În Scoția a fost amenajată Grădina speculațiilor cosmice (6 foto)

0
1905

Această grădină din sculpturi a fost creată de Charles Jencks, un arhitect peisagistic și teoretician foarte cunoscut, și Maggie Keswick, soția sa decedată. Acești doi au decis cândva să-și transforme propria casă într-un loc de împlinire a viselor.

Terasa găurii negre.

Fiind situată în apropiere de Dumfries, în sud-vestul Scoției, grădina sculptată ocupă 121 405 de metri pătrați și diferă de altele datorită unui design neobișnuit, inspirat din cosmologia modernă, la fel ca multe alte lucrări ale lui Charles Jencks. Capodopera creată de cei doi sculptori reprezintă un peisaj format din sculpturi bazate pe Teoria Big Bang, fractali geometrici, elicele ADN și găuri negre.

Când cuplul a creat grădina, atât Charles cât și Maggie au planificat cu atenție fiecare detaliu. Acești doi s-au întâlnit cu oameni de știință și grădinari, pentru a inventa un design de peisaj care ar combina în sine natura, știința și arta. Grădina sculptată este o abordare neconvențională.

Lacul fractal.

În ciuda faptului că în grădină nu există o varietate foarte bogată de plante, simetria acesteia și liniile care reamintesc casa melcului sunt foarte atractive. Grădina este formată din cinci zone principale care sunt unite de un număr de lacuri artificiale, scări mari și albe, poduri și terase în zig-zag. Toate detaliile arhitecturale găsite în grădină reprezintă istoria creării Universului.

În acest context natura afectează sentimentele și inteligența. Scările cascadei de apă povestesc istoria Universului. Terasa a fost concepută pentru a arăta distorsiunea timpului și a spațiului care este creată de găurile negre. O serie de lacuri și reliefuri au fost amenajate astfel încât să ilustreze geometria fractală, în timp ce plimbările pe quarc poate oferi vizitatorilor o excursie chiar și printre cele mai mici blocuri de materie.

Terasa simetriei fractală.

Această grădină privată nu poate fi vizitată decât o singură dată pe an. În această zi, grădina este deschisă vizitatorilor în cadrul programului scoțian ale grădinilor scoțiene. De cele mai multe ori, vizitatorii sunt lăsați să intre în grădina în prima duminică a lunii mai, iar numărul de vizitatori este limitat la aproximativ 5 000 de persoane. Banii colectați în această zi ajung în Maggie’s Centres. Acesta este un fond de tratare a cancerului care a fost numit în cinstea soției decedate a lui Charles Jencks.

Gaura neagră.

Această grădină l-a inspirat chiar și pe compozitorul american Michael Gandolfi, care a creat o piesă muzicală ce a fost interpretată de Orchestra simfonică a Atlantei, iar în anul 2009 a fost nominalizată la premiul Grammy.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.