Un turn-clepsidră a fost construit în Danemarca cu scopul de a apropia oamenii de natură (6 foto)

0
1620
Foto: Rasmus Hjortshoj / EFFEKT

Monumentul în formă de spirală a fost construit din oțel cortean și lemn de stejari locali.

Foto: Rasmus Hjortshoj / EFFEKT

La aproximativ o oră depărtare de Copenhaga se află o pădure numită Gisselfeld Klosters Skove, iar pe teritoriul acestei păduri a fost amplasat cel mai mare parc de distracții și sport din toată Danemarca care a fost numit Camp Adventure.

Recent, în mijlocul acestui parc a fost construit un turn de 45 de metri ce deschide o vedere fascinantă spre întregul peisaj. Turnul în formă de spirală a fost ridicat de specialiștii companiei EFFEKT Architects, iar scopul principal al proiectul este de a-i face pe oameni să petreacă mai mult timp în natură.

Pasarela în formă de spirală permite tuturor doritorilor să se ridice la o înălțime de 140 de metri deasupra nivelului mării pentru a se bucura de cadrul natural ce include dealuri pitorești, mlaștini, și pajiști. În zilele senine, turiștii sunt capabili să observe o priveliște de până la 50 de kilometri depărtare în fiecare direcție.

Foto: Rasmus Hjortshoj / EFFEKT

„Am dorit să creăm un turn de observație excepțional”, a mărturisit Kasper Larsen, coordonatorul proiectului.

„Turnul permite turiștilor să exploreze pădurea și satele ce se întind la câțiva kilometri, iar în zilele senine pot fi observate chiar și clădirile înalte din Copenhaga”, a adăugat Larsen.

Foto: Rasmus Hjortshoj / EFFEKT

Designul turnului urmărește tematica naturală, astfel încât acesta a fost construit din oțel aliat și din lemnul stejarilor din regiune, fapt care, conform arhitecților, „se încadrează cu rafinament în peisajul natural”.

Inaugurarea a avut loc în ziua de 31 martie a anului 2019, iar panglica roșie a fost tăiată de însuși prim-ministrul danez Lars Løkke Rasmussen. În discursul său, acesta a remarcat că ar fi minunat dacă acest loc ar atrage mai mulți turiști.

„Procesul de cizelare a ideii și finalizare a construcției a fost unul de lungă durată și foarte complex. Suntem încântați să oferim această experiență, unică pe planetă, și așteptăm cu mare nerăbdare să ne împărtășim emoțiile cu viitorii turiști”, a declarata coordonatorul proiectului.

Foto: Rasmus Hjortshoj / EFFEKT

Drumul de la intrarea în parcul Camp Adventure până în vârful turnului și înapoi este de aproximativ 3,2 kilometri.

Foto: Rasmus Hjortshoj / EFFEKT

În ziua inaugurării, 2 500 de oameni au urcat până în vârful turnului. Construcția chiar a primit câteva premii, inclusiv premiul din categoria „Concepție”, „Cel mai bun dintre cele mai bune” al Consiliului german de design (German Design Council Award), premiul anului 2017 „Iconic Award” în categoria „Arhitectura vizionară” (Visionary Architecture) și premiul „Cea mai bună inițiativă turistică a anului 2018” oferit de organizația Amazing South Coast Tourism Inc.

Foto: Rasmus Hjortshoj / EFFEKT

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.