TOP-10: Cele mai spectaculoase insule despre care nu ați auzit niciodată

0
1290
Foto: upslim / Shuttestock

Ne-am obișnuit să credem că toate insulele sunt la fel, iar de turiști nu există nici o scăpare, căci aceștia mereu vor fi peste tot. Însă nu este chiar așa. În lume există o mulțime de plaje insulare excepționale și acest articol vă va demonstra acest fapt.

Această listă a fost creată în conformitate cu recomandările turiștilor experimentați care și-au împărtășit impresiile pe siturile populare de călătorii, cum ar fi Secret Escapes, Topdeck Travel, PK’s List, TripAdvisor și TravelSupermarket, de aceea opinia lor merită a fi luată în considerație.

1. Insula Holbox, Mexic

Foto: HotelTonight

Această insulă este situată în apropiere de o peninsulă aglomerată și foarte zgomotoasă numită Cancun, însă pe Halbox agitația și petrecerile încă nu au ajuns. Aceasta este o destinație populară printre locuitorii din apropiere care își doresc un week-end relaxant, intimitate și refugiu. Atmosfera calmantă și plajele aproape neatinse reprezintă principalele avantaje ale insulei.

De regulă, când cineva plănuiește o vacanță în Mexic, primul loc care vine în gând este insula Cancun cu hotelurile și cluburile ei, însă petrecerile agitate nu sunt preferate de toți, de aceea dacă faceți parte dintr-o altă categorie de oameni și căutați un paradis, insula Halbox este ceea de ce aveți nevoie. În plus, aici puteți vedea păsări flamingo, rechini-balenă și broaște țestoase. Dacă nu vă veți putea relaxa aici, nu veți putea niciunde.

2. Insula Vis, Croația

Foto: Topdeck Travel

Insula Vis este o adevărată perlă și diferă foarte mult de celelalte insule croate. O perioadă de timp acest mic eden a fost inaccesibil pentru turiști din cauza că în anii 80 aici se afla o bază militară. În ultimii ani acest loc a început să-și deschidă ușile tuturor turiștilor, bucurând oaspeții cu o priveliște încântătoare, gustări delicioase și cu o cultură bogată. Golfurile izolate, plajele luxoase și culorile naționale sunt ceea de ce au nevoie iubitorii de liniște și pace.

Insula Vis este cea mai îndepărtată insulă nelocuită a Croației și aici încă nu au fost construite stațiuni scumpe și hoteluri luxoase. Pentru străini, accesul aici a fost interzis până în anul 1989 și datorită acestei izolări îndelungate peisajele, plajele și cultura au rămas aproape neatinse. Pentru călătorii experimentați un asemenea loc este o raritate.

3. Insula Petit St. Vincent

Foto: Small Luxury Hotels/Facebook

Dacă doriți să vă relaxați pe o insulă privată din mijlocul Caraibelor, insula Petit St. Vincent vă va oferi această oportunitate. În acest rai pe Pământ cu siguranță veți uita de toate problemele și vă veți simți cu adevărat confortabil.

Pe această insulă privată au fost construite 22 de vile și toate acestea sunt distribuite la o distanță de 0,45 de kilometri pătrați una de alta și sunt înconjurate de o mulțime de plante tropicale, deschizând o vedere spre plajele lungi și albe care sunt la dispoziția nenumeroșilor oaspeți ai insulei.

Ușile vilelor nu au încuietori, casele nu sunt dotate cu televizoare, iar accesul la internet este limitat. Pentru a apela la ajutorul personalului vizitatorii utilizează un sistem din flăgulețe. Oaspeții sunt hrăniți cu cele mai delicioase rețete și li se propun cele mai gustoase băuturi. De asemenea, aici se găsesc cele mai frumoase locuri pentru diving. Clienții sunt deserviți de centrul de diving Cousteau Dive Centre. În plus, aici găsiți condiții perfecte pentru a face yoga și a juca tenis, iar natura este extraordinar de frumoasă. Pe lângă toate, personalul insulei Petit St. Vincent se preocupă și de ecologie, ceea ce este foarte important în zilele noastre.

4. Palawan, Insulele Filipine

Foto: upslim / Shuttestock

Filipine este o țară insulară, iar natura aici este nemaipomenit de frumoasă. Cu toate acestea, insula Palawan este un loc puțin cunoscut în țară. Aici puteți admira dealuri montane, păduri tropicale, iar apele golfurilor sunt de culoarea smaraldului și sunt pline de creaturi uimitoare și văpăi ale navelor – un loc perfect pentru scufundări. Cel mai bun timp pentru a merge pe insula Palawan este perioada dintre octombrie și mai. Apropo, Palwan nu este doar o insulă, ci o provincie care include câteva insule mai mici. Călătorii experimentați sfătuiesc să le vizitați și pe ele, închiriind o mică barcă de la localnici.

În ultimul timp insula Palawan devine tot mai populară, mai ales printre bloggeri, însă acest loc încă își păstrează frumusețea și farmecul unui paradis tropical. Aici există o mulțime de lagune pitorești, unde puteți să faceți o excursie pe caiace și să admirați frumusețile atât ale lumii subacvatice, cât și ale lumii de la suprafață.

5. Insula Utila, Honduras

Foto: Angelina Pilarinos / Shutterstock

Insula Utila este situată pe al doilea cel mai mare recif de corali din lume care este considerat și cel mai mare recif din emisfera vestică. În apele locale adesea se întâlnesc rechini-balene, deoarece traseul lor de migrare trece prin această regiune. Această specie de rechini este foarte rară, iar insula Utila este unul dintre puținele locuri unde puteți urmări aceste creaturi prietenoase și fascinante aproape pe tot parcursul anului.

Utila se află în partea de vest a Mării Caraibelor, la nord de coasta Hondurasului și este renumită printre iubitorii de diving, care vin aici pentru a face un curs specializat și pentru a obține un certificat de scufundător la un preț accesibil.

6. Insula Navarino, Chile

Foto: Michal Knitl / Shutterstock

Acesta este cel mai apropiat țărm de Antarctica. În plus, pe aici trece cea mai sudică rută de trekking din lume Dientes Circuit. De regulă acest traseu durează 6 zile și este perfect pentru iubitorii lumii sălbatice și a panoramelor fermecătoare care se deschid din orășelul-port Puerto Williams spre strâmtoarea Beagle.

Peisajele maiestuoase ale munților, lacurile întinse, pădurile și satele pescărești – toate împreună, aceste atracții fac insula sud-americană Navarino să fie o alegere luxoasă pentru o călătorie de neuitat. Aventurierii, de asemenea, vor aprecia golful Windhond Bay din sudul insulei, unde adesea pot fi văzute balene albastre și balene ucigașe.

7. Insula Gozo, Malta

Foto: Konstantin Aksenov/Shutterstock

Cunoscut în primul rând pentru complexul de temple neolitice Ggantija, trasele pitorești pentru plimbări și peisajele stâncoase, insula Gozo este una dintre cele 21 de insule din arhipelagul maltez. Vara temperatura este de aproximativ 30 de grade Celsius, iar linia de coastă este de o frumusețe rară.

Pe insula Gozo călătorii vor găsi un amestec unic ale culturilor grecești, cipriote și siciliene care au influențat insula timp de câteva sute de ani. Trecutul istoric al acestei insule cu siguranță a afectat aspectul acestui loc, inclusiv arhitectura. Ruinele templului Ggantija este un exemplu perfect al acestui fapt. Vara pe insula Gorzo puteți participa la festivitățile tradiționale locale și să admirați spectacolele de artificii, marșurile muzicale și atmosfera jovială.

8. Insula Solta, Croația

Foto: Dziewul / Shutterstock

Dacă doriți să mergeți într-un loc pitoresc și să evitați mulțimile de turiști, atunci insula Solta vă va plăcea cu siguranță. Pe această insulă muntoasă cu țărmuri ușor înclinate și sate confortabile puteți ajunge cu feribotul din orașul Split, situat la aproximativ 15 kilometri de Solta. Insula este renumită datorită mierii tradiționale care este preparată din rozmarin sălbatic și ulei de măsline extras din copaci de măslini milenari. Bucătăria locală este una excepțională și oricare vizitator, mai ales iubitorii de bucate balcanice,  trebuie să o guste în timp ce exploră această insulă imensă.

9. Stațiunea Six Senses, Insula Krabey, Cambodgia

Foto: VIVID TRAVEL

Această stațiune insulară și-a deschis ușile turiștilor abia în luna noiembrie a anului 2018., de aceea aveți în față un loc proaspăt și încă necunoscut. Insula are o suprafață de 30 de acri și este situată în apropierea golfului Cambodgia. Stațiunea este amenajată în cele mai bune tradiții ale prestigioasei rețele de hotele Six Senses Resort. Aici vă așteaptă niște vile luxoase cu piscine, centre SPA și niște angajați foarte receptivi.

10. Insula Stewart, Noua Zeelandă

Foto: VIVID TRAVEL

Pentru iubitorii frumuseților naturale și biodiversității nu există un loc mai bun decât insula Stewart din Noua Zeelandă. Aici locuiesc mai multe păsări kiwi decât în oricare alt loc din lume. Păsările kiwi sunt foarte rare, iar pe insulă există aproximativ 380 de indivizi din această specie. Dacă visați la un loc relaxant, cât mai departe de agitația orășenească, această insulă este perfectă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.