O colecție de fotografii uimitoare trimise la concursul National Geographic 2018 (15 Foto)

0
1647

Concursul anual de fotografii al revistei National Geografic a primit cererile doritorilor de a participa până la data de 15 noiembrie, iar câștigătorul marelui premiu în valoare de 5 000 de dolari a fost anunțat în luna decembrie.

Angajații revistei National Geografic ne-au permis să alegem câteva fotografii care au participat la concurs pentru a le împărtăși cu cititorii noștri.

1. Fața Pământului: Muntele iluminat de un dispozitiv și-a arătat fața care poate fi văzută dacă îl priviți atent. Imaginea este una excepțională. Suflarea vântului părea a fi șoapte, de parcă munții încercau să-mi vorbească. Pielea mi s-a făcut găină și am părăsit locul în grabă. Doar analizând imaginea am dezvăluit în stâncă o față care mă privește.

Foto: © Todd Kennedy / National Geographic Photo Contest

2. Ochii domnișoarei Sapa: În Asia ochii albaștri sunt o raritate, iar heterocromia (doi ochi de culori diferite) este un fenomen și mai rar. În societățile tradiționale fetele cu asemenea ochi sunt discriminate încă din copilărie. Însă Sapa, fiind o domnișoară dintr-un trib vietnamez, a reușit să treacă peste batjocură și agresiune. Acum ea este mândria familiei sale și învață pentru a deveni un medic. Ea este sigură că într-o bună zi va putea să ofere ajutor medical consătenilor ei. Cu toate acestea, Sapa adesea oftează, spunând că-i este foarte greu să îndure atitudinea oamenilor ce o înconjoară. Pentru a o fotografia atât de aproape și a obține permisiunea de a-i relata istoria a trebuit să-i demonstrez că poate avea încredere în mine.

Foto: © Shivesh Ram / National Geographic Photo Contest

3. Inversiunea impresionantă din Senja: În timpul ultimei mele nopți în Senja, Norvegia, am reușit să surprind o inversiune a norilor incredibilă. După două zile de ploi și vizibilitate zero, muntele Segla, în cele din urmă, s-a arătat de printre nori. Am sosit aici la miezul nopții și am așteptat până la ora 3 dimineața pentru a surprinde răsăritul. Când ceața a început să se împrăștie, am așezat trepiedul pe marginea unei stânci cu o înălțime de 500 de metri și m-am pus pe poziție. După 10 minute, ceața a acoperit complet partea de sus. Am avut norocul de a fi la locul potrivit și la momentul potrivit pentru a capta acest moment.

Foto: © Terry Zhang / National Geographic Photo Contest

4. Ochii melcului Flabellina: O fotografie subacvatică fluorescentă cu o flabellina pe o crenguță de alge roșii. Lumina albastră stimulează pigmenții fluorescenți, determinându-i să strălucească. Fotografia a fost făcută într-o zonă protejată din preajma stâncii Sund Rock, pe fiordul canalului Hood, Washington.

Foto: © Jim Obester / National Geographic Photo Contest

5. Un cascador în Petra: După o călătorie lungă și grea în tezaurul Petrei am ajuns la o mănăstire. Ne-am așezat jos pentru a ne odihni și a admira arhitectura templului, când un om a apărut pe acoperișul construcției. Bărbatul a sărit peste o prăpastie destul de mare chiar în fața noastră. M-am bucurat foarte mult că am reușit să-l surprind cu o cameră de fotografiat.

Foto: © Ivana Tupone / National Geographic Photo Contest

6. Atingerea umană: Am petrecut foarte mult timp în Parcul Național Tanjung Puting din Indonezia în căutarea urangutanilor sălbatici. Eram fermecat de mâinile lor lungi asemănătoare cu cele omenești și îmi imaginam cum ar fi mai bine să le surprind frumusețea. A fost foarte interesant să arăt cum un urangutan ia niște apă în palme pentru a-și potoli setea. Am făcut fotografia chiar în momentul când razele soarelui au căzut peste mâinile lui, colorând apa în auriu, în timp ce restul corpului a rămas în umbra copacilor.  

Foto: © Sonalini Khetrapal / National Geographic Photo Contest

7. Clopotarul: L-am surprins în timpul festivalului tradițional de iarnă din regiunea Maramureș din România. Munca clopotarului constă în a purta pe sine niște clopote mari și grele și a sări cu ele toată ziua. Acest om avea pe sine opt clopote, un clopot având aproximativ șapte kilograme.

Foto: © Istvan Kerekes / National Geographic Photo Contest

8. Curentul: Somonii roșii întorcându-se acasă.

Foto: © Yung-sen Wu / National Geographic Photo Contest

9. Irealul: În anul 2015 Agenția pentru Protecția Mediului (Environmental Protection Agency) a început un scandal cu Volkswagen, declarând că compania încalcă legea cu privire la curățirea aerului, programându-și intenționat automobilele cu motoare diesel turbocompresor pentru a limita emisiile doar în timpul testelor de laborator, astfel încât automobilele să se încadreze în standardele de reglementare din SUA. În realitate însă, vehiculele eliminau de 40 de ori mai multe substanțe periculoase. Astăzi, mii de modele Volkswagen și Audi lansate între anii 2009 și 2015 sunt blocate în deșertul din California.

Foto: © Jassen Todorov / National Geographic Photo Contest

10. Un acrobat pe frânghie: Julie Gautier în timp ce își păstrează echilibrul pe o frânghie în adâncul Mării Mediterane.

Foto: © Guillaume Néry / National Geographic Photo Contest

11. Vieți interconectate: Acesta este cel mai mare sat din Karamoja, Uganda, în care există mii de gospodării. Oamenii se împart în familii, însă fac legătura cu toți. De regulă, populația Karamojei nu locuiește împreună, acest caz fiind o excepție. În fotografie pot fi văzute colibe, garduri și o mulțime de cărări interconectate.

Foto: © Francesco Ghibaudi / National Geographic Photo Contest

12. Casă, dulce casă: În timpul călătoriei ne-am oprit pentru a face niște poze unui hambar abandonat într-un câmp de grâu de culoare aurie. Pe unul dintre stâlpii din apropierea hambarului se afla un papuc din piele rezistentă. L-am rugat pe soțul meu să-l ia de acolo pentru ca hambarul să fie mai bine văzut. Când papucul a fost luat, de sub el au ieșit vreo sută de șoricei și doar unul a rămas pe loc. M-am apropiat încet de el, vorbindu-i în șoaptă. El s-a dat mai aproape de mine. În acea secundă mi-am dat seama că acesta este „momentul crucial” și am apăsat butonul camerei.

Foto: © Angela Hawes / National Geographic Photo Contest

13. Prin tunel: un tren de mare viteză în timp ce trece printr-un tunel din județul Ninghai, provincia Zhejiang, China.

Foto: © Guanghui Gu / National Geographic Photo Contest

14. Un adevărat albatros: Am stat destul de mult sub apă, de aceea acest albatros care urmărea bărcile de pescuit s-a obișnuit cu prezența mea. Am reușit să mă apropii de pasăre destul de mult și să o surprind în timp ce aceasta se scufundă pentru a-mi analiza camera subacvatică.

Foto: © Michael V. / National Geographic Photo Contest

15. Furtună: Acesta este singurul loc din Volgoda din nordul Rusiei unde călătorii pot aștepta până furtuna de zăpadă încetinește.

Foto: © Vladimir Kochkin / National Geographic Photo Contest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.