Hotelul „The Other Place” creat în stilul suprarealist al pictorului Maurits Escher (13 foto)

0
2718
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Scările din hotelul The Other Place (din engl. „Un alt loc”) ce imită un labirint nu duc absolut nicăieri, ci mai degrabă reamintesc faimoasa litografie a celebrului artist Maurits Escher care poartă denumirea de „Relativitate”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arhitectura în stil Shenzhen creată de compania Studio10 a renovat camerele hotelului The Other Place din Guilin, bazându-se pe două teme: o jumătate din hotel fiind în stil „labirint” cu pereți verzi, iar cealaltă jumătate bazându-se pe tema viselor, din acest motiv pictată în culori roz și pal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Scările suprarealiste se întind în sus de-a lungul pereților, grație înălțimii tavanelor. Uneori, la capătul scărilor într-adevăr există ceva, o ușă sau o mansardă, deși chiar și ușile nu sunt ceea ce par a fi la prima vedere. Alte scări contribuie la proiectul grafic, adăugând iluzii optice. Arhitecții presupun că designul este un fel de trecere echilibrată de la imaginile 2D la cele tridimensionale.

Am ascuns toate detaliile care trădează realitatea în spatele mai multor uși vopsite în negru, precum dispozitivele electronice și aparatele de iluminat, în același timp păstrând neatinsă natura spațiului creat”, au relatat designerii camerelor în stilul „viselor”.

„Celelalte camere amenajate în stil păduratic nu sunt supuse gravitației, iar scările acestora pot finisa cu o punte ce duce spre „Pădurea tainică”, sau cu alte detalii neașteptate care vor surprinde pe oricare”.

Deși nici un arhitect nu ar fi în stare să redea în întregime confuzia spațiului din desenul lui Maurits Escher, hotelul The Other Place cu siguranță face ideea pictorului imediat recunoscută.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.