TOP-10: Cele mai frumoase și neobișnuite poduri pietonale din lume

0
2191
Podul din Parcul Național Geologic Shiniuzhai

Podurile pietonale sunt niște treceri deasupra râurilor pe care le pot utiliza doar oamenii (uneori și câinii). În timp ce majoritatea podurilor arată cam plictisitor (neprivind la faptul că sunt practice) există și unele care artă fascinant. 

10 – Columbia Britanică, Canada

Podul suspendat Capilano (Capilano Suspension Bridge)

Podul suspendat Capilano a fost construit în anul 1889 și s-a întins la 137 metri deasupra râului Capilano. În această regiune mai există 6 poduri, însă acesta este cel mai fascinant.

9 – Melbourne, Australia

Podul-pânză (Web Bridge)

Proiectul acestui pod a fost realizat de Robert Owen. Numele lui nu sună deloc sinistru și nu reamintește deloc pânza de păianjen.

8 –Tatton Park, Marea Britanie

Podul maimuțelor (Monkey Bridge)

Acest pod este susținut doar de cele 3 baloane pe care le vedeți. El a fost construit în scopuri artistice însă nu a ținut foarte multe, de aceea a fost demontat. Cu siguranță, a fost un pod neobișnuit.

7 –Marina Center, Singapore

Podul spirală (Helix Bridge)

Acesta este probabil unul dintre podurile pietonale cele mai plăcute din punct de vedere estetic.Construcția într-adevăr este deosebită și arată uluitor în orice perioadă a zilei datorită designului și luminilor albastre care o înfrumusețează.

6 – Yorkshire, Marea Britanie

Parcul de sculpturi Yorkshire (Yorkshire Sculpture Park)

Acest pod mereu îi face pe oameni să zâmbească, deoarece toți se opresc pentru a-i citi inscripția.

5 – Paris, Franța

Podul-trambulină (Trampoline Bridge)

Nu este greu să-ți imaginezi cât de amuzant ar fi să traversezi râul Sena din Paris pe acest pod. Totuși, acest pod a fost doar o ciornă și nu a fost niciodată construit.

4 – La Roche-sur-Yon, France

Podul de la stația de tren La Roche-sur-Yon (La Roche-sur-Yon Train Station Bridge)

Acest pod pietonal traversează liniile de tren de la stația La Roche-sur-Yon. El a fost proiectat de compania «Bernard Tschumi Architects» și a fost deschis în anul 2008, rămânând până și în prezent un pod cu cel mai  inovativ design din lume.

3 –Birmingham, Marea Britanie

Podul Drayton Bassett

În Marea Britanie poți vedea castele practic la fiecare pas. Însă, castele care traversează râuri – este ceva mai rar.

2 – London, Marea Britanie

Podul rulant (Rolling Bridge)

Acest pod de 12 metri a fost construit de «Heatherwick Studio» în anul 2004 pentru a fi o mică trecere deasupra canalului londonez Grand Union. Datorită unui sistem hidraulic puternic, podul poate fi pliat sub forma unui octogon, permițând bărcilor să înoate de-a lungul canalului de sub el.

1 – Pingjiang, China

Podul din Parcul Național Geologic Shiniuzhai

Pentru unii oameni, o plimbare pe un pod care se află la înălțimea de 304 metri poate fi destul de  înfricoșătoare. Și acum imaginați-vă că acel pod este făcut din sticlă! Încercați să nu vă uitați în jos când mergeți de-a lungul lui!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.