Topul actorilor care au devenit faimoși la o vârstă înaintată, motiv pentru care mulți nu cunosc cum aceștia arătau în tinerețe

0
1981

Uneori se pare că unii actori celebri s-au născut la o vârstă înaintată și nu au fost niciodată tineri. Nu contează în ce filme ei apar, căci peste tot chipurile lor ridate sunt recunoscute, de parcă nu au fost niciodată tineri.

Cu toate acestea, ideea este că majoritatea dintre noi cel mai probabil nu i-au văzut în primele roluri, sau nu i-au recunoscut, din motiv că s-au schimbat foarte mult la înfățișare. Deci, să vedem cum arătau în trecut cei mai carismatici actori ai prezentului.

1. Willem Dafoe

Foto: To Live and Die in L.A. / Metro-Goldwyn-Mayer, AFP / EAST NEWS

Primul film de succes în care s-a filmat Willem a fost drama militară „Platoon” din anul 1986. Pentru rolul în acest film Dafoe chiar a fost nominalizat la Oscar. După acest film actorul a dispărut pentru aproape 10 ani, participând în proiecte mai puțin populare. Willem a devenit cu adevărat faimos deja după vârsta de 40 de ani, având roluri în câteva filme de succes din anii 1990-2000, de aceea puțini oameni știu cum actorul arăta în tinerețe.

2. Kevin Spacey

Foto: RV1864 / flickr, Maryland GovPics / Wikimedia

Timp de aproape 10 ani, Kevin a jucat roluri în filme puțin populare, după care în sfârșit a devenit observat, fiind premiat cu un Oscar pentru rolul în detectivul și drama „The Usual Suspects” al anului 1995. Deși în ultimul timp Spacey este cunoscut mai mult pentru procese de judecată, actorul și-a lăsat urma în istoria industriei cinematografice.

3. Kim Cattrall

Foto: Kim Cattrall / instagram, AP / East News

Dacă nu sunteți un fan al serialului „Police Academy”, atunci ați fi putut să o vedeți pe Kim în serialul „Totul despre sex” (Sex and the City, 1998-2004). Când serialul abia a început să fie filmat, Kim deja avea 42 de ani, iar în timpul filmării ultimului episod actrița a împlinit 48 de ani.

4. Danny Trejo

Foto: Danny Trejo / instagram, Gage Skidmore / Wikimedia

Danny Trejo a apărut pentru prima dată în cinematografie în anul 1983 când avea 40 de ani. Cu toate acestea, vârsta nu l-a împiedicat să participe la filmările unui număr de aproape 300 de filme și să devină un actor faimos în anii 1990. Totuși, majoritatea dintre noi cel mai probabil încă îl asociază cu vampirul barman din thrillerul „From Dusk Till Dawn” al anului 1995, nu-i așa?

5. Dean Norris

Foto: Dean Norris / instagram, Gage Skidmore / Wikimedia

Norris a apărut pentru prima dată la televizor în anii 1980, deși a devenit faimos doar cu 20 de ani mai târziu, jucând rolul personajului Hank în serialul american „Breaking Bad”. De atunci, numărul fanilor acestui actor a crescut semnificativ.

6. Terry O’Quinn

Foto: The Stepfather / ITV Studios, Capital Pictures / EAST NEWS

Terry a început să se filmeze cu mult înainte de a juca rolul lui John Locke în serialul „Lost”, însă telespectatorii cel mai probabil nu și-l reamintesc înainte de acest rol. Înainte ca serialul despre prăbușirea unui avion să devină popular, actorul a jucat mai multe roluri secundare în filme și emisiuni care așa și nu au mai fost apreciate de public.

7. Stanley Tucci

Foto: Andrew Brucker, Martin Kraft / Wikimedia

Telespectatorii abia își mai reamintesc despre Stanley Tucci în tinerețe. Actorul a devenit faimos abia după ce a împlinit 40 de ani datorită filmelor precum „The Terminal”, „Devil Wears Prada” și „Lovely Bones”.

8. Jamie Lee Curtis

Foto: Jamie Lee Curtis / Instagram, Gage Skidmore / Wikimedia

Jamie Lee Curtis a devenit faimoasă după ce a participat la crearea filmului de acțiune „True Lies” în anul 1994. La acel moment actrița avea deja 36 de ani. În anii 2000, Jamie a devenit o actriță cu adevărat populară datorită unor comedii foarte bune în care s-a filmat. Spre exemplu, la vârsta de 45 de ani ea a jucat rolul unei mame severe și în același timp al unei adolescente de 15 ani în comedia „Freaky Friday”.

9. Jean Reno

Foto: renoforever.com, Georges Biard / Wikimedia

Acest celebru actor francez și-a început cariera încă în anul 1978, însă majoritatea telespectatorilor nu își reamintesc de el până în anul 1993, când a fost lansată comedia „Les Visiteurs”. Cu toate acestea, filmul de acțiune „Leon” lansat în anul 1994 a devenit un succes și mai mare pentru actor. În timpul filmării acestor filme, Jean Reno avea deja 45 de ani.

10. Donald Sutherland

Foto: MASH / FOX Studios, NPA / The Grosby Group / EAST NEWS

Cariera lui Donald Sutherland a început încă în anii 1960, însă actorul a devenit faimos abia în anii 1990. Chiar și astăzi mulți oameni îi recunosc înfățișarea, însă nu-și pot reaminti numele. Regizorii preferă acest tip de înfățișarea pentru roluri secundare, însă acest fapt nu l-a împiedicat pe Donald să ia premiul Oscar pentru talentul său remarcabil.

11. Viggo Mortensen

Foto: Witness / Paramount Pictures, Georges Biard / Wikimedia

Când au început filmările trilogiei „Stăpânul Inelelor” (The Lord of the Rings), Viggo avea deja 43 de ani. Nu este de mirare faptul că în zilele noastre cariera actorul este împărțită în perioada de până și după Aragorn.

12. Jessica Lange

Foto: King Kong / Paramount Pictures, Jordan Strauss / Invision / AP / East News

Jessica Lange a debutat în industria cinematografică cu rolul principal în filmul „King Kong” din anul 1976. Cu toate acestea, o cunoaștem mai mult pentru serialul „American Horror Story” care i-a adus două premii Emmy. În momentul filmării primului episod actrița avea peste 60 de ani.

13. Jeff Bridges

Foto: Thunderbolt and Lightfoot / Malpaso Productions, Gage Skidmore / Wikimedia

Primul proiect de succes al actorului a devenit filmul „The Big Lebowski”, la momentul filmării căruia Jeff avea aproape 50 de ani. Din acel moment actorul a avut parte doar de succes, de aceea astăzi nimeni nu mai poate spune că nu îl cunoaște pe acest om carismatic.

14. Mickey Rourke

Foto: Diner / Metro-Goldwyn-Mayer, Kristin Callahan / Everett Collection / East News

Probabil unii telespectatori îl cunosc pe Mickey Rourke de la vârsta când acesta abia își începea cariera de actor. Cu toate acestea, din cauza pasiunii pentru box și a unor intervenții chirurgicale fără succes, înfățișarea lui Mickey Rourke s-a schimbat pentru totdeauna. Din fericire, Mickey a reușit să-și continue cariera de actor în ciuda noului său aspect fizic. Spre exemplu, actorul a jucat rolul lui Marc în filmul „Sin City” și rolul unui luptător în filmul „The Wrestler”.

15. Ben Kingsley

Foto: Fear Is the Key / EMI Films, Gage Skidmore / Wikimedia

Ben și-a început cariera cu un serial eșuat și câteva roluri secundare. La vârsta de 40 de ani, actorul a fost premiat cu Oscar pentru rolul lui Gandhi în filmul omonim care a fost lansat în anul 1983. Mai târziu, Kingsley a jucat rolul unui contabil evreu, unui medic persan și multe alte roluri care i-au adus faima la o vârstă destul de matură.

16. Kathy Bates

Foto: Kathy Bates / instagram, iDominick / Wikimedia

Înainte de a juca un rol în drama criminalistică „Misery” din anul 1990, Kathy a jucat în mai multe filme, însă acestea nu au avut un mare succes. Când pe ecranele televizoarelor a apărut filmul „Misery”, actrița avea deja 42 de ani.

17. Mads Mikkelsen

Foto: Mads Mikkelsen / instagram, agefotostock / East News

În fotografia din stânga, Mads are 30 de ani și la acel moment actorul danez juca doar în teatru. Astăzi Mikkelsen are deja 53 de ani, iar primul său rol într-un film acesta l-a primit la vârsta de 1 de ani. Cu toate acestea, actorul a devenit celebru abia după vârsta de 40 de ani.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.