TOP-10: Plaje nisipul cărora este de o culoare neobișnuită

0
3945

Ați observat vreo dată cât de frumos și strălucitor este nisipul gălbui de pe plaje? Se pare că nu toate plajele sunt de o astfel de culoare. Dacă doriți să vedeți plaje de culori încă mai frumoase, atunci va trebui să mergeți într-o călătorie îndepărtată și să vizitați câteva țări neobișnuite.

10 – Plajă galbenă

Această plajă este situată pe insula Papohaki din Hawaii și arată de parcă ar fi o fotografie făcută în Photoshop. Acesta este cel mai galben nisip pe care îl veți vedea vreodată. Un astfel de peisaj nu poate să nu fie numit ideal.

9 – Plajă gri

În ciuda faptului că culoarea gri nu este cea mai neobișnuită, o plajă de această culoare pare bizară. Plaja gri este situată pe insula Montserrat din Marea Caraibelor, iar culoarea nisipului se datorează unui amestec de roci vulcanice albe și negre.

8 – Plajă oranj

De fapt, majoritatea plajelor au o nuanță portocalie, însă un oranj atât de aprins poate fi urmărit doar aici, pe plaja din Porto Ferro din Sardinia.

7 – Plajă cafenie

Această plajă este situată pe coasta Pacificului din California. Probabil că nu pare a fi cea mai neobișnuită culoare pentru o plajă, însă localnicii totuși o numesc ciocolată.

6 – Plajă purpurie

Această plajă este situată în California, SUA și are o culoare purpurie datorită depozitelor de mangan care mereu se scurg de pe coaste pe plajă și oferă nisipului o astfel de culoare.

5 – Plajă albă

 

Această plajă, situată în New South Wales, Australia este titularul înregistrării desemnate în Cartea Recordurilor Guiness, pentru cel mai alb nisip din lume! În perioadele de vară acest nisip este alb ca zăpada.

4 – Plajă roșie

 

Această plajă este situată în Rabida, pe Insulele Galapagos și are o culoare roșie, deoarece nisipul este format dintr-o lavă bogată în metale, întărită și apoi sfărâmată. Ea se află la granița lagunei sărate, unde locuiesc flamingo și colonia leilor de mare galapagonezi.

3 – Plajă roz

Plaja roz este situată pe insula Harbour și face parte din Insulele Bahamas. Ea se întinde la 5 kilometri și toată această linie de nisip are o culoare plăcută de roz. Această nuanță neobișnuită se îndatorează fragmentelor de corali care se sfărâmă în ocean și apoi sunt aduse de către valuri pe plajă.

2 – Plajă verde

 

Această plajă este situată în orașul Kourou, Guiana Franceză, și este unica plajă nisipurile căreia sunt de culoarea verde. O mare parte din plajă este formată dintr-un mineral numit olivină, care s-a format dintr-o lavă întărită de la interacțiunea cu apele foarte reci ale mării.

1 – Plajă neagră

Plaja neagră este situată în Cahuita, Costa Rica, și este una dintre cele două plaje negre, unice în întreaga lume, apele cărora sun albastre. Probabil deja v-ați dat seama că componenta principală a nisipului de pe plajă este roca vulcanică.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.