TOP-25: Cele mai ciudate insule care vor surprinde orice călător

0
6441

Planeta noastă este neobișnuită. Uneori aici se pot întâlni niște insule foarte stranii, existența cărora pare a fi mai mult o fantezie, decât realitate. În acest articol vă propunem să aflați despre 25 de insule care pot surprinde orice călător. 

  1. La Isla de las Muñecas

Este, de asemenea, cunoscută sub numele de „insula păpușilor” și este situată nu departe de Mexico City. Se presupune că un om nebun pe nume Don Julian și-a lăsat familia și a fugit pe o insulă pe care a amenajat-o cu păpuși, predestinate pentru a speria spiritele rele. În scurt timp după aceasta, el s-a înecat în mare.

  1. Insula Sable

Situată nu departe de malurile Nova Scoției, această insulă este cunoscută și sub numele de „Cimitirul Atlanticului”. Nu veți găsi aici nimic în afară de cai și schelete ale navelor naufragiate.

  1. Atolul Palmyra

De fapt, aceasta nu este o insulă, ci un atol.  Este un locușor care reamintește paradisul, situat în partea de nord a Oceanului Pacific și din momentul când a fost descoperit, este considerat un loc unde se întâmplă lucruri stranii. Toți cei care au fost aici s-au plâns de un teribil sentiment că ceva mortal are să se întâmple. Mai mult ca atât, în anul 1974 aici s-a comis o crimă groaznică. Din nefericire, o pereche care a decis să exploreze această insulă, a venit aici în aceeași zi când pe insulă se afla un fost prizonier, Buck Dwyane Walker. Călătoria s-a dovedit a fi una groaznică pentru cuplu.

  1. Insula Tashiro

Insula Tashiro mai este numită „Paradisul Pisicilor”. Pe această mică insulă japoneză locuiesc doar 100 de oameni și sute de pisici. Se pare că pisicile au fost aduse aici în anii 1850 pentru a controla numărul de șoareci și șobolani de pe insulă. După ce majoritatea localnicilor au plecat, pisicile au rămas stăpâne pe acest loc.

  1. Insula Okunoshima

Pe lângă Insula Pisicilor, în Japonia poate fi găsită și Insula Iepurilor. Între 1929 și 1945, armata japoneză a folosit insula pentru a experimenta arme chimice. Iepurii au fost aduși aici pentru a testa consecințele. Se presupune că iepurii care locuiesc aici în prezent, sunt descendenții acelor iepuri pe care s-a testat arma chimică.

  1. Isola La Gaiola

Această insulă este situată nu departe de plajele orașului Napoli din Italia. Isola La Gaiola este stranie, deoarece toți proprietarii ei au fost uciși, s-au înecat sau au falimentat. Nu este uimitor faptul că astăzi această insulă este aproape abandonată, iar locuitorii orașului Napoli o consideră blestemată.

  1. Ilha de Queimada Grande

Insula Queimada Grande este o adevărată insulă a șerpilor. Ea este situată la 90 mile de Sao-Paulo, Brazilia, și este plină de șerpi veninoși. Mai mult ca atât, șerpii nu sunt pur și simplu veninoși, ci sunt cei mai veninoși de pe planetă. Din acest motiv, armata braziliană a interzis orice încercare de a vizita insula.

  1. Insula Crăciunului

Această insulă australiană este situată în Oceanul Indian. Anual, crabii locali fac una dintre cele mai impresionante migrații în masă de pe planetă – aproximativ 120 milioane de crabi, o lună întreagă se deplasează printre păduri, încercând să ajungă la plaje.

  1. Insula Cerbilor

La prima vedere, Insula Cerbilor, situată în statul New York nu diferă cu nimic de celelalte insule. Totuși, această insulă este locul unde se strânge frăția secretă Skull and Bones, organizată în Universitatea Yale. Pentru cei care nu cunosc nimic despre această frăție, aflați că mulți foști politicieni au trecut prin ea.

  1. Insula Howland

Această insulă face parte din teritoriul Statelor Unite ale Americii și se află în Oceanul Pacific. Aici Amelia Earhart trebuia să oprească după călătoria ei în jurul lumii. Din acel moment, insula, ca și această circumnavigație fatală, a devenit un subiect pentru discuții.

  1. Insula Hashima

 

Astăzi, această stație de minerit japoneză pare a fi o navă militară abandonată. Totuși, cândva această insulă era dens populată. Japonezii aduceau aici un număr mare de muncitori din China și Coreea în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

  1. Insulele plutitoare ale lacului Titicaca

Aceste insule au fost făcute de mână omenească. Tribul local Urosh, le-a construit din stuf. Mulți consideră că în trecut aceste insule erau case plutitoare utilizate în timpul conflictelor cu alte triburi. În prezent, insulele plutitoare ale lacului Titicaca atrag o mulțime de turiști și au devenit un loc convenabil pentru pescuit.

  1. Insula Paștelui

Insula Paștelui aparține statului Chili și este situată în Oceanul Pacific. Pe insulă se află o mulțime de statui uriașe și nimeni nu știe cu ce scop ele au fost construite de polonezii antici.

  1. Marea gaură albastră

Marea Gaură Albastră, de fapt,  nu este o insulă, ci opusul ei complet – o peșteră subacvatică imensă înconjurată de un atol și situată nu departe de coasta Belize. Datorită unei flore și faune bogate, acest loc a devenit o atracție turistică pentru oamenii care iubesc să se scufunde.

  1. Insula Sentinelului de Nord

Această insulă face parte din Insulele Andaman și este sub jurisdicția Indiei. Cu toate acestea, localnicii se opun foarte agresiv acestui fapt încă din momentul când insula a fost descoperită pentru prima dată. În plus, orice încercare a oamenilor de a se apropia de insulă a eșuat, deoarece localnicii imediat începeau să atace intrușii cu săgeți aprinse.

  1. Insula Povella

 

Încă din timpul Imperiului Roman, această insulă a servit ca loc de exil pentru toți bolnavii și răniții. Apoi, în 1922 aici a fost construită o clinică de psihiatrie. Conform legendelor locale, pe pacienți sau pus experimente îngrozitoare. În prezent, insula este nelocuită.

  1. Insula Ramree

Această insulă este plină de crocodili de mare. În timpul celui deal doilea Război Mondial, aproape 500 de militari au fost mâncați aici de vii. Acest incident a fost introdus și în Cartea Recordurilor Guiness, drept „cea mai mare nenorocire care a avut loc ca urmare a atacurilor de animale”.

  1. Fiji

Astăzi aceste insule par a fi un adevărat paradis, însă în trecutul recent, acest loc nu era într-atât de inocent. Potrivit unuia dintre cercetători, triburile locale au practicat o perioadă lungă de timp tortura, canibalismul și lipsă de respect față de bătrâni și copii.

  1. Insulele Izu

Din cauza activității vulcanice din această zonă, aerul aici conține o cantitate foarte mare de vapori de sulf. Astfel, localnicii sunt nevoiți practic să nu să se despartă de măștile de gaz.

6. Marea Insulă de Gunoaie din Pacific

Această insulă este artificială, însă crearea ei a fost neintenționată. Din cauza curenților oceanici, cea mai mare parte a gunoiului aruncat în Oceanul Pacific este concentrată tocmai în acest loc. Acum urmează un moment șocant – zona acestei insule este de două ori mai mare decât SUA.

  1. Palm Jumeirah

Încă o insulă artificială în colecția noastră. Insula Palm Jumeirah este situată nu departe de plajele Dubaiului și a fost construită în scopuri decorative și distractive.

  1. Fortăreața Boyard

Francezii au construit această insulă-fortăreață timp de 50 de ani. Din păcate, când construcția a fost deja finisată în anul 1857, progresul a ajuns într-atât de departe, încât fortăreața nu mai avea avantaje militare și strategice semnificative. De aceea, s-a decis ca fortăreața să fie transformată într-o închisoare.

  1. Alcatraz

 

Vorbind despre insule care mai sunt și închisori, nu putem să nu menționăm Alcatraz. Cu siguranță, aceasta este cea mai faimoasă insulă-închisoare care a existat vreo dată. Aici cândva au fost ținute personalități precum Al Capone și Mickey Cohen.

  1. Socotra

Această insulă aparține statului Yemen și este cunoscută ca fiind cea mai izolată insulă din oceane. Din această cauză, pe această insulă se găsesc plante și animale care nu mai pot fi găsite nicăieri.

  1. O insulă într-un lac de pe o insulă

În Oceanul Pacific există un loc uimitor, unde o insuliță vulcanică micuță s-a amplasat într-un lac, care de asemenea este situat pe o insulă care se află pe undeva printre apele oceanice.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.