„Vârtejul de ploaie”: cea mai înaltă cascadă interioară din lume (8 foto)

0
1913

Cascada „Vârtejul de ploaie” (Rain Vortex) este situată în aeroportul Jewel Changi din Singapore și atinge mai mult de 40 de metri înălțime.

Dimensiunea celei mai extinse părți ale cascadei este făcută din sticlă și oțel, având o formă de covrig și mai mult de 200 de metri.

Cascada a fost proiectată de compania Safdie Architects ca parte centrală a aeroportului pentru a crea o atracție turistică și a încuraja turismul în Singapore. Sculptura a devenit perla aeroportului Singapore.

Lucrările asupra cascadei au început încă în anul 2014. Compania Safdie Architects s-a dovedit a fi în fruntea implementării proiectului arhitectural, analizând condițiile extreme de vreme și temperatură.

Luând în considerație faptul că în Singapore adesea au loc furtuni, cascada de șapte etaje este complet alimentată cu apă de ploaie. Apa se scurge de pe acoperiș direct în mijlocul așa zisei „cupole inversată” făcută din sticlă. Prin instalație se scurge aproximativ 45 500 de litri de apă pe minut, după care apa este reutilizată.

Cupola superioară este făcută din sticlă groasă care absoarbe tot zgomotul generat în timpul decolării și aterizării avioanelor. De asemenea, proiectanții au testat acoperișul pentru a se asigura că nu emite reflexii ce ar putea distrage atenția controlorilor de trafic aerian.

Cascada este înconjurată de terase cu peste 200 de specii de plante. Grădina terasă a fost numită Valea pădurii Shiseido (Shiseido Forest Valley), fiind decorată cu cascade mai mici.

Această construcție din sticlă nu este doar o poartă prin care puteți intra în aeroportul Changi din Singapore, ci și un centru comercial și de divertisment. De aceea, dacă aterizați în aeroportul din Singapore cel puțin pentru a lua un zbor spre o altă destinație, nu ezitați să vizitați cascada Rain Vortex.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.