Habitat 2.0: Un complex de apartamente format din mai multe module cubice multifuncționale (7 foto)

0
1217

Între proiectul Habitat 67 din Montreal, creat de arhitectul Moshe Safdie, și proiectul Habitat 2.0 din Toronto există o asemănare evidentă, cel de-al doilea complex fiind recent aprobat și urmând a fi construit din mai multe module cubice multifuncționale care toate împreună arată fantastic.

Complexul King West Street al companiei BIG a fost proiectat sub conducerea arhitectului danez Bjarke Ingels și arată de parcă ar fi o succesiune de dealuri una peste alta sau, conform creatorului designului, se asemănă cu mai multe „vârfuri și văi”. Însăși compania în cele din urmă a numit complexul „Habitat 2.0”.

„Prin intermediul proiectului „King Street West” am vrut să găsim o alternativă turnurilor și podiumurilor care sunt atât de numeroase în Toronto, precum și să reconsiderăm ideile revoluționare ale lui Safdie. Cu toate acestea, proiectul nu va fi un experiment utopic, ci mai degrabă un complex în inima orașului”, a enunțat Ingels.

Clădirea va cuprinde 16 etaje cu balcoane și terase pentru toți locuitorii, iar o atenție deosebită i se va acorda luminii naturale care urmează a fi utilizată cât mai des posibil. „Topografia vârfurilor și văilor a făcut posibilă amenajarea unor terase mari pentru cele mai mari apartamente, în celelalte spații locative fiind amenajate balcoane pe tot perimetrul clădirii”, a explicat un specialist al companiei BIG.

Fiecare pixel corespunde dimensiunilor unei singure camere și este rotit la 45 de grade față de stradă, astfel încât să fie posibilă iluminarea camerelor cu o cantitate maximă de lumină solară și aerisirea lor cu aer proaspăt. Designul neobișnuit al clădirii care reamintește un val, face posibilă alimentarea cu lumină solară a întregului cartier din jurul complexului King Street West, indiferent de anotimp. În centrul complexului va fi amenajată o curte care va putea fi folosită chiar și pentru a crea o mică fermă în centrul orașului.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.