TOP-10: Cele mai interesante atracții turistice ale Veneției

0
1388

Veneția este un oraș excepțional și nimic asemănător nu mai poate fi găsit în lume. Dacă sunteți norocos și urmează să vizitați Veneția pentru 2-3 zile vă va fi foarte dificil să alegeți câteva dintre multele atracții turistice ale orașului pentru a le vizita, căci toate sunt excepționale.

În timpul călătoriei sale prin acest oraș, fotograful Mark Lord a creat o listă care include 10 locuri ce trebuie vizitate necondiționat.

1. Piața San Marco și Palatul Dogilor

Aceste atracții turistice se află în inima Veneției și nu ocupă prea mult spațiu. Piața San Marco și Palatul Dogilor merită a fi vizitate luând în considerație comentariile pozitive ale turiștilor în rețelele de socializare. Stând în centrul pieței puteți admira vechea Catedrală a Sfântului Marcu la un capăt și palatul Dogilor al secolului al XIV-lea situat în direcția opusă. Toate clădirile care au format Piața San Marco au fost construite din cele mai scumpe și cele mai calitative materiale de construcție ale timpurilor sale, inclusiv aur, ornamente din ultramarin și marmură cioplite cu delicatețe. Astăzi toate aceste detalii scumpe accentuează stilul gotic al arhitecturii venețiene. De asemenea, Palatul Dogilor se învecinează cu Puntea Suspinelor (Ponte dei Sospiri) care este foarte bogat decorată.

Cea mai potrivită perioadă a zilei pentru a vizita Piața San Marco și Palatul Dogilor este dimineața până când locul nu a fost complet inundat de turiști, sau seara târziu când cafenelele și restaurantele din regiune sunt pe cale să se închidă. În această perioadă Piața nu este aglomerată iar toate clădirile sunt frumos iluminate.

2. Malul Riva Degli Schiavoni

Această stradă se află pe malul nordic al canalului San Marco și de aici se deschide o priveliște extraordinară spre cele mai frumoase clădiri ale Veneției. Acesta este un loc perfect pentru plimbări și cumpărături. De asemenea, aici puteți observa și explora viața unui orășel turistic obișnuit. Puteți ajunge pe mal foarte ușor din Piața San Marco, traversând una dintre multele punți din regiune.

3. Insula San Giorgio Maggiore

Insula San Giorgio Maggiore se află în regiunea sudică a canalului San Marco, iar denumirea acesteia provine de la Catedrala locală San Giorgio Maggiore care a fost recunoscută ca fiind o lucrare excepțională a arhitectului italian Andrea Palladio. Insula este foarte bine văzută de pe malul Riva Degli Schiavoni, iar în cazul în care doriți să o explorați de mai aproape puteți traversa canalul San Marco pe un feribot fluvial.

4. Catedrala Santa Maria del Salute

Santa Maria del Salute este o bazilică din secolul al XVII-lea cu o cupolă uriașă construită în stilul baroc tipic pentru acei ani. Catedrala a fost ridicată în cinstea izbăvirii orașului de ciuma bubonică care a luat viața a unui număr mare de locuitori ai Veneției. Impactul epidemiei poate fi „citit” pe pereții interiori ai bazilicii.

5. Podul Rialto

Acest pod este renumit datorită arcului central și arhitecturii arcuite tipice pentru acei ani când a fost construit. Rialto este unul dintre cele mai vechi poduri din Veneția, acesta fiind construit pentru prima dată în secolul al XII-lea sub forma unei construcții plutitoare, după care a fost înlocuit complet cu o arcadă de lemn. Cu toate acestea, forma actuală a podului de piatră a apărut în anul 1591.

6. Piața Rialto

Piața Rialto este un loc foarte aglomerat. Aici la vitrinele magazinelor găsiți cele mai proaspete fructe de mare. Piața a apărut pentru prima dată în această regiune istorică în anul 1907, deși în secolul al XVI-lea aici a avut loc un incendiu foarte puternic în urma căruia tot complexul a fost distrus și reconstruit mai târziu. Apropo, podul din punctul precedent și-a primit denumirea tocmai din cauza acestei piețe.

7. Gondolele

O plimbare cu gondola probabil este cea mai populară atracție turistică din Veneția, căci în timpul plimbării de-a lungul canalelor puteți face cele mai romantice fotografii. Cu toate acestea, plăcerea unei asemenea plimbări nu este una dintre cele mai ieftine. O plimbare pe o gondolă confortabilă cu siguranță vă va ajuta să vă relaxați. De asemenea, puteți să luați un traghetti cu doar 2 euro (un tip de gondolă mai simplă) și să traversați în lung Marele Canal.

8. Străzile lăturalnice ale San Marco

Veneția este un oraș pereții căruia sunt acoperiți de patină și palimpseste care redau o atmosferă fermecătoare de vechime. Plimbându-vă pe străzile lăturalnice puteți observa diverse detalii și ornamente în care puteți „citi” întreaga istorie a orașului. Cel mai bunt timp pentru asemenea plimbări este ora de aur (prima oră după zori). În această perioadă de timp puteți admira textura și parcelele luminate de soare înainte ca turiștii și cetățenii să „inunde” străzile.

9. Burano

Burano este o insulă fermecătoare a pescarilor. Aici puteți ajunge cu un feribot în doar 45 de minute. Zona este renumită datorită caselor colorate și celor mai fascinante și delicioase fructe de mare. Seara insula este îndeosebi de frumoasă datorită soarelui amurgit care oferă caselor o culoare mai intensă, iar viața de noapte a orășelului oferă turiștilor surprize plăcute și relaxare fizică.

10. De ce să nu vă pierdeți?

Încercați să vă plimbați pe ulițele orașului până la epuizare și permiteți-vă să vă petreceți timpul în locuri noi și necunoscute. Într-un asemenea oraș frumos ca Veneția improvizația și deciziile spontane vă vor oferi posibilitatea de a afla cu adevărat cea mai frumoasă destinație turistică dintre toate. De asemenea, veți avea posibilitatea de a vizita restaurantele care vă ies în cale pentru a gusta cele mai delicioase rețete la prețuri avantajoase și să descoperiți cele mai liniștite dar nu mai puțin frumoase regiuni ale Veneției.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.