Un studiu dezvăluiește care este adevăratul preț al iPhone-ului XS

0
1824
Foto: pixabay.com

Compania Apple este renumită nu doar datorită produselor sale electronice de înaltă calitate, dar și datorită prețurilor foarte înalte cu care dispozitivele ajung a fi vândute pe piață.

În ziua de 12 septembrie a anului 2018, în timpul unui eveniment ce are loc anual, compania a anunțat lansare noilor gadgeturi care include noul iPhone, ceasul Apple Watch și sistemul de operare iOS 12.

Desigur iPhone-ul este un gadget obligatoriu pentru oricare om entuziasmat de tehnologii, însă produsele companiei nu sunt deloc ieftine, mai ales când abia au ieșit pe piață. În acest an Apple a lansat 2 smartphone-uri noi, iPhone XS și iPhone XS Max, însă se pare că versiunea „bugetară” nu este deloc accesibilă pentru un consumator mediu.

Deși prețurile companiei sunt extrem de înalte, Apple încă reușește să-și vândă produsele, cu un preț minim de 999 de dolari pentru un iPhone XS și 1 099 de dolari pentru XS Max, cu o nemaipomenită viteză. Cu toate acestea, putem oare fi siguri că gadgetul își merită prețul? Conform ziarului DailyMail, iPhone-ul nu merită nici măcar jumătate din prețul stabilit de companie. Firma TechInsight cu sediul în Ontario, a dezasamblat recent un iPhone XS Max cu 256 GB memorie ce costă 1 249 de dolari pentru a dovedi că piesele utilizate nu costă nici măcar jumătate din prețul integral al telefonului. Este un furt în plină zi, oare nu e?

După evaluarea tuturor pieselor, s-a aflat că prețul pieselor și asamblarea noului iPhone XS Max cu 256 GB memorie nu poate costa mai mult de 443 de dolari, în timp ce iPhone-ul X cu 64 GB memorie lansat în anul 2017 costă doar 395,44 de dolari. Cu toate acestea, în magazinele online un iPhone XS Max nu poate fi găsit la un preț mai mic de 1 249 de dolari, deși este evident faptul că prețul este prea mare. Dacă facem câteva calcule, putem deduce că compania Apple câștigă mai mult de 800 de dolari din vânzarea unui singur telefon.

TechInsight a stabilit că prețul ecranului cu dimensiunea de 6,5 inch a noului iPhone XS Max de 1 099 de dolari costă 80,50 de dolari, pe când ecranul de dimensiunea 5,8 inch a iPhone-ului X de anul trecut costă 77,27 de dolari. Creșterea neconsiderabilă a prețului demonstrează că Apple și-a modernizat dispozitivul și continuă să beneficieze de un câștig mare din vânzări.

Având în vedere toate cele spuse mai sus, este clar că Apple nu a devenit o companie de miliarde de dolari oferind spre vânzare dispozitive la prețuri echitabile. Cu toate acestea, oamenii adoră acest brand și va continua să-l procure indiferent de prețul exagerat al produselor. Ce nu face lumea pentru a fi în trend.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.