Când orașele sunt dens populate, iar terenurile sunt atât de mici încât nu există loc pentru a amenaja o curte, puteți considera că a venit timpul pentru a recurge la o soluție mai creativă.
Primind sarcina de a proiecta o locuință spațioasă și luminoasă într-o zonă dens populată din orașul Osaka, compania japoneză Tomohiro Hata Architect and Associates a decis să se reîntoarcă în timp și să analizeze cum a arătat regiunea înainte de a fi populată și să aplice observațiile în proiect.



Arhitecții s-au inspirat de la munții din apropiere, imaginându-și cât de frumos vegetația cobora din munți în câmpie. Prin urmare, ei au folosit această imagine ca geneză a noului concept „microtopografie”. Câteva plăci de beton orizontale reflectă structura stratificată a pământului și, în același timp, reprezintă niște platforme în aer liber folosite ca locuință, indiferent de faptul că sunt într-o interacțiune strânsă cu natura.


„Plăcile de beton ar părea să acopere cerul dacă sunt privite de jos, fapt care modifică spațiul inferior”, a enunțat reprezentantul companiei. Consultându-se cu inginerii de proiectare, arhitecții au decis că imitarea structurii ramurilor unor copaci va ajuta la menținerea nivelurilor orizontale și, pe lângă toate, va mai crea și o priveliște ecologică. Într-un final, arhitecții au obținut o locuință combinată cu mici zone de curte împrăștiate pe toate cele trei nivele ale casei, inclusiv și pe acoperiș, unde au fost amenajate mici grădini.


Fiecare nivel este permeabil și comod pentru locuitori. Aici există numeroase rampe, terase și scări care pot fi ușor urmate pentru a ajunge în orice colțișor al casei. Interiorul este acoperit cu sticlă, iar unele zone sunt căptușite cu panouri din lemn.

De asemenea, toate nivelele interacționează cu mediul înconjurător, inclusiv și pomii de cireși care ademenesc păsări și albine. În cele din urmă, designul își propune să creeze o relație mai accentuată dintre om și natură.