Cum arată costumele tradiționale de nuntă din întreaga lume (19 foto)

0
4276
Foto: Saim Lunde

Astăzi, majoritatea oamenilor trăiesc cu impresia că o nuntă este, în mod obligatoriu, un mire în smoching negru și o mireasă îmbrăcată totalmente în alb. Deși un costum calitativ de culoarea fildeșului nu poate fi deloc o alegere rea, majoritatea perechilor nu sunt de o asemenea părere.

De fapt, în lume există o varietate de culturi, iar costumele fiecăreia diferă foarte mult de opinia modernă a lumii din vest vizavi de cum ar trebui să arate îmbrăcămintea pentru nuntă.

Deși majoritatea femeilor din întreaga lume își aleg o rochie albă, iar bărbații adesea pot fi văzuți în smoching, costumele tradiționale de nuntă arată diferit în diferite părți ale lumii.

În India femeile adesea poartă șari de culoare roșu-închis. Unele perechi ghaneze preferă culori aprinse cu desene îndrăznețe. Iar soții scoțieni de regulă poartă kilt-uri, în timp ce soții japonezi îmbracă kimono-uri.

În această colecție de costume de nuntă tradiționale veți vedea o mulțime de moduri în care diverse grupuri de oameni își aleg îmbrăcămintea pentru a sărbători căsătoria. Desigur, în fiecare țară există o mulțime de subculturi și tradiții, de aceea aceste exemple sunt doar o modalitate interesantă de a studia diverse opinii vizavi de moda la nuntă.

India

Foto: Rani in Silk

De regulă, femeile din India se îmbracă în roșu, o culoare care semnifică răsăritul soarelui și planeta Marte, ce se asociază cu căsătoria. Se consideră că aceste simboluri aduc fertilitate și prosperitate.

Japonia

Foto: Tim Pearse

În timpul ceremoniei tradiționale japoneze mireasa poartă un kimono de culoare albă care se numește uchikake. Mirele, de asemenea, poartă un kimono, hakama (un fel de pantaloni lungi, largi și plisați) și haori (o jachetă japoneză fără nasturi și care se îmbracă deasupra kimono-ului).

Ghana

Foto: Akiboat Impressions

Perechile ghaneze adesea îmbracă haine ceremoniale care se potrivesc. Costumele de nuntă sunt confecționate din kente (un fel de material țesut manual în Ghana) și se caracterizează prin culori aprinse și desene multicolore.

Indonezia

Foto: paultenyom

La ceremonia tradițională din Jakarta, miresele și mirii indonezieni, de regulă, se împodobesc cu aur și bijuterii sclipitoare pentru a avea un aspect regal. Ideea este de a imita regii și reginele.

Polonia

Foto: Slavorum

În Łowicz, un oraș din centrul Poloniei, costumele tradiționale de nuntă sunt compuse dintr-un voal/căciulă, care are propria ceremonie în timpul nunții și este numită oczepiny.

China

Foto: Find Textile Blog

La nunțile tradiționale chineze, miresele și mirii adesea își aleg costume de culoare roșie, deoarece în această cultură roșul simbolizează dragostea și prosperitatea.

Portugalia

Foto: Style2Designer

Miresele portugheze poartă o tunică împodobită cu bijuterii filigrane. Mirii, de regulă, îmbracă un costum de culoare închisă, o cămașă albă și o pălărie.

Estonia

Foto: Pulmakorraldaja

Multe mirese estoniene se țin de tradiția de a purta coroane de flori și costume populare colorate.

Peru

Foto: Ile Tours

La nunțile peruane culorile au o importanță deosebită. Femeile poartă niște pollere aprinse (fuste țesute manual), iar bărbații își pun podoabe pe cap. Mirele și mireasa, de asemenea, pot să poarte pelerine sau poncho.

Sri-Lanka

Foto: Pierre-Emmanuel Larrouturou

Miresele din Sri-Lanka poartă sari și un ornament pentru păr numit nalapata. Mirele poartă o pălărie cu patru laturi, un sacou de catifea numit mul anduma (care din traducere înseamnă „costum din vremurile albe”) și o pânză lungă înfășurată în jurul taliei.

Havaii

Foto: Leo A.

Și mirele și mireasa din Havaii poartă lei (ghirlande lungi de flori care se pun la gât). În plus, viitoarele soții, de obicei,  se îmbracă cu niște rochii lungi, iar mirii îmbracă niște cămăși albe și pantaloni.

Scoția

Foto: Captivating Photography

Mirii scoțieni, de regulă, poartă un kilt deasupra căruia îmbracă o cămașă, cravată și sacou. Pentru a compensa lipsa buzunarelor mirii pun pe talie un sporran (geantă din piele cu blana în afară).

Nigeria

Foto: nigerianwedding

În Nigeria mirii și miresele adesea poartă costume de nuntă care se potrivesc după culoare. Mireasa tradițională poartă gele (o bandă lată de țesătură care se învârte în jurul capului), iar mirele poartă o fila abeti aja sau șapcă cu colțuri îndoite.

Grecia (la ortodocși)

Foto: Dana Photo

La nunțile grecești ortodoxe preotul pune pe capul mirelui și a miresei două coroane neobișnuite care se numesc stefana. Adesea coroanele sunt unite cu o panglică care simbolizează unitatea dintre doi soți.

Sardinia

Foto: Italy Magazine

În Sardinia miresele care urmează tradițiile poartă o rochie elegantă, un sacou de catifea și un voal lung.

Coreea de Sud

Foto: chaerinjin

În Coreea de Sud cuplul poartă un fel de îmbrăcăminte tradițională numită hanbok. Hanbok-ul miresei include o fustă înfoiată și un sacou scurt cu mâneci lungi, numit chima-jeogori. Hanbokul mirelui include un sacou, numit durumagi și niște pantaloni largi, numiți baji.

Norvegia

Foto: Saim Lunde

În Norvegia majoritatea mireselor preferă rochii de mireasă albe și moderne. Foarte puține încă mai îmbracă buand-uri (rochii de mireasă tradiționale).

Kosovo

Foto: Faton Ademi

Reprezentanții poporului nomad gorani, care sunt niște musulmani slavici, de regulă sărbătoreau nunta o săptămână întreagă, însă acum aceasta durează doar trei zile. În acele vremuri sărbătorile tradiționale se roteau în jurul „identității etnice”.

Mongolia

Foto: Pinterest

Mirele și mireasa, la o nuntă tradițională mongolă, sunt îmbrăcați în ceea ce se numește deel. Deși există deele și pentru portul zilnic, aceste costume tradiționale care se poartă deja de secole întregi, de regulă, sunt îmbrăcate la nunți și alte ceremonii importante.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.