Aroma care îmbunătățește productivitatea la locul de muncă

0
994
Foto: Spaces

Recent, compania internațională Spaces a colaborat cu marca olandeză Marie-Stella-Maris pentru a crea parfumul „Spirit de Travail”, care ar putea mări productivitatea și îi va face pe angajați să se simtă mai confortabil la locul de muncă.

Productivitatea poate fi influențată de mai mulți factori, iar mirosul este unul dintre factorii mai puțin evidenți. Potrivit unui studiu realizat de profesorul Gary E. Schwartz de la Universitatea din Arizona, sentimentele negative cum ar fi iritația, nervozitatea și stresul pot fi eliminate cu ajutorul unei arome care provoacă sentimente pozitive cum ar fi fericirea, relaxarea și dorința de a lucra.

Rezultatele acestui studiu au inspirat Spaces, o companie specializată în crearea unor spații de muncă personalizate pentru diverse organizații și profesioniști, să creeze un miros care ar relaxa angajații și ar mări productivitatea la locul de muncă.

Compania Spaces nu are experiență în crearea parfumurilor, de aceea a colaborat cu Marie-Stella-Maris, o marcă din Amsterdam care vinde produse de îngrijire personală de lux și apă minerală naturală. Din fiecare produs comercializat de Marie-Stella-Maris, un mic procent este donat diferitelor proiecte legate de apă din întreaga lume, deoarece compania are scopul de a crește accesibilitatea la apa potabilă în întreaga lume. Această misiune socială a mărcii Marie-Stella-Maris a motivat compania Spaces să-și aleagă partenerul împreună cu care ar lucra la crearea unei arome care ar crește productivitatea.

Parfumul creat de tandemul Marie-Stella-Maris și Spaces se numește „Spirit de Travail” și include o combinație de note de citrice, bergamot calabrian și ingrediente cum ar fi coaja de scorțișoară, vetiver, mosc și lemn de santal.

„Mirosul pe care l-am creat oferă o senzație de prospețime, reîncărcând cu energie. Notele de scorțișoară și citrice relaxează, de aceea credem că angajații se vor simți la locul de muncă ca acasă”, a enunțat Mieke van Engelen, directorul de vânzări al organizației Marie-Stella-Maris. „Majoritatea oamenilor nu realizează cât de important este mirosul. Acesta poate afecta starea de spirit și bunăstarea, chiar dacă acest fapt nu este observat”.

„Spirit de Travail” va fi utilizat în toate birourile create de compania Spaces, însă utilizarea acestuia nu ar trebui să fie limitată doar la spațiile de muncă. Produsul poate fi cumpărat în orice locație a companiei Spaces sau în magazinele Marie-Stella-Maris, precum și online. „Spirit de Travail” se vinde într-un volum de 50 ml sub formă de spray (€ 15) sau într-un volum de 240 ml ca difuzor (€ 39).

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.