Amey Kandalgaonkar, arhitectul care s-a inspirat de la mormintele antice sculptate în piatră (4 foto)

0
2213

În trecut omul a sculptat în roci multe capodopere arhitecturale, de aceea pare a fi bizar faptul că am ajuns să nu mai creăm structuri moderne care ar imita miracolele antice, precum orașul Petra din Iordania.

Gresia este un material cu care se lucrează foarte ușor, perfect pentru arhitectura sculpturală. Cu ajutorul acesteia, am putea transforma cu ușurință formațiunile naturale în spații locuibile.

Această inovație a fost creată de o serie de concepții artistice ale arhitectului din Shanghai, Amey Kandalgaonkar. „Casa în piatră” este o combinație de gresie de dimensiuni uriașe cu beton minimalist și sticlă, ultimele două fiind incluse în spațiile sculptate în gresie, astfel încât spațiul locativ să iasă înafara rocii. Pentru a crea această casă în piatră, arhitectul s-a inspirat din designul mormintelor din Arabia Saudită, Madain Saleh, iar imaginile 3D demonstrează noua metodă de combinare a creațiilor omului cu natura.

„Având în vedere complexitatea rocilor din Madain Saleh, pentru a atinge un echilibru extern a trebuit să folosesc forme cubice și linii simple”, a enunțat Kandalgaonkar. „Am început să creez obiectul într-un program 3D, fapt care era începutul procesului de creare a sculpturii. Mai târziu, după ce am combinat casa cu piatra, am încercat să o fac pe prima cât de posibil invizibilă pentru ochi, astfel încât adevărata intervenție în natură să fie observată doar din aer”.

Rezultatul obținut ar putea fi puțin confuz, căci dacă o asemenea idee ar fi pusă în aplicație tot mai des, îngrijorările față de intervenția omului în natură s-ar manifesta mai intens. Cu toate acestea, o asemenea concepție este cu adevărat admirabilă. Puteți vedea mai multe lucrări ale arhitectului Amey Kandalgaonkar pe pagina sa de Instagram ameyzing_architect.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.