Omul în armonie cu natura: o casă în trei nivele din orașul Osaka uimește cu un design excepțional (8 foto)

0
1214
Foto: hata-archi.com

Când orașele sunt dens populate, iar terenurile sunt atât de mici încât nu există loc pentru a amenaja o curte, puteți considera că a venit timpul pentru a recurge la o soluție mai creativă.

Primind sarcina de a proiecta o locuință spațioasă și luminoasă într-o zonă dens populată din orașul Osaka, compania japoneză Tomohiro Hata Architect and Associates a decis să se reîntoarcă în timp și să analizeze cum a arătat regiunea înainte de a fi populată și să aplice observațiile în proiect.

Foto: hata-archi.com
Foto: hata-archi.com
Foto: hata-archi.com

Arhitecții s-au inspirat de la munții din apropiere, imaginându-și cât de frumos vegetația cobora din munți în câmpie. Prin urmare, ei au folosit această imagine ca geneză a noului concept „microtopografie”. Câteva plăci de beton orizontale reflectă structura stratificată a pământului și, în același timp, reprezintă niște platforme în aer liber folosite ca locuință, indiferent de faptul că sunt într-o interacțiune strânsă cu natura.

Foto: hata-archi.com
Foto: hata-archi.com

„Plăcile de beton ar părea să acopere cerul dacă sunt privite de jos, fapt care modifică spațiul inferior”, a enunțat reprezentantul companiei. Consultându-se cu inginerii de proiectare, arhitecții au decis că imitarea structurii ramurilor unor copaci va ajuta la menținerea nivelurilor orizontale și, pe lângă toate, va mai crea și o priveliște ecologică. Într-un final, arhitecții au obținut o locuință combinată cu mici zone de curte împrăștiate pe toate cele trei nivele ale casei, inclusiv și pe acoperiș, unde au fost amenajate mici grădini.

Foto: hata-archi.com
Foto: hata-archi.com

Fiecare nivel este permeabil și comod pentru locuitori. Aici există numeroase rampe, terase și scări care pot fi ușor urmate pentru a ajunge în orice colțișor al casei. Interiorul este acoperit cu sticlă, iar unele zone sunt căptușite cu panouri din lemn.

Foto: hata-archi.com

De asemenea, toate nivelele interacționează cu mediul înconjurător, inclusiv și pomii de cireși care ademenesc păsări și albine. În cele din urmă, designul își propune să creeze o relație mai accentuată dintre om și natură.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.