TOP-25: Cele mai deștepte rase de câini

0
8405

Câinii sunt considerați cei mai buni prieteni ai omului, fiind foarte devotați și, de asemenea, foarte deștepți. Oamenii își iubesc animalele de companie și îi consideră o parte a familiei. Ei știu că prietenii lor sunt deștepți și tind spre a-i învăța diverse trucuri. Cu toate acestea, nivelul ingeniozității variază de la o rasă la alta. Probabil, vă dați seama că nu este un lucru ușor să măsori abilitățile mentale a unui animal, dar totuși s-au făcut foarte multe cercetări și s-a creat o gradație care a fost apreciată la nivel mondial.

Cartea sub denumirea de „Inteligența câinilor” (The Intelligence of Dogs), publicată de Stanley Coren, un profesor de la Universitatea Columbiei Britanice (University of British Columbia) din Vancouver, a clasificat toate rasele de câini după inteligență. Această clasificare este în prezent acceptată ca o descriere oficială a diferențelor dintre rasele de câini în ceea ce privește capacitatea lor de a învăța. Deci, cum credeți, este câinele dvs. deștept sau nu? Există o singură modalitate de a afla. Aici 25 de rase inteligente de câini.

  1. Vizsla

Vizsla este un câine de mărimi medii care a fost creat pentru vânătoare de păsări și animale sălbatice. Ele au un simț al mirosului foarte bun, și după cum vă puteți da seama, sunt foarte ușor antrenabili.

  1. Spaniel de apă irlandez (Irish Water Spaniel)

Spanielul de apă irlandez – este un câine puternic de dimensiuni medii, crescut în Irlanda, unde a fost folosit pentru vânătoare și păzirea păsărilor de curte. Acesta este un companion energic, numit uneori clovnul familiei Spaniel.

  1. Câinele Pomeranian (orange pomeranian)

Câinele pomeranian este un câine mic de tip Spitz. Greutatea lui poate ajunge la 3,5 kilograme, iar înălțimea la 13-28 centimetri. Pomeranianul este un câine inteligent, popular în special în familia regală britanică.

  1. Câinele Malinois Ciobănesc belgian vs. câinele Ciobănesc de Berna (Bernese mountain dog)

Malinois este un câine de talie medie, utilizat pentru detectarea explozivilor și narcoticelor, în misiunile de căutare și salvare, și așa mai departe, în timp ce Ciobănescul de Berna este o rasă de talie mare, crescută în Alpii elvețieni, unde a fost folosit pentru a ajuta păstorii locali.

  1. Weimaraner

Weimaraner este o rasa de câini cu păr scurt, crescută în Germania pentru vânătoarea animalelor sălbatice mari. Ei sunt niște câini foarte veseli și energici, remarcabili pentru ochii lor neobișnuit de gri deschis sau albastru. De asemenea, weimaranerii sunt niște câini de sport, ușor de antrenabili, având niște rezultate excelente în unele tipuri de sport pentru câini.

  1. Cocker Spaniel

Cocker Spaniel este un câine cu blană lungă, de mărime medie, din familia Spanielilor și a fost creat inițial în Marea Britanie pentru a fi un câine de vânătoare. La momentul actual există două rase de cocker spanieli: cel american și cel englez.

  1. Brittany

Cățelul Brittany a fost numit în cinstea unei provincii din nord-estul Franței, Brittany, unde această rasă s-a creat pentru a vâna păsări. Cățelușul Brittany devine un animal de companie și de vânătoare  excelent, dacă este dresat și tratat cum se cuvine.

  1. Retrieverul cu blană netedă vs. Mittelschnauzer (sau Standard Schnauzer)

Retrieverul cu blană netedă și Mittelschnauzer au luat împreună locul 18. Primul este o rasă foarte activă, cu multe talente și o mare dorință de a plăcea oamenilor. Al doilea fiind un câine foarte puternic, serios, deștept și ușor dresabil.

  1. German Shorthaired Pointer

 

German Shorthaired Pointer – este un câine al cărui mărime variază de la mărimi medii la mari și a fost creat în secolul XIX. De regulă, această rasă este foarte bună cu copiii, este deșteaptă, curajoasă, pasionată, excentrică, ușor merge spre contact și este ușor antrenabilă.

  1. Collie vs. Keeshond

Pe locul 16 este câinele Collie și câinele Keeshond, o pereche de creaturi pufoase și drăgălașe. Collie a fost creat în Scoția și Anglia de nord. Este un câine de mărimi medii, activ după natură, ținut în trecut pentru a ajuta în treburile casnice și, pur și simplu pentru a fi un animal de companie. Keeshond este, de asemenea, un câine de mărimi medii, cu o blană foarte pufoasă de culoare argintie și neagră, coada fiindu-i răsucită în sus.

  1. Schipperke vs. Câinele ciobănesc belgian

Rasa Schipperke a fost creată la începutul secolului XVI în Belgia. Este un câine mic care a fost folosit pentru a ajuta păstorii. Câinele ciobănesc belgian este, de asemenea, un câine de mărimi medii cu o blană neagră și densă. Este foarte activ, devotat și iubește copiii.

  1. Tervuren

Tervuren este, de asemenea, cunoscut ca un câine ciobănesc belgian și este unul din câinii cu blană lungă și creață crescut Belgia pentru a ajuta păstorii să îngrijească oile. Tervurenii sunt foarte energici, isteți și mereu necesită atenție. De asemenea, acestor câini le place să concureze în competiții pentru agilitate și ascultare.

  1. Springer Spanielul Englez

Această rasă a fost crescută în Anglia în secolul XVIII și este un câine de vânătoare din familia spanielilor. Ei au fost folosiți pentru a găsi și a aduce animalele sălbatice împușcate. Speranța medie de viață a unui spaniel englez este de 15 ani și acești câini sunt întotdeauna dornici de a mulțumi omul, fiind, de asemenea, ușor de instruit și mereu gata să se supună stăpânilor.

  1. Schnauzer Pitic

Schnauzer-ul Pitic a fost crescut în Germania și este o combinație dintre un câine Schnauzer uriaș și o rasă de câine mai mică. Acești câini au fost folosiți pentru a omorî șobolani. Datorită inteligenței și caracterului plăcut, această rasă a devenit un animal de companie foarte popular în întreaga lume.

  1. Pembroke Welsh Corgi

Câinele Pembroke Welsh Corgi a fost animalul de companie al familiei regale britanice mai mult de 70 de ani. Această rasă este una dintre cele mai mici și mai pufoase. Acești câini sunt ușor de recunoscut după urechile mari, înălțate. Ei își adoră familiile, sunt întotdeauna gata să învețe și sunt foarte ușor de antrenat.

  1. Câinele de cireadă australian

Al zecelea loc în lista celor mai inteligenți câini din lume îl ocupă câinele de cireadă australian, care a fost crescut în Australia pentru a avea grijă de cirezi. Ei sunt foarte rezistenți, deștepți și ușor dresabili.

  1. Retrieverul

Retrieverul a fost crescut în Germania și este un câine de talie mare, rezistent și foarte mușchios, care în trecut a fost folosit pentru a trage cărucioare cu încărcături. În prezent, datorită caracterului calm, inteligenței și dorinței de a lucra, retrieverul este folosit pentru operațiuni de salvare, muncă polițienească și ghidare.

  1. Papillon dog

Această rasă poate fi ușor recunoscută datorită urechiușelor pufoase care au forma unor aripi de fluture. Papillon dog face parte din familia spanielilor și a fost crescută în Franța. Este o rasă foarte populară datorită faptului că este inteligentă și foarte veselă.

  1. Labrador retriever

Labradorul retriever, care este adesea cunoscut sub numele de Labrador, este o rasa de câine mare și jucăușă, crescută în Canada, și deja de câteva decenii este foarte întrebată. Labradorii sunt renumiți pentru inteligența și temperamentul lor prietenos. De asemenea, ei sunt adesea folosiți ca ghizi pentru oamenii nevăzători și în scopuri terapeutice.

  1. Sheltie

Sheltie este un câine de mărime medie, crescut în Scoția, unde a fost folosit pentru a ajuta păstorii. Este o rasă foarte activă, energică, mereu dornică de a-și mulțumi stăpânii, ușor antrenabilă și gata să depună mult efort dacă i se cere.

  1. Doberman

Dobermanul este un câine cu păr mijlociu și de mărimi mici. Inițial, Dobermanii au fost crescuți pentru protecție, însă acum acești câini au un temperament prietenos. Sunt foarte loiali, inteligenți și ușor de antrenat.

  1. Retrieverul auriu

Retrieverul auriu este numit Retriever din cauza capacității sale de a găsi și aduce păsările împușcate în timpul vânătorilor. Această rasă de câini mari a fost crescută în Scoția. Retrieverul auriu ocupă locul patru în această listă, deoarece este una dintre cele mai deștepte rase de câini din lume și este capabil să joace mai multe roluri, inclusiv să ajute oamenii nevăzători și vânătorii și să  efectueze operațiuni de salvare și de căutare.

  1. Câinele ciobănesc german

În ciuda faptului că această rasă este una dintre cele mai populare din lume, ea a apărut relativ recent. Inițial, această rasă a fost creată pentru a ajuta păstorii. Cu toate acestea, este utilizată în prezent pentru diverse activități, inclusiv operațiuni de salvare, muncă polițienească și militară, și chiar pentru filmări.

  1. Pudelul

Această rasă a fost crescută în Germania, mai târziu fiind dezvoltată în Franța. Există mai multe subspecii de pudeli care au provenit de la pudelul de mărime medie. Pudelii au un păr gros, creț și de diferite nuanțe. Acești câini sunt foarte inteligenți, energici și sociabili, de aceea au mereu nevoie de activități fizice și intelectuale.

  1. Border collie

Border Collie a fost crescut într-un orășel situat la granița Angliei și Scoției. Inițial, acești câini au fost folosiți pentru a ajuta păstorii. Ei sunt extrem de energici, având o ingeniozitate excepțională, datorită căreia au luat primul loc în această listă. Potrivit cercetărilor, unul dintre câinii de această rasă a învățat mai mult de o mie de cuvinte și a efectuat acțiunile corespunzătoare, auzind cum oamenii au pronunțat aceste cuvinte.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.