Top 25 cele mai renumite construcții istorice care merită a fi vizitate

0
1462

V-ar plăcea să vizitați niște clădiri istorice faimoase? De regulă, aceste case par obișnuite la prima vedere și nu atrag atenția cu nimic, fiind considerate doar niște locuri de refugiu pentru oameni. Însă, ce s-ar întâmpla dacă o casă ar putea să vorbească? Fiecare istorie relatată de un corp neînsuflețit ar fi unică, iar unele istorii chiar ar putea să-i uimească pe vizitatori.

Spre exemplu, câinii mei iubesc să lunece pe o rampă din casa mea care duce direct spre o grădină din spatele casei amenajată în special pentru căței,  și toate acestea se întâmplă din cauza că fostul stăpân al casei avea un câine orb. Desigur, această clădire nu poate fi comparată cu casa lui Johnny Cash, însă acest detaliu o face deosebită. Există o mulțime de case cu mult mai interesante. Spre exemplu, cele ale celebrităților, politicienilor sau ale familiilor regale. Majoritatea acestor clădiri au o istorie cu adevărat excepțională. Aici 25 de case renumite pe care cu siguranță veți dori să le vizitați.

25. Casa americană în stil gotic

Foto: commons.wikimedia.org

Cunoscută și sub numele Dibble House, Casa americană în stil gotic a devenit renumită datorită tabloului „American Gothic” pictat de Grant Wood. Vizitatorilor li se propune, mai întâi de toate, să se fotografieze pe fundalul acestuia, după care sunt invitați să vadă Centrul pentru vizitatori, care este un muzeu cu exponate dedicate artistului și comunității din jurul casei.

24. Casa lui Abraham Lincoln din Springfield

Foto: commons.wikimedia.org

Deși exteriorul acestei case nu pare a fi prea interesant, casa lui Abraham Lincoln din Sprinfield a devenit o destinație turistică. Aici se adunau mulți oaspeți ai lui Lincoln, se organizau defilări, mitinguri și alte evenimente politice înainte ca Lincoln să fie ales președinte, fapt din cauza căruia această clădire a devenit o parte a istoriei americane.

23. Greenbrier

Foto: commons.wikimedia.org

Greenbrier este o stațiune de lux situată în Virginia de Vest. De-a lungul multor ani, aici s-au oprit o mulțime de personalități politice, inclusiv Dwight D. Eisenhower și 25 alți președinți, însă faima stațiunea de lux și-a primit-o datorită unui buncăr.

Pentru cei care nu cunosc, în anul 1950 guvernul american a decis să construiască aici un buncăr în cazul în care ar fi aruncată o bombă nucleară. Deși buncărul a existat timp de 30 de ani, nu a fost folosit niciodată. Despre existența acestuia publicul a afla abia în anul 1992, după apariția unui articol în revista Washington Post.

22. Studioul și casa lui Frank Lloyd Wright

Foto: commons.wikimedia.org

Renumitul arhitect Frank Lloyd Wright a construit această casă când avea 22 de ani. Aici artistul împreună cu prietenii săi au proiectat mai multe structuri celebre, printre care Robie House, Templul Unității și clădirea Larkin.

21. Casa lui Benjamin Franklin

Foto: commons.wikimedia.org

Aceasta este singura casă bine conservată în care a locuit Benjamin Franklin, unul dintre fondatorii Statelor Unite ale Americii, până a se muta în Philadelphia. În această reședință Franklin a locuit și a lucrat timp de 16 ani. Acum această casă este „casa experiențelor istorice” și aici copii sunt învățați istorie. Multe școli organizează aici excursii pentru a oferi noi cunoștințe elevilor săi.

20. Franklin Court

Foto: commons.wikimedia.org

În acest loc cândva a existat casa lui Benjamin Franklin. Deși s-au păstrat doar câteva rămășițe, este interesant de privit fundația care acum este înglobată în pământ. Alături se află un muzeu dedicat „părintelui fondator al Statelor Unite ale Americii”.

19. Ferma Elkhorn

Foto: commons.wikimedia.org

Această fermă din Dakota de Nord a fost ferma principală a lui Theodore Roosevelt, pe care el a folosit-o până a deveni președinte al Statelor Unite. Odată Roosevelt a spus că dacă nu era ferma Elkhorn din Dakota de Nord, probabil nu ar fi devenit niciodată președinte.

18. Casa lui Gonzalez-Alvarez

Foto: commons.wikimedia.org

Casa lui Gonzalez-Alvarez din St. Augustine, Florida, este auto-proclamată a fi „cea mai veche casă din Statele Unite”. Deși în SUA există și alți pretendenți la acest titlu, casa merită a fi vizitată datorită celor două muzee ale sale și datorită excursiilor care sunt organizate aici.  

17. Kentwell Hall

Foto: commons.wikimedia.org

Kentwell Hall datează din cel puțin anul 1086 și este situat în Suffolk, Anglia. În vilă au fost filmate o mulțime de filme și emisiuni de televiziune, iar din anul 1978 clădirea aste anual reînnoită. De asemenea, anual aici este organizat un eveniment dedicat Haloween-ului, numit Scaresville, fapt care adaugă semnificație acestui loc în ochii oricărui istoric.

16. Casa lui Hermann-Grima

Foto: commons.wikimedia.org

Această casă a fost construită în anul 1831 pentru Samuel Hermann și, în prezent, este una dintre cele mai bine conservate clădiri din cartierul francez New Orleans. Intrând în această casă, veți simți că vă aflați în Old New Orleans, deoarece majoritatea mobilelor și obiectelor din casă aparțineau fie familiei Herman, fie familiei Grima.

15. Casa lui Woodrow Wilson

Foto: commons.wikimedia.org

Această casă a fost reședința celui de-al 28-lea președinte al Statelor Unite ale Americii după ce acesta și-a părăsit locul de muncă. Wilson a decedat într-un dormitor de la etajul doi în anul 1924. De asemenea, fostul președinte al Statelor Unite a făcut câteva schimbări în această casă, adăugând o sală de biliard și o bibliotecă care conține mai mult de 8 000 de cărți.

14. Plantația Aleii de Stejari (Oak Alley Plantation)

Foto: commons.wikimedia.org

Construită în Louisiana între anii 1937 – 1839 de George Swainey pentru Jacques Telesphore Roman, această plantație este renumită pentru o arhitectură foarte frumoasă și un teritoriu fascinant, care include și o mulțime de stejari aliniați de-a lungul unei alei ce duce spre casă.

13. Turnul Alloa

Foto: commons.wikimedia.org

În turnul Alloa, ce este situat în Scoția și datează din Evul Mediu, cândva a locuit o familie regală. Acesta este unul dintre cele mai mari castele medievale din Scoția. Castelul era să se transforme în ruine dacă Consiliul Clackmannanshire nu hotăra să-l restabilească. După 6 ani de muncă, castelul și-a reobținut faima și acum este protejat de National Trust for Scotland.

12. Casa lui Hogarth

Foto: commons.wikimedia.org

Această casă a fost cândva reședința pictorului englez William Hogarth. Astăzi aici se află un muzeu istoric. Primele două etaje ale clădirii sunt deschise vizitatorilor, iar la ultimul etaj se află un studio și o cameră pentru cercetări care este utilizată periodic.

11. Casa unde a copilărit Johnny Cash

Foto: commons.wikimedia.org

Probabil această casă nu este una dintre cele mai uimitoare din această listă, însă pentru fanii lui Johnny Cash este cu adevărat importantă. Aici nu există prea multe de văzut, însă pentru cei ce-l iubesc pe Omul în negru, vizitarea acestui loc este asemenea unui ritual religios.

10. Muzeul și grădinile din Vizcaya

Foto: commons.wikimedia.org

Muzeul și grădinile din Vizcaya care anterior au fost cunoscute sub denumirea Villa Vizcaya, reprezintă o fostă vilă și o proprietate a unui om de afaceri pe nume James Deering și se află în Miami, statul Florida. Designul vilei a fost influențat de regiunea italiană Veneto și de Renașterea toscano-italiană, de aceea fiecare colț și șanț din această zonă a devenit o operă de artă. În anul 1953, casa a fost transformată în Muzeul de Artă Dade County și de atunci nu a mai fost utilizată în alte scopuri.

Villa Vizcaya a fost inclusă în lista America’s Eleven Most Endangered Historic Places din cauza amenințării reprezentate de construcția unei clădiri cu mai multe etaje pe o bucată de teren din apropiere.

9. Casa unde s-a născut Martin Luther King

Foto: commons.wikimedia.org

Casa unde s-a născut Martin Luther King a fost construită în anul 1895 și acum face parte din parcul istoric și național Martin Luther King. Dacă vizitați parcul, puteți vedea locurile care au fost cândva semnificative pentru King.

8. Palatul din Versailles

Foto: commons.wikimedia.org

Palatul din Versailles a fost construit ca o cabană cu două etaje pentru regele Ludovic al XIII-lea, însă, într-un final, s-a transformat într-un loc unde familia regală a locuit între anii 1682-1789.

Astăzi, Palatul din Versailles este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și o atracție turistică mai importantă decât Turnul Eiffel. De fapt, acesta este al doilea cel mai vizitat loc din Franța, pe primul loc fiind Muzeul Luvru.

7. Casa lui Mark Twain

Foto: commons.wikimedia.org

Mark Twain este unul dintre cei mai buni scriitori din istoria americană. În această casă, Twain a scris majoritatea celor mai bune cărți ale sale, cum ar fi „Aventurile lui Tom Sawyer”, „Prinț și cerșetor”, „Viața pe Mississippi”, „Aventurile lui Huckleberry Finn”, „A Tramp Abroad” și „Un yankeu la curtea regelui Arthur”. Casa lui Mark Twain a fost numită una dintre cele zece case din lume cu cea mai mare semnificație istorică.

6. Casa lui Walt Disney

Foto: commons.wikimedia.org

În această casă, Walt Disney a crescut doi copii și a muncit asupra mai multor proiecte creative. În această casă sunt organizate doar câteva evenimente și, dacă sunteți norocos și ajungeți aici, veți avea ocazia de a afla mai multe despre viața personală a lui Walt.

5. Arlington House

Foto: commons.wikimedia.org

Această vilă este situată în Arlington, Washington și mai este cunoscută și sub denumirea „Memorialul lui Robert Lee”. Cândva aici a locuit unul dintre cei mai respectați generali din istoria militară americană, Robert Lee. În timpul războiului civil american, aici a fost amplasat Cimitirul Național Arlington pentru ca generalul să nu mai poată reveni acasă.

Acest loc oferă un sentiment ciudat de pace și oricare amator al istoriei Statelor Unite ar trebui să-l viziteze.

4. Mount Vernon

Foto: commons.wikimedia.org

Din anul 1732 până în anul 1799 Mount Vernon a fost o plantație care aparținea lui George Washington și acest fapt este suficient pentru a include această locație în lista noastră. Mount Vernon a fost deschis publicului în anul 1850. Aici puteți vedea o casă cu un design original, o fermă și chiar o fierărie care încă mai funcționează.

3. Casa scriitoarei Anne Frank

Foto: commons.wikimedia.org

Casa-muzeu a scriitoarei Anne Frank a fost construită în jurul acelui apartament unde Anna și-a scris jurnalul, ascunzându-se de naziști, în timpul celui de-al doilea Război Mondial. În muzeu există foarte mult spațiu gol, însă valoarea istorică a casei scriitoarei vă va oferi o gamă de sentimente și emoții.

2. Graceland

Foto: commons.wikimedia.org

Din cauza fanilor și jurnaliștilor care se adunau neîncetat în jurul casei sale, Elvis Presley a decis să-și cumpere o casă mai izolată care l-a costat 102 500 de dolari. Graceland este o fermă care se află într-un loc izolat din Memphis, Tennessee. Aici Elvis a locuit până în anul 1977, când a decedat într-una din băile sale. Astăzi, Graceland este a doua cea mai vizitată casă din Statele Unite ale Americii după Casa Albă.

1. Misterioasa casă Winchester

Foto: commons.wikimedia.org

Casa Winchester este una dintre cele mai vizitate case din SUA. După ce familia Winchester a decedat într-un mod tragic, moștenitoarei Sarah Winchester i s-a spus că membrii familiei ei au fost blestemați din cauza pistolului Winchester ce a luat mii de vieți. Pentru a scăpa de blestem, Sarah a construit o casă pentru sine și pentru toate spiritele care și-au pierdut viața din cauza armei create de familia ei.

Casa a fost reconstruită de foarte multe ori. Conform femeii, multe părți ale casei erau construite și mai târziu reconstruite pentru a calma spiritele ce locuiau în casă. Fiecare turist care vizitează clădirea trebuie să fie însoțit de un ghid care cunoaște bine locul, deoarece aici există o mulțime de coridoare și uși care nu duc nicăieri. Nici în prezent nu se cunoaște câte camere are casa.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.