TOP-25: Chestii trăsnite pe care le poți găsi doar în Japonia

0
1662
Foto: Peter Woodman / Seattle, WA, USA

Japonia progresează foarte rapid, lăsând restul lumii în spatele său și fiind un lider în multe domenii inovative. Poziția geografică a acestei țări și hazardurile cu care se confruntă a făcut această națiune foarte inventivă și productivă.

Cu toate acestea, abordarea creativă a japonezilor și dorința lor de a prospera dă roade neobișnuite care șochează restul lumii. De la hoteluri capsule până la înghețată cu gust de caracatiță, japonezii ne dau de înțeles că stilul lor nu are nimic similar cu al nostru. Dacă intenționați să călătoriți în Asia, această listă ar putea să vă motiveze se vizitați și Japonia.

Cu toate acestea, abordarea creativă a japonezilor și dorința lor de a prospera dă roade neobișnuite care șochează restul lumii. De la hoteluri capsule până la înghețată cu gust de caracatiță, japonezii ne dau de înțeles că stilul lor nu are nimic similar cu al nostru. Dacă intenționați să călătoriți în Asia, această listă ar putea să vă motiveze se vizitați și Japonia.

25. Parcări ciudate

Foto: IQRemix

Japonia este o țară izolată și compactă, găzduind aproximativ 126 de milioane de oameni. Firește, din același motiv, spațiul a devenit una dintre principalele priorități ale populației japoneze și locurile de parcare nu fac o excepție. Dacă, fiind în Japonia, plănuiți să intrați într-un mall sau alt loc public, cel mai probabil veți găsi asemenea locuri de parcare pe nivele.

24. Maioneza

Foto: Takeaway

Maioneza japoneză nu diferă foarte mult la gust de cea europeană sau americană, însă pentru civilizațiile occidentale straniu va părea un alt lucru: unde și cum se folosește acest produs. De regulă, noi adăugăm maioneza ca sos pentru salate, în mâncăruri fast-food și o ungem pe sandwich-uri, pe când japonezii o adaugă în înghețată, clătite, supe instant, iar uneori o mănâncă cu chipsuri.

23. O super umbrelă

Foto: Pixnio.com

Când ploaia se combină cu un vânt puternic, umbrelele simple nu se isprăvesc cu sarcina pe care o au. Japonezii au învățat să se confrunte cu multe dificultăți, iar furtunile puternice nu sunt o excepție.

22. Fetele din ascensor

Foto: malias

În țările occidentale această profesie aproape că a dispărut, iar centrele comerciale mari și hotelurile luxoase deja nu mai angajează asemenea servitori, în încercarea de a economisi bani. Însă Japonia încă mai păstrează această profesie, angajând, de regulă, fete care ajută vizitatorii să ajungă la etajul potrivit al clădirii zgârie-nori cu un nemaipomenit profesionalism și amabilitate.

21. Cățelul încălzitor

Foto: Amazon.com

Super umbrela vă poate proteja de furtuni, însă ce urmează să faceți dacă vă este frig? Uitați de plăpumi, căci în Japonia vă puteți încălzi cu niște căței de pluș calzi. Puneți o asemenea jucărie în cuptorul cu microunde și savurați plăcerea de a cuprinde o jucărie caldă și moale.

20. Somnul în birou

Foto: V85

În Occident angajaților le este interzis să doarmă la locul de muncă, această atitudine considerându-se o încălcare a disciplinei și o manifestare a unor maniere neacceptabile în societate. În Japonia totul este invers. Aici cei mai diligenți angajați au dreptul de a dormi la locul de muncă, aceste pauze fiind numite „inemuri”. Unii lucrători chiar au început să profite de aceste pauze și să se prefacă că dorm, doar pentru a arăta angajatorului cât de mult lucrează.

19. Papuci pentru toaletă

Foto: Chris 73 / Wikimedia Commons

Japonezii sunt renumiți pentru atitudinea lor serioasă față de curățenia și igiena personală, astfel nu pare a fi surprinzător nici faptul că aceștia au niște papuci folosiți doar în toaletă. Acești oameni încearcă să minimalizeze contactul cu podeaua murdară din toaletă și podeaua curată din restul casei, de aceea ei nu ezită să-și schimbe papucii.

18. Whisky japonez

Foto: WikipediaCommons.com

Ați auzit vreo dată de whisky japonez? Probabil nu ar fi rău să-l încercați. Această băutură poate fi cumpărată aproape oriunde în Japonia și în orice cantitate. Calitatea acestei băuturi începe să câștige tot mai multă recunoaștere în întreaga lume. Brandul Hibiki a companiei Suntory recent a câștigat mai multe premii în cadrul unui eveniment prestigios numit World’s Best Whiskey Awards (Cel mai bun Whisky din lume).

17. Suport pentru bărbie în metrourile japoneze

Foto: Famous Scientists

Japonezii lucrează foarte mult, de aceea nu este uimitor faptul că aceștia uneori adorm chiar și în  metrou. Pentru a se simți mai confortabil în drum spre casă sau spre serviciu, autoritățile locale au echipat acest transport public cu niște curele speciale.

16. Colți artificiali

Foto: Bject

Japonia este o țară în vogă, iar femeile japoneze se topesc după tendința de a-și crește dinții numită „yabea”. Femeile locale cheltuiesc sute de dolari pentru o procedură cosmetică care constă în creșterea colților. 

15. Înghețată cu cele mai neobișnuite gusturi

Foto: Wilhelm Joys Andersen

Gusturile neobișnuite ale japonezilor uimesc toată lumea. Unele obiceiuri alimentare ale acestei națiuni chiar pot șoca. V-ar veni vreo dată în gând să preparați înghețată cu gust de carne de cai, cactus, cărbune sau caracatiță?

14. Otoscop

Foto: Famousscientist.org

Ași avut vreo dată dorința de a vă verifica canalele urechilor acasă? Această invenție japoneză vă va ajuta să satisfaceți o asemenea dorință și pentru a o utiliza nici măcar nu va trebui să mergeți la un medic. Datorită unui asemenea otoscop vă puteți examina singur canalele urechilor pentru a vă asigura că le-ați curățat destul de bine sau că nici o insectă nu s-a acomodat acolo.

13. Aparate comerciale

Foto: David McKelvey

La prima vedere majoritatea aparatelor comerciale japoneze nu diferă foarte mult de cele pe care ne-am obișnuit să le utilizăm. Însă ceea ce le face deosebite este cât de des sunt întâlnite și ce produse pot vinde. Aparatele comerciale din Japonia pot fi găsite lângă temple sau chiar în vârful muntelui Fuji, iar produsele pe care le puteți procura de aici diferă de la ouă de găină sau clătite, până la baterii, umbrele și chiar lenjerie intimă.

12. Bebe-mop

Foto: Amazon.com

Da, este vorba despre îmbrăcăminte pentru bebeluși combinată cu o cârpă de podele foarte confortabilă. Este destul să-i permiteți bebelușului să se târască pe podea, în același timp ștergând praful. Inserțiile speciale din microfibră vor proteja bebelușul de vânătăi și în același timp vor curăța podeaua.

11. O folie cu bule de aer eternă

Foto: Pixabay.com

Tuturor ne place să ne calmăm, spărgând folii cu bule de aer. Japonezii apreciază foarte mult această activitate și de aceea au decis să îmbunătățească această folie pentru cei pasionați de a le sparge. Ei au creat o jucărie specială care se sparge, după care se umple singură cu aer. Această folie este aproape eternă.

10. Cel mai scurt escalator din lume

Foto: Hykw-a4

Cel mai scurt escalator din lume se află în subsolul centrului comercial More’s din orașul Kawasaki. Acesta are doar 5 trepte, iar înălțimea lui este de aproximativ 84 de centimetri. Cine a spus că națiunea americană este cea mai leneșă?

9. Pădurea sinucigașilor

Foto: Guilhem Vellut / Annecy

Pentru majoritatea oamenilor pădurea este un loc unde poți să mergi să faci jogging, să te plimbi, să admiri natura sau să petreci timpul liber. Cu toate acestea, nu mereu este așa. Spre exemplu, în Japonia există o pădure numită oficial Aokigahara, iar în popor „pădurea sinucigașilor”. Această pădure ocupă 35 de kilometri pătrați la poalele munților Fuji. Copacii aici au tulpinile foarte groase și cresc aproape unii de alții, de aceea vântul aproape că nu pătrunde în pădure, făcând-o foarte izolată și lipsită de zgomot. Dintr-un motiv necunoscut Aokigahara a devenit un loc iubit de sinucigași. După statistică, aproximativ 100 de oameni își curmă viața aici.

8. Bastonașe Kit Kat  cu gusturi neobișnuite

Foto: FlyingToaster

Cu siguranță ați gustat măcar o dată bastonașe Kit Kat. Japonezii cu siguranță sunt niște experimentați în ceea ce ține de gusturi neobișnuite, de aceea au învățat să modifice chiar și rețetele deserturilor după propriul gust. Spre exemplu, doar în Japonia puteți cumpăra bastonașe Kit Kat cu gust de cartofi copți, sos de soia sau wasabi. Aceste bastonașe sunt foarte populare pe piața locală.

7. Perne pentru bărbați singuri

Foto: Alpha

Un tânăr japonez care nu este într-o relație are posibilitatea de a se satisface cu o asemenea pernă neobișnuită. Această femeie artificială cel puțin nu ar zăpăci mințile…

6. Perne pentru femei singure

Foto: Amazon.com

În Japonia nu există nici o discriminare de gen când este vorba despre singurătate, de aceea există o versiune de perne și pentru femei singure.

5. Alfabetul Braille pe dozele de bere

Foto: Yosomono

Cumpărând o doză de bere în Japonia achitați nu doar pentru însăși băutură, dar și pentru ambalajul care este adaptat și pentru oamenii orbi. Acești oamenii, de asemenea, au dreptul de a-și alege producătorul de bere preferat fără un ajutor din partea cuiva.

4. Foarte multe biciclete

Foto: Rei

Deja am menționat că Japonia este foarte compactă și dens populată și aici sunt foarte puține locuri de parcare. De aceea aici sunt foarte populare bicicletele și, prin urmare, foarte multe parcări pentru biciclete. Ele sunt peste tot: în gări, în apropierea magazinelor și altor locuri publice etc. Bicicletele sunt foarte populare aici.

3. Toalete cu funcția Washlet

Foto: Jorge Lascar / Australia

Toaletele washlet sau uneori numite „toaletele japoneze trăsnite”, sunt niște scaune de toaletă electrice dotate cu sisteme și jeturi speciale de apă care ajută utilizatorii să se ocupe de igiena personală. Japonezii adoră aceste invenții, pe când oaspeții occidentali încă nu s-au acomodat cu ele.

2. Insula măștilor de gaz

Foto: WikipediaCommons.com

La sud-este de insula Honshu din apele Oceanului Pacific există o insulă numită Miyake-jima, populară datorită vulcanului activ Oyama din regiune. Ultima dată acest vulcan a erupt în anul 2005 și de atunci în mod constant acesta elimină gaze toxice din cauza cărora locuitorii insulei sunt nevoiți să poarte măști. Dacă nivelul compușilor de sulf din aer crește prea mult, localnicii sunt atenționați printr-un sistem centralizat de avertizare.

1. Hoteluri capsule

Foto: Peter Woodman / Seattle, WA, USA

Hotelurile capsule probabil sunt una dintre cele mai trăsnite invenții ale japonezilor. Aceste hoteluri au apărut pe insulă în anul 1979 și sunt folosite de clienți din diverse categorii, de la antreprenori calificați până la pensionari care au nevoie de odihnă, însă nu reușesc să ajungă acasă la timp.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.