Calea ferată care intersectează un teren de fotbal (5 foto + video)

0
1310

A vizita un teren de fotbal pentru a urmări meciul echipei preferate are multe avantaje și cu siguranță este mai distractiv decât a urmări difuzarea la televizor. Pe stadion aveți oportunitatea de a experimenta totul: mulțimea de oameni, zgomotele, perturbările ocazionale.

Toate aceste întâmplări adaugă mai multe emoții. Imaginați-vă cât de emoționați erau spectatorii în timpul meciului dintre clubul TJ Tatran Čierny Balog și echipa oaspete, când jocul a fost întrerupt de apariția unei vechi locomotive, care se deplasa chiar de-a lungul stadionului, în spațiul dintre tribune și teren. Acest stadion municipal din Čierny Balog, Slovacia, este singurul stadion din lume care este traversat de o cale ferată.

O locomotivă în timp ce se deplasează în spațiul dintre tribune și terenul de fotbal din orașul Čierny Balog.

Foto: zelpage.cz

Čierny Balog este o municipalitate destul de mare, un conglomerat format din 13 sate, care a fost unul dintre centrele revoltei naționale anti-naziste în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Această mică cale ferată istorică a fost construită la începutul anilor 1900. Inițial ea a conectat orașele Čierny Balog și Hronec, însă mai târziu rețeaua feroviară a fost extinsă pentru a transporta cherestea din păduri, iar până la mijlocul secolului al XX-lea, lungimea totală a căii ferate a ajuns la aproape 132 000 de kilometri, devenind cea mai mare rețea feroviară forestieră din Cehoslovacia.

În anul 1914, când calea ferată abia a fost instalată, acest teren de fotbal nu exista. Terenul a fost construit mai târziu, când satul s-a extins. În anul 1982, calea ferată a fost dată uitării, însă cu 10 ani mai târziu a început din nou să funcționeze, devenind o atracție turistică. Astăzi lungimea căii ferate este de 17 kilometri. Terenul de fotbal aparține clubului de fotbal local TJ Tatran Čierny Balog. Stadionul este relativ mic, având doar două tribune, una deschisă și alta închisă, iar calea ferată trece chiar prin fața tribunelor.

Foto: Jan Pešula/Wikimedia
Foto: instazu.com
Foto: Groundhopping Merseburg/StadiumDB
Foto: Groundhopping Merseburg/StadiumDB

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.