Acest bătrân de 91 de ani deja de 56 de ani își construiește propria catedrală (15 foto + video)

0
1194
Foto: Denis Doyle

Justo Gallego Martinez a fost cândva un călugăr, însă acum bătrânul locuiește într-un orășel spaniol numit Mejorada del Campo, unde încă din anul 1961 își construiește propria catedrală.

Bătrânul nu are o profesie care l-ar putea ajuta să înțeleagă mai bine toată complexitatea arhitecturii, iar până la 35 de ani niciodată nu a muncit în domeniul  construcției. Cu toate acestea, catedrala bătrânului deja are o înălțime de 40 de metri. Proiectul lui Martinez este o dovadă a faptului că credința este tot de ce are nevoie un om pentru a depăși cu ușurință toate dificultățile.  

Cândva Martinez era un fermier obișnuit. El mereu se considera a fi un om cu o mare credință în Dumnezeu și la un moment dat a hotărât să se alăture ordinului de călugări catolici cistercieni cu o respectare strictă a credinței. Martinez a făcut parte din acest ordin timp de 8 ani, până când nu a fost nevoit să-l părăsească din cauza tuberculozei. Suferind de această boală, Don Justo a jurat că dacă nu moare, va construi o capelă pentru Fecioara Maria în semn de recunoștință.

În curând Martinez a început să se simtă mai bine și s-a pus pe treabă, căci trebuia să-și țină promisiunea dată Maicii Domnului. Astăzi, în ciuda scepticismului majorității, Don Justo muncește asupra proiectului său deja de 50 de ani. Bătrânul utilizează materialele de construcție aruncate și surplusul de materiale pe care i le donează companiile de construcții locale. Datorită acestui fapt, creștinul deja a construit niște cupole mari, o criptă, câteva scări destul de complicate după structură și a decorat construcția cu adevărate vitraje. Bărbatul a construit aproape singur o catedrală cu o suprafață de 2 230 de metri pătrați și munca asupra acestui proiect încă continuă.

În toți acești ani Don Juan încă nu a reușit să obțină o permisiune pentru construcția catedralei și bătrânul nici măcar nu are o schemă a clădirii. Însă construcția deja a devenit o atracție turistică și, de aceea, autoritățile locale trec cu vederea peste tot ce se întâmplă.

„Dacă aș putea să-mi trăiesc viața încă o dată, aș construi din nou această catedrală, doar că ar fi încă mai mare”, a recunoscut călugărul.

Foto: Visual_Show
Foto: Gianfranco Tripodo
Foto: Susana Giron
Foto: Susana Giron
Foto: Denis Doyle
Foto: Denis Doyle
Foto: Frank O. Sotomayor
Foto: Frank O. Sotomayor
Foto: Gianfranco Tripodo
Foto: Gianfranco Tripodo
Foto: Frank O. Sotomayor
Foto: Denis Doyle
Foto: Denis Doyle
Foto: Gianfranco Tripodo

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.