Lumea subacvatică și frumusețile ei (15 foto)

0
2399
Foto: David Edgar/Cover Images

Fotografiile făcute în apă ne fascinează, arătându-ne cum arată de fapt lumea subacvatică cu toate vietățile ei. Mările și oceanele trăiesc o proprie viață, adesea neînțeleasă de cei de pe uscat, și rămâne a fi o taină pentru noi.

1. Snorkeling în apele lagunei Bora Bora, Moorea, Polinezia franceză.

Foto: Sergi Reboredo/SIPA USA/PA Images

2. O broască țestoasă înotând printr-un incubator coralier din Florida, unde oamenii de știință de la Fondația Coral Restoration încearcă să crească în mod artificial corali pentru ca mai târziu să-i sădească în recifele de corali.

Foto: Alexander Neufeld/Coral Restoration Foundation

3. Somoni argintii și roz blocați în timpul refluxului și putrezind acum de-a lungul râului Valdez în sudul Alaskăi.

Foto: Ray Bulson/Alamy Stock Photo

4. Un pește batoidea la fundul unei regiuni preferate de scufundători, Samandag Cevlik Akcay, ce se află în apropiere de granița turco-siriană Hatay, Turcia, 10 noiembrie 2018. Samandag devine o destinație populară printre scufundători, deoarece are o lume subacvatică foarte bogată.

Foto: Sebnem Coskun/Anadolu Agency/Getty Images

5. Imaginea a fost realizată pe 5 septembrie a anului 2018. Un homar se plimbă pe partea de sus a unei capcane pentru homari de pe coasta Biddeford, statul Maine. Canada prezintă o mare cerere pentru homarii americani atunci când ambele țări intră în sezonul de vacanță. Acest fapt este foarte favorabili pentru comercianții americani de fructe de mare și pești, chiar dacă industria uneori mai suferă din cauza prețurilor chinezești foarte scăzute.

Foto: Robert F. Bukaty/AP Photo

6. O balenă ucigașă lângă malurile Norvegiei de Nord. Un studiu recent a arătat că din cauza poluării oceanelor cel puțin jumătate din populația balenelor ucigașe este condamnată la dispariție.

Foto: Audun Rikardsen/Science

7. Un rechin înotând deasupra unui grup de sardine  care traversează apele oceanice pentru a se reproduce. Această mișcare a sardinelor din Africa de Sud are loc anual, din luna mai până în luna iulie. Miliarde de pești se deplasează spre nord, de-a lungul coastei estice a Africii de Sud, până în zona de reproducere. Această migrație este una dintre cele mai mari de pe planetă și atrage mulți prădători, inclusiv multe specii de rechini, balene și păsări care urmează traseul sardinelor pentru a le vâna.

Foto: David Robinson/Caters News Agency

8. Această fotografie a fost făcută pe 6 septembrie a anului 2018. Un scufundător a capturat o anghilă albă ce înoată prin coralii din rezervația naturală egipteană Ras Mohamed din Marea Roșie, la sudul Peninsulei Sinai.

Foto: Emily Irving-Swift/AFP Photo

9. Sardinele formează „o minge” sub suprafața apei. Un grup de delfini, în timpul celei mai mari migrații de pe planetă, a urmărit sardinele din Portul Elisabeth, Africa de Sud. Formând un cerc în jurul sardinelor și rotindu-se după acele ceasornicului, delfinii îi strâng din ce în ce mai mult, blocându-le ieșirea.

Foto: Rainer Schimpf/Barcroft Images

10. În această imagine din 29 septembrie 2018 puteți observa cum leii de mare înoată pe lângă insulele Palomino din largul coastei Lima, Peru. Leii de mare se hrănesc cu peștii din apele curentului rece Humboldt.

Foto: Rodrigo Abd/AP Photo

11. Înotând în jurul „mingii” de sardine, delfinii nu le-au dat voie să se împrăștie. În același timp s-au apropiat balenele, iar cormoranii și alte păsări le vânează din aer. Rechinii își primesc bucățica de hrană, atacând sardinele de jos.

Foto: Silke Schimpf/Barcroft Images

12. Fotografia a fost făcută la data de 1 februarie și publicată de doctorul Regina Eisert și Anthony Powell de la Universitatea Canterbury. O balenă Minke înoată pe sub ghețarii McMurdo din Antarctica. Regina Eisert, expert în fauna marină, considera că balenele Minke sunt plictisitoare, până nu a reușit să facă o fotografie unei balene din această specie, înotând pe sub ghețarii din apropierea Antarcticei. Acum ea consideră că aceste creaturi sunt fascinante.

Foto: Regina Eisert/University of Canterbury via AP Photo

13. În această fotografie putem observa cum oamenii interacționează cu o balenă cocoșată foarte jucăușă. Un fotograf subacvatic din Sydney, David Edgar, a reușit să fotografieze o balenă tânără care se joacă cu grupul său în care se afla și soția sa Alice. Tonga, 14 iulie 2018.

Foto: David Edgar/Cover Images

14. Dorința de a interacționa cu rechinii este în sângele acestor scufundători, căci aceștia deja sunt obișnuiți să înoate cu aceste creaturi periculoase de pe coasta Palm Beach, Florida. În fotografia făcută de scafandru și fotograful Leigh Cobb, îl puteți vedea pe Ryan Walton în momentul în care acesta mângâie nasul unui rechin. Această imagine demonstrează faptul că rechinii pot fi și ei jucăuși. Lee spune următoarele: „Deși sunt un scufundător cu experiență, trebuie să fiu atent, căci rechinii totuși sunt niște animale sălbatice, iar noi nu suntem protejați nici de o cușcă și nici măcar de echipament special”. Imaginea a fost făcută la data de 3 februarie 2017.

Foto: Leigh Cobb/Caters News Agency

15. Un fotograf subacvatic pentru prima dată după 16 ani a reușit să fotografieze un diavol de mare în apele unei insule mici din apropiere de Mexic. Nick Polanszky, care are 31 de ani, se interesa de viața subacvatică încă de mic, iar cu 5 ani în urmă el a început să fotografieze animalele marine. Imaginile au fost făcute timp de 3 luni, începând cu luna iunie a acestui an, în apropiere de insula La Reina din Marea Cortez. În imagine scufundătorii înoată cu diavolii de mare.

Foto: Nick Polanszky/Caters News Agency

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.