Farmecul și luxul nunților regale în 35 de fotografii excepționale

0
1451

De regulă, nunțile regale sunt înconjurate de lux, iar însăși evenimentul nu este o bucurie doar pentru soți și familii, dar și pentru mass-media mondială, oaspeții faimoși și mulțimile dornice de a urmări ceremonia.

Foto: Reuters

De la căruțe trase de cai până la torturi cu un design excepțional și rochii de mireasă cu o trenă care se întinde la câțiva metri, aici niște fotografii uimitoare de la nunți regale din toată lumea.

1. Kei Moriya și Prințesa Ayako

Foto: Kyodo/Reuters

Prințesa japoneză Ayako și soțul ei Keim Moriya aplecându-și capul în templul Meiji după ceremonia de căsătorie din Tokyo, Japonia, în ziua de 29 octombrie a anului 2018. Pentru a se căsători cu un bărbat care nu face parte dintr-o familie regală, Ayako a trebuit să renunțe la statutul regal.

2. Jack Brooksbank și prințesa Eugenie

Foto: AP

Prințul Andrew, ducele de York, în timp ce o conduce pe prințesa Eugenie la altarul din Capela Sf. Gheorghe în ziua de 12 octombrie a anului 2018, Windsor, Anglia.

3. Printul Harry, Ducele de Sussex, și Megan Markle, Ducesa de Sussex

Foto: Owen Humphreys/WPA Pool/Getty Images

Prințul Harry, Ducele de Sussex și Megan Markle, Ducesa de Sussex, în timp ce părăsesc capela Sf. Gheorghe de la Windsor Castle în ziua de 19 mai a anului 2018, Windsor, Anglia.

4. Prințul Joel Davit Makonnen Haile Selassie și Prințesa Etiopiei Ariana Makonnen

Foto: Dotun Ayodeji

Prințesa Etiopiei, Ariana Makonnen, îndreptându-se spre altarul din Biserica Ortodoxă Etiopiană Tehuahido Debre Genet Medhane Alem din Washington în ziua de 9 septembrie a anului 2017.

5. Prințul Willem Alexander și Prințesa Olandei Maxima Zorreguieta

Foto: Anthony Harvey/Getty Images

Prințul olandez Willem Alexander și soția sa, Prințesa Maxima Zorreguieta, au ajuns la Palatul Regal din Amsterdam, Olanda, după ceremonie, în ziua de 2 februarie a anului 2002.

6. Printul Carl Philipp și Prințesa Suedeză Sofia

Foto: Jonas Ekströmer/Pool /Getty Images

Prințul Carl Philipp al Suediei în timp ce dansează cu soția sa, Prințesa Sophia a Suediei, la ceremonia de căsătorie de la Palatul Regal din Stockholm, pe 13 iunie a anului 2015.

7. Kanjeng Pangeran Haryo Notonegoro și Gusti Kanjeng Ratu Hayu, Indonezia

Foto: Ulet Ifansasti/Getty Images

Kanjeng Pangeran Haryo Notonegoro și Gusti Kanjeng Ratu Hayu salută mulțimea, aflându-se într-o căruță luxoasă trasă de cai care se îndreaptă spre localul unde va avea loc nunta regală, 23 octombrie a anului 2013, Yogyakarta, Indonezia.

8. Prințul Charles și Prințesa Diana din Țara Galilor

Foto: Mal Langsdon/Reuters

Diana Spencer, în acel moment viitoarea Prințesă a Țării Galilor, privind înapoi la prietena ei care îi fixează trena rochiei după sosirea în Catedrala Sfântul Paul pentru a se căsători cu Prințul Charles, Londra, 29 iulie a anului 1981.

9. Prințul Felix și Prințesa Claire, Luxemburg

Foto: Handout/Getty Images

Prințesa Claire din Luxemburg și prințul Felix, la ceremonia de nuntă de la Sainte Marie-Madeleine, în ziua de 21 septembrie a anului 2013, în comuna Sainte-Maximin-la-Sainte-Baume din Franța.

10. Hisanaga Shimazu și fosta Prințesă Suga a Japoniei

Foto: AP

Takako Shimazu, fosta prințesă a Japoniei, și soțul ei Hisanaga Shimazu, un funcționar bancar, râzând la o conferință de presă după ceremonia din ziua de 10 martie a anului 1960, Tokyo. Takako a renunțat la statutul regal pentru a se căsători cu Hisanaga.

11. Christopher O’Neill și prințesa suedeză Madeleine

Foto: Torsten Laursen/Getty Images

Christopher O’Neill și prințesa suedeză Madeleine salutând mulțimea dintr-o căruță trasă de cai care se îndreaptă spre Riddarholmen de la Stockholm, după ceremonia de nuntă de la Palatul Regal din 8 iunie a anului 2013, Stockholm, Suedia.

12. Prințul Rainier și Grace Kelly, Monaco

Foto: AP

Grace Kelly condusă de tatăl ei John B. Kelly în timpul ceremoniei de căsătorie cu prințul Rainer în Catedrala Monaco, 19 aprilie a anului 1956.

13. Prințul Daniel, Ducele de Vastergotland și Prințesa Victoria din Suedia

Foto: Jonas Ekstromer/Pool/Getty Images

Victoria, prințesa Suediei, și prințul Daniel, Duce de Västergotland, gustă dintr-o bucată de tort de nuntă în timpul unui banchet din Palatul Regal în ziua de 19 iunie a anului 2010, Stockholm, Suedia.

14. Regele Jigme Khesar Namgyal Wangchuk și regina Ashi Jetsun Pema

Foto: Paula Bronstein/Getty Images

Maiestatea sa, Regele Jigme Khesar Namgyal Wangchuk și Regina Ashi Jetsun Pema la ceremonia de căsătorie din 13 octombrie a anului 2011, Punakha, Bhutan. În anul 2008, în Dzong a avut loc o ceremonie istorică de încoronare a regelui.

15. Regina Elisabeta a II-a și Printul Philip, Ducele de Edinburgh

Foto: AP

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip părăsesc Abația Westminster după ceremonia de nuntă, Londra, 20 noiembrie a anului 1947.

16. Prințul de Monaco Albert al II-lea și Prințesa de Monaco Charlene Whitstock

Foto: Dan Kitwood/Getty Images

Focurile de artificii luminează portul după ceremonia religioasă a Prințului de Monaco Albert al II-lea cu Charlene Whittock, 2 iulie a anului 2011, Monaco.

17. Prințul William, Ducele de Cambridge și Katherine, Ducesa de Cambridge

Foto: Peter Macdiarmid/Getty Images

Prințul William și Kate Middleton sărutându-se pe balconul Palatului Buckingham în ziua de 29 aprilie a anului 2011, Londra, Anglia.

18. Regele Constantin și Prințesa Anne Marie, Grecia

Foto: Central Press/Hulton Archive/Getty Images

Regele Greciei, Constantin și Prințesa Anna Marie, în ziua nunții lor, la Catedrala Ortodoxă din Atena, 19 septembrie a anului 1964.

19. Prințul Carlos de Bourbon deParme și Prințesa Belgiei Annemarie Gualtherievan Weezel din Belgia

Foto: Mark Renders/Getty Images

Prințesa Annemarie Gualtherievan Weezel și prințul Carlos de Bourbon deParm părăsesc biserica după nunta lor în Abbaye de la Cambre în ziua de 20 noiembrie a anului 2010, Bruxelles, Belgia.

20. Yoshiki Kuroda și Sayako Kuroda, Japonia

Foto: Koji Sasahara/Pool/Getty Images

Sayako Kuroda și Yoshiki Kuroda ridică paharele de șampanie în timpul unui banchet de la un hotel din Tokyo în ziua de marți, 15 noiembrie a anului 2005. Sayako, fiica împăratului Akihito și a împărătesei Michiko, a refuzat statutul de prințesă și s-a căsătorit cu un angajat al guvernului din Tokyo.

21. Prințul Frederik și Prințesa Maria, Danemarca

Foto: Ian Waldie/Getty Images

Sărutul prințului danez Frederik și a prințesei Maria pe balconul palatului Moltke’s după ceremonia de nuntă în ziua de 14 mai a anului 2004, Copenhaga, Danemarca. Frederik și Maria s-au cunoscut în anul 2000 la Jocurile Olimpice din Sydney.

22. Prințul croat Al-Muhtadee Billah și Sarah Salleh, Brunei

Foto: Bazuki Muhammad/Pool/Getty Images

Prințul croat Al-Muhtadee Billah și soția lui Sarah Salleh după ceremonia de nuntă care a avut loc în reședința sultanului Istan Nurul Iman din capitala Brunei Bandar Seri Begawan, joi, 9 septembrie a anului 2004. Viitorul rege al statului Brunei care este foarte bogat în petrol și-a prezentat mireasa joi la ceremonia tradițională cu participarea liderilor asiatici și a familiei regale arabe.

23. Prințul Felipe și Leticia Ortiz, Spania

Foto: Bernat Armangue/Pool/Getty Images

Felipe, prințul Spaniei, și mireasa lui Letizia Ortiz, la ceremonia religioasă din biserica din Atocha, după nunta lor din Madrid, în ziua de 22 mai a anului 2004.

24. Prințul Jaime de Bourbon Parme și Victoria Kervenyak, Olanda

Foto: Michel Porro/Getty Images

Prințul Jaime de Bourbon Parme și Victoria Kervenyak părăsesc Biserica Adormirii Maicii Domnului după ceremonia de căsătorie care a avut loc în ziua de 5 octombrie a anului 2013 în Apeldoorn, Olanda.

25. Emanuele Filiberto de Savoy, prințul din Veneția, și Clotilde Courau, prințesa din Veneția

Foto: Franco Origlia/Getty Images

Actrița franceză Clotilde Courare privind peste umărul noului ei soț, Emmanuele Filiberto, șeful casei regale din Savoy, după o ceremonie de căsătorie care a avut loc în biserica romană de elită Santa Maria degli Angeli, în ziua de 25 septembrie a anului 2003, la Roma, Italia.

26. Ari Behn și prințesa norvegiană Martha Louise

Foto: Michel Porro/Getty Images

Prințesa norvegiană Martha Louise și scriitorul Ari Behn salută mulțimea în timp ce se îndreaptă spre palatul Stiftsgarden după ceremonia de căsătorie din 23 mai a anului 2002, Trondheim, Norvegia.

27. Prințul Joachim și Prințesa Maria, Danemarca

Foto: Jens Dige/AP

Prințul danez Joachim s-a căsătorit cu Marie Cavallier în Moegeltoender, Danemarca, 24 mai a anului 2008. Prințul Joachim și Prințesa Maria au făcut schimbul de verighete într-o zi de sâmbătă într-o biserică la o ceremonie de căsătorie la care au participat membrii monarhiei scandinave și alți demnitari. Joachim este cel mai tânăr fiu al reginei Margrethe și cel de-al patrulea pretendent la tronul danez.

28. Regele Mohamed al VI-lea și Prințesa Lalla Salma din Maroc

Foto: Courtesy Moroccan Government/Getty Images

Regele Mohamed al VI-lea al Marocului împreună cu soția sa, prințesa Lalla Salma, la Palatul Regal din Rabat, Maroc, în ziua de 13 iulie a anului 2002. Această ceremonie publică a pus capăt tradiției de a ascunde nevestele regale.

29. Regele Letsie al III-lea și Karabo Moceneng, Lesotho

Foto: Lori Waselchuk/AP

Regele Regatului Lesotho, Letsie al III-lea, și soția sa Karabo Moceneng salutându-i pe cei care au asistat la ceremonia de căsătorie tradițională catolică care a avut loc pe Stadionul Național din Maseru, Lesotho, în ziua de 18 februarie a anului 2000.

30. Philipp von Lattorff și prințesa Tatiana Liechtenstein

Foto: Stringer/Reuters

Prințesa Tatiana Lichtenstein și omul de afaceri german Philip von Luttorf salută mulțimea după ceremonia de căsătorie de la Catedrala din Vaduz care a avut loc în ziua 5 iunie a anului 1999.

31. Prințul Abdul Malik și Dayangku Haji Bolkiah, Brunei

Foto: Olivia Harris/Reuters

Sultanul statului Brunei Hassanal Bolkiah în timp ce ține mâna fiului său, prințul Abdul Malik, care își binecuvântează tânăra soție în timpul ceremoniei „bersanding” sau „încoronarea prințului în timpul nunții” care a avut loc în palatul Nurul Iman din Bandar Seri Begawan în ziua de 12 aprilie a anului 2015. Sultanul statului Brunei, Hassanal Bolkiah, este unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

32. Prințul Laurent și Claire Coombs, Belgia

Foto: Mark Renders/Getty Images

Prințul Laurent din Belgia și logodnica lui Claire Coombs, împreună cu regele Albert, regina Paola, Nicolas Coombs și Nicole Mertens salută mulțimea de pe balconul Palatului Regal din Bruxelles în ziua de 12 aprilie a anului 2003, Bruxelles, Belgia. Ceremonia de căsătorie a prințului Laurent din Belgia și a lui Claire Coombs a avut loc în Primăria din Bruxelles.

33. Prințul Ali și Reem Ibrahimi, Iordania

Foto: Yousef Allan AJ/GB/Reuters

Prințul Iordaniei, Ali, fratele vitreg al monarhului iordanian Abdullah, alături de soția sa Reem Ibrahimi, fiica lui Akhdar Al-Ibrahimi un diplomat al Organizației Națiunilor Unite, în timpul unei nunți private care a avut loc în Palatul Regal din Amman în ziua de 7 septembrie a anului 2004.

34. Prințul Mweli Mzizi de Zulu și Debra Patta

Foto: AP Photo/Cathy Pinnock

Radiodifuzorul Debra Patta și soțul ei, membrul Casei Regale din Zulu, prințul Mweli Mzizi, după ceremonia de nuntă de la Johannesburg, din 6 ianuarie a anului 1996. Câteva rude de-ale prințesei și prințului au sosit la ceremonia care a avut loc în provincia KwaZulu Natal pentru a asista la schimbul de verighete.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.