-ul regal al hotelului President Wilson include 12 dormitoare și poate fi rezervat cu 80 000 de dolari pentru o noapte. 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.