TOP-20: Curiozități istorice pe care nu le vei afla din programul școlar

0
2009
Foto: shutterstock

Unele evenimente neobișnuite uneori ne ajută să privim istoria dintr-un alt unghi. Fiți siguri că istoria nu este doar un obiect școlar plictisitor, ci o modalitate de a trece prin experiențe străine, a afla detalii șocante și incidente interesante.

Dacă știți unde să căutați informația, atunci puteți găsi istorii chiar mai interesante decât în cele mai faimoase filme sau seriale. Vă îndoiți vizavi de acest fapt? În acest articol puteți găsi niște evenimente complet diferite care au avut loc în diferite epoci și națiuni.

Probabil deja v-ați dat seama că istoria predată în școli era prea plictisitoare pentru a vă crea o imagine potrivită a trecutului. Cel mai probabil, programul școlar pe care îl țineți minte a pășit peste câteva curiozități care puteau să vă schimbe radical opinia față de cele întâmplate în trecut. Din fericire, puteți afla cele scăpate din acest articol. Vă așteaptă 20 de lucruri interesante și curioase  vizavi de cum arătau de fapt piramidele cu mii de ani în urmă și cât de aproape a fost destrămarea Imperiului Otoman de apariția studioului Warner Bros Studios. Acum puteți să vă completați lacunele și să priviți istoria dintr-un alt unghi.

20. Piramidele egiptene au fost construite atât de demult, încât chiar și faraonul Tutankhamon, cel mai probabil, le considera antice.

Foto: pixabay

19. Unii copaci de sequoia (Sequoiadendron giganteum) sunt mai vechi decât piramidele antice egiptene.

Foto: Max Pixel

18. Familia Cleopatrei a condus Egiptul timp de sute de ani, însă, contrar acestui fapt, faimoasa regină a fost prima din familia sa care a învățat limba egipteană.

17. Alaska este singura regiune a Americii care în timpul celui de-al doilea Război Mondial a reușit să fie ocupată de trupele coaliției lui Hitler.

Foto: creative commons

16. Potrivit oamenilor de știință, în ultimii 3 000 de ani din istoria civilizației umane, specia noastră a trăit în pace doar 240 de ani.

Foto: shutterstock

15. Armata lui Iulius Caesar odată s-a împărțit în flancuri pentru a efectua un șiretlic militar, însă, în cele din urmă, a luptat din greșeală cu proprii soldați.

Foto: shutterstock

14. În cei mai prosperi ani ai săi, Imperiul Roman se întindea la peste 6,5 milioane de kilometri pătrați. Însă chiar dacă a avut asemenea teritorii vaste, Imperiul Roman este doar al 19-lea imperiu după mărime din întreaga istorie a omenirii.

Foto: wikimedia commons

13. Dacă tot vorbim despre imperii… Celebrul Studiou Warner Bros a fost fondat cu doar câteva luni înaintea căderii Imperiului Otoman. La 24 iulie a anului 1923 a fost semnat Tratatul de la Lausanne, iar studioul a fost fondat la data de 4 aprilie a aceluiași an.

12. În timpul bătăliei de la Stalingrad în una dintre zilele de bătălie, una dintre stațiile de cale ferată a fost de 14 ori trecută din proprietatea trupelor sovietice în proprietatea trupelor germane și invers.

Foto: Bundesarchiv

11. Trupele sovietice îmbrăcau câinii în veste cu încărcături explozive și îi alungau sub tancurile inamicilor. Uneori acești câini veneau înapoi la proprietarii săi și explodau împreună cu soldații sovietici.

Foto: https://picryl.com/

10. Din cele 11 cele mai sângeroase războaie din istoria omenirii, 9 au avut loc pe teritoriul Chinei.

Foto: publicdomainpictures.net

9. Ochelarii de soare au fost inventați în China, însă nu pentru a proteja de soare, ci pentru ca judecătorii să-i îmbrace în timpul sesiunilor și să-și ascundă emoțiile.

Foto: pixnio

8. În noaptea când a fost asasinat Martin Luther King, acest legendar activist pentru drepturile omului a organizat o luptă cu pernele în camera de hotel unde s-a oprit.

Foto: wikimedia commons

7. În ziua asasinării lui Abraham Lincoln, președintele a semnat un ordin cu privire la înființarea Serviciului Secret al SUA, a cărui misiune includea protecția demnitarilor.

Foto: wikimedia commons

6. Se spune că Napoleon nu era înalt, însă de fapt el era mai înalt ca majoritatea francezilor din vremea sa.

Foto: pixabay

5. Steagul actual al Statelor Unite a fost creat de Robert Heft, un băiat de 17 ani care a avut această sarcină ca temă pentru acasă. Pentru proiectul său băiatul a primit un B cu minus (8 după scara de 10 puncte). Când președintele a ales anume designul băiatului, nota s-a schimbat în A (nota 10).

4. Baseball-ul a fost inventat în Marea Britanie în anul 1755, cu 30 de ani după acceptarea datei oficiale.

Foto: Not That Bob James / Flickr

3. Trei dintre piramidele egiptene inițial erau acoperite în întregime cu marmură albă, iar vârfurile lor erau acoperite cu aur de calitate înaltă (24K).

Foto: max pixel

2. În anul 1972 un medic nazist pe nume Julius Wagner-Jauregg a primit premiul nobil în domeniul medicinii pentru faptul că a dezvoltat o metodă de a trata sifilisul cu o terapie împotriva malariei.

Foto: Herbert Josl

1. Din anul 1945 toate tancurile britanice au fost adaptate pentru prepararea ceaiului.

Foto: wikimedia commons

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.