TOP-10: Cele mai impresionante și neobișnuite apeducte

0
3758

Dacă să fiu mai precisă, aceasta este un articol despre 10 apeducte navigabile. Pentru cei care nu vorbesc „limba arhitecților”, apeducte sunt numite un fel de poduri, doar că de apă, și pe care se traversează cu barca, ci nu cu automobilul. Mulți consideră că aceste apeducte arată neobișnuit și probabil veți fi și voi interesați în a le afla de mai aproape.

10 – Apeductul Pontcysyllte

Dacă sunteți interesat de sportul care se practică cu canoe, probabil veți fi interesat să traversați acest apeduct măcar o dată în viață. Apeductul Pontcysyllte a fost construit la începutul secolului 19 și încă este utilizat, fiind și una dintre atracțiile turistice principale din Țara Galilor (Wales).

9 – Apeductul Dundas

În lume există puține apeducte care ar fi construite curb și  Dundas este unul dintre ei. Acesta este de fapt o construcție de rangul I și este primul apeduct introdus în lista Monumentelor Antice ale Marii Britanii.

8 – Apeductul Barton Swing

Apeductul Barton Swing este singurul apeduct navigabil din lume care este încă în uz. Funcția „turn” permite navelor mari să înoate sub apeduct și bărcilor turistice mici pe partea de sus.

7 – Apeductul Langdeel

Apeductul, care arată ca un câmp inundat și traversează șoseaua N31, a fost mai devreme deplasat ușor spre vest, însă în 2004 și 2008 a fost transformat în felul în care-l vedeți acum pe imagine.

6 – Apeductul Edstone

 

Apeductul Edstone diferă prin faptul că toți cei 6 kilometri ai drumului pietonal sunt situați la același nivel cu apa din apeduct. Astfel, puteți traversa apeductul, aflându-vă la același nivel cu bărcile.

5 – Apeductul Veluwemeer

Apeductul care traversează șoseaua N302, nu departe de Harderwijk, Olanda, are o lățime de numai 19 metri, lungime de 25 de metri și adâncime de 3 metri. Drumul de sub acest apeduct este traversat zilnic de 28 000 de automobile.

4 – Apeductul Briare

Apeductul Briar a fost construit de-a lungul canalului Briar (care este unul dintre cele mai vechi canale din Franța) între anii 1890 și 1896. Este, de asemenea, cel mai lung apeduct din lume – lungimea sa fiind de 662,7 metri.

3 – Apeductul Pont du Sart

Apeductul Pont du Sart traversează trei autostrăzi și un sens giratoriu. Lungimea sa este de 498 de metri, iar lățimea este de 46, însă acesta nu este cel mai mare apeduct din lume.

2 – Apeductul Håverud

Apeductul Håverud este adesea fotografiat și este cel mai bine cunoscut apeduct din Håverud, care în zilele de vară atrage o mulțime de iahturi și bărci de mare viteză, precum și o mulțime de turiști. Puteți să credeți, puteți să nu, însă apeductul a fost construit în anii 1865-1868.

1 – Apeductul Magdeburg

Apeductul Magdeburg este cel mai mare apeduct din întreaga lume. El este situat în centrul Germaniei și traversează râul Elba. Marele apeduct a fost fabricat din 24.000 de tone de oțel și 68.000 de metri cubi de beton.

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.