Aici 22 de oameni obișnuiți care s-au căsătorit cu membri ai familiilor regale

0
1307
Foto: Ragnar Singsaas/Getty Images

Se pare că Cenușăreasa nu trebuie să meargă la bal pentru a-și găsi prințul. Ea îl poate găsi și într-o cafenea. Cel puțin așa și-a găsit prințul Mary Elizabeth Donaldson care astăzi este prințesa Danemarcei.

Apoi, mai este și Kate Middleton. Nunta ei cu prințul William din anul 2011 a încântat milioane de oameni din întreaga lume. Acești doi s-au cunoscut la facultate.

Actrița Megan Markle a devenit parte a familiei regale după o nuntă fantastică cu prințul Harry, ce a avut loc în luna mai în capela Sf. Gheorghe din castelul Windsor.

Aici 22 de oameni obișnuiți care s-au căsătorit cu persoane din familii regale.

1. Grace Kelly, Prințesă de Monaco

Foto: Associated Press

Grace Kelly și-a început cariera de actriță în anul 1950, iar în anul 1956 s-a căsătorit cu prințul de Monaco Rainer al III-lea. Ei s-au cunoscut în timpul unei ședințe foto de la Festivalul de Film de la Cannes din anul 1955, pe care Grace aproape că a ratat-o. Cuplul avea trei copii.

În anul 1982, fiind la volan, Grace a suferit o criză minoră și a fost grav rănită, căci automobilul ei a căzut de pe marginea unui terasament de 14 metri. În ziua următoare Grace a decedat în spital.

2. Charlene Wittstock, Prințesă de Monaco

Foto: Michael Steele/Getty Images

Charlene a fost un campion la înot din Africa de Sud. Ea s-a cunoscut cu prințul Albert al II-lea în timpul unei întâlniri a înotătorilor ce a avut loc în Monaco în anul 2000. Pentru prima dată perechea s-a arătat publicului în anul 2006 la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă și s-au căsătorit în anul 2011. În anul 2014 Charlene a născut doi gemeni.

3. Kate Middleton, Ducesa de Cambridge

Foto: Chris Jackson/Getty Images

Când Kate l-a întâlnit pe prințul William în anul 2001, aceasta studia istoria artei la Universitatea St. Andrews. Înainte de a deveni pereche, acești doi au fost prieteni o perioadă foarte lungă de timp, după care, la 29 aprilie a anului 2011, tinerii s-au căsătorit și milioane de oameni din toată lumea au urmărit ceremonia lor formidabilă. Acum perechea are doi copii: prințul George care s-a născut în luna iulie a anului 2013 și prințesa Charlotte, născută în luna mai a anului 2015.

4. Silvia Sommerlath, Regina Suediei

Foto: Andreas Rentz/Getty Images

În anul 1972 Silvia era angajată ca gazdă la Jocurile Olimpice de vară când l-a cunoscut pe prințul suedez Carl Gustaf. În anul 1973, după moartea bunicului său, prințul a devenit rege. Perechea a jucat nunta în anul 1976 și au 3 copii și 5 nepoți.

5. Daniel Westling, Prințul Suediei, Duce de Västergötland

Foto: Ian Gavan/Getty Images

Daniel era proprietarul unei săli de sport și un antrenor, până când în anul 2001 nu a întâlnit-o pe prințesa Victoria, care veni-se la antrenament. În anul 2006 el a înființat compania Balance, însă a dimisionat din funcția de director executiv în anul 2009. Perechea a jucat nunta în luna iunie a anului 2010 și acum are doi copii.

6. Sofia Hellqvist, Prințesa Suediei, Ducesa de Värmland

Foto: Ragnar Singsaas/Getty Images

Până a deveni prințesă, Sofia era un model și participa la o emisiune. Prințul Carl Phillip (fiul Silviei și fratele Victoriei) și Sofia au legat o relație în anul 2010 și s-au căsătorit în luna iunie a anului 2015. Primul lor copil, prințul Alexandru, s-a născut în luna aprilie a anului 2016. Al doilea copil s-a născut în septembrie 2017.

7. Michiko Shōda, Împărăteasa Japoniei

Foto: Ken Ishii/Getty Images

Michiko s-a cunoscut cu viitorul ei soț, prințul Akihito, în anul 1957 în timpul unui joc de tenis. Deși majoritatea erau împotriva acestui cuplu (inclusiv mama prințului) din cauza originii lui Michiko, în anul 1959 perechea s-a căsătorit. Michiko a devenit primul om obișnuit care s-a căsătorit cu o persoană din casa imperială. Aceștia au 3 copii.

8. Masako Owada, Prințesa Coroanei din Japonia

Foto: Edwina Pickles/Fairfax Media/Getty Images

Masako a absolvit Universitatea Harward cu diplomă în economie și în anul 1986 s-a reîntors în Japonia pentru a studia dreptul la Universitatea din Tokyo. În același an ea s-a cunoscut cu prințul  Naruhito (fiul împărătesei Michiko Shōda) în timpul unei ceremonii de ceai cu ducesa Lugo.

Ea a fost de acord să se căsătorească după două propuneri și în anul 1993 perechea s-a căsătorit. În anul 2001 Masako a născut o fată și va deveni împărătească când soțul ei va urca pe tron.

9. Máxima Zorreguieta, Regina Olandei

Foto: Michel Porro/Getty Images

Máxima a absolvit facultatea de economie. În anul 1999, când s-a cunoscut cu prințul Willem-Alexander, Máxima ocupa postul de vicepreședinte al vânzărilor instituționale la banca Deutsche din New York. Ei s-au cunoscut în Spania în timpul unui târg de primăvară din Sevilla. Atunci prințul s-a prezentat ca Alexandru. Perechea s-a căsătorit în anul 2002 și au acum trei fetițe. Máxima este considerată om de rând, deși este descendenta regelui portughez Afonso al III-lea pe linia tatălui.

10. Letizia Ortiz, Regina Spaniei

Foto: Carlos Alvarez/Getty Images

Înainte de a se căsători cu regele Felipe al VI-lea, Letizia era un jurnalist și prezentatoare de știri. Prințul și Letizia s-au căsătorit în anul 2004. Cuplul are două fiice. În anul 2014 prințul Felipe a devenit rege după ce tatăl său a abdicat tronul, iar Letizia a devenit regină a Spaniei.

11. Masenate Mohato Seeiso, Regina Lesotho

Foto: AP Photo/Michael Sohn

Numele ei de fată este Anna Karabo Mots’oeneng, iar în anul 1997 ea a studiat la Universitatea Națională din Lesotho. În anul 1999 Masenate s-a logodit cu regele Letsie al III-lea, iar în anul 2000 acești doi s-au căsătorit și au acum 3 copii.

12. Mary Elizabeth Donaldson, Prințesă a Danemarcei, contesă de Monpezat

Foto: Torsten Laursen/Getty Images

Mary Elizabeth l-a cunoscut pe prințul Frederick în barul Slip Inn din Sydney în anul 2000 în timpul Jocurilor Olimpice, iar restul este o istorie. În anul 2002 ea s-a mutat în Danemarca și aproximativ un an a lucrat ca consultant pentru proiectele Microsoft Business Solutions. Perechea s-a căsătorit în anul 2004 și are acum patru copii.

13. Marie Agathe Odile Cavallier, Prințesa Danemarcei

Foto: Harold Cunningham/Getty Images

Marie avea o carieră stabilă în marketing când l-a întâlnit pentru prima dată pe prințul Joachim, fratele prințului Frederick. Ei s-au cunoscut la o petrecere organizată de un prieten comun. Inițial Marie nu era sigură în căsătoria cu prințul, însă în anul 2008 perechea totuși s-a căsătorit. Acum cuplul are doi copii. De asemenea, Marie a adoptat cei doi copii de la prima căsătorie a prințului Joachim.

14. Tatiana Blatnik, Prințesa Greciei și Danemarcei

Foto: Ian Gavan/Getty Images

În anul 2003 Tatiana a absolvit Universitatea Georgetown cu o diplomă în sociologie și în același an l-a cunoscut pe prințul Nikolaos. Până în anul 2010 ea lucra ca planificator de evenimente pentru designerul Diane von Fürstenberg. Apoi Tatiana s-a concediat pentru a se căsători în luna august a anului 2010.

15. Sonja Haraldsen, Regina Norvegiei

Foto: Jørgen Gomnæs, the Royal Court / Getty Images

Sonja l-a cunoscut pe prințul Harald în anul 1959. Regele a oferit cuplului permisiunea de a se căsători cu doar 9 ani mai târziu, deoarece Sonja era un om de rând. Perechea s-a căsătorit în luna august a anului 1968 și are doi copii. În anul 1991, când soțul ei a devenit rege, Sonja a devenit regina Norvegiei.

16. Mette-Marit Tjessem Hoiby, Prințesa Coroanei din Norvegia

Foto: Ragnar Singsaas/Getty Images

Mette-Marit l-a cunoscut pentru prima dată pe prințul Haakon la o petrecere din timpul Festivalului Quart, cel mai mare festival rock din Norvegia. Când acești doi s-au întâlnit din nou, Mette-Marit era o mamă singură. Ei s-au căsătorit în anul 2001 și de atunci familia lor a mai fost completată de doi copii.

17. Rania Al-Abdullah, Regina Iordaniei

Foto: Chris Jackson/Getty Images

Înainte de a se căsători cu Abdullah bin al-Hussein, Rania lucra în departamentul de marketing din Citibank, iar mai târziu s-a angajat în compania Apple Computer din Amman. În luna august a anului 1992 ea s-a cunoscut cu viitorul rege în timpul unei petreceri. Cei doi s-au căsătorit în luna iunie a anului 1993. După moartea tatălui său, Abdullah a devenit rege și Rania regină. Acum cuplul are 4 copii.

18. Jetsun Pema, Regina din Bhutan

Foto: Triston Yeo/Getty Images

Zvonurile spun că Jetsun Pema l-a întâlnit pe Jigme Khesar Namgyal Wangchuk la un picnic când ea avea șapte ani, iar el avea 17 ani și că Jigme i-a promis că se va căsători cu ea când vor crește. În anul 2008, după abdicarea tatălui său de la tron, Jigme a devenit rege. Cuplul s-a căsătorit în anul 2011 (Jetsun avea 21 de ani), iar în luna februarie a anului 2016 s-a născut primul lor copil.

19. Megan Markle, Ducesa de Sussex

Foto: Ben Birchall/WPA Pool/Getty Images

Megan Markle și prințul Harry s-au căsătorit oficial în ziua de 19 mai în capela Sf. Gheorghe de la castelul Windsor. Markle este o actriță, activistă, designer de modă și antreprenor. De asemenea, ea activează în cadrul programului ООН Women’s Political Participation and Leadership.

Se spune că Harry s-a îndrăgostit de Markle când a văzut-o în serialul „Suits” cu doi ani înainte ca ei să fie prezentați unul altuia de către prietenul lor comun. Se pare că cei doi au găsit limbă comună. La ceremonie Markle a purtat o rochie uimitoare de la Givenchy.

20. Jack Brooksbank, fără un titlu regal

Foto: Toby Melville/WPA Pool/Getty Images

Jack Brooksbank este reprezentantul companiei ce produce tequila Casamigos, care aparține lui George Clooney. El s-a căsătorit cu prințesa Eugenia în luna octombrie a anului 2018. Eugenia este fiica mai mică a prințului Andrew și Sarei Ferguson. Regina Elisabeta a II-a îi este bunică.

21. Kei Moriya, căsătorit cu prințesa Ayako

Foto: Reuters

Prințesa japoneză Ayako și Key Moriya, un angajat al companiei maritime Nippon Yusen, s-au căsătorit în ziua de 29 octombrie a anului 2018. Ayako a renunțat la titlul ei regal de prințesă pentru a se căsători cu un bărbat obișnuit și a spus presei că este fericită să se căsătorească.

Potrivit canalului Al Jazeera, doar femeile care se căsătoresc cu bărbați obișnuiți trebuie să renunțe la statutul lor regal. În același timp, bărbații care se căsătoresc cu femei obișnuite pot păstra statutul. După cum s-a mai spus în articol, în anul 1959 împăratul Japoniei, Akihito, s-a căsătorit cu Michiko, care astăzi este împărăteasa Japoniei.

22. Diana Spencer, prințesă din Țara Galilor

Foto: Ron Bell/AP

Contrar opiniei publice, prințesa Diana nu a fost un om obișnuit. Prințesa provine dintr-o familie nobilă și a devenit Lady Diana în anul 1975, după ce tatăl ei a moștenit titlul de conte.

Diana a devenit prințesă a Țării Galilor după ce s-a căsătorit cu prințul Charles. Acești doi a avut doi copii, William și Hary. Diana și Charles au divorțat în data de 28 august a anului 1996 și cu un an mai târziu Diana a decedat într-un accident rutier.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.