Cea mai lungă galerie din lume (4 foto)

0
1811
Cea mai lungă galerie din lume. Foto: ermess/Shutterstock.com

Pe vârful unui deal împădurit, la aproximativ 300 de metri deasupra orașului Bologna, se află sanctuarul Madonei San Luca (Madonna of San Luca), o biserică romano-catolică din secolul al XII-lea.

Ați putea urca până aici cu automobilul sau ați putea să parcurgeți tot drumul printr-un coridor foarte lung. Această arcadă monumentală constă din 666 de arce, lungimea ei fiind de 3,8 kilometri fapt pentru care este considerată a fi cea mai lungă galerie din lume.

Galeria San Luca. Foto: Stefano Carnevali/Shutterstock.com

Galeria San Luca a fost construită între secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, astfel încât în timpul procesiunilor anuale să fie protejată de ploaie în timp ce este purtată dintr-un loc în altul. Legenda spune că în secolul al XV-lea au căzut foarte multe precipitații, fapt care a afectat negativ recoltele. Când icoana din biserica San Luca a fost adusă de pe deal în oraș, ploaia într-un mod miraculos a încetat. De atunci, în fiecare în, are loc o procesiune în cinstea Zilei Înălțării, în timpul căreia icoana bizantină a Madonei este adusă din bazilică în Catedrala Sfântului Petru (Cathedral of San Pietro). Cu timpul drumul de la sanctuar spre centrul orașului a fost pavat, după care s-a construit și o galerie pentru a proteja icoana și întreaga procesiune de ploile care adesea cad în această perioadă a timpului.

Cea mai lungă galerie din lume. Foto: ermess/Shutterstock.com
Sanctuarul Madonei din San Luca. Foto: Superb Stock Images/Shutterstock.com
Sanctuarul Madonei din San Luca. Foto: Kartlyn/Flickr


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.