Insulele lacului Loosdrecht (5 Foto)

0
1760

Lacul Loosdrecht este un sistem din Olanda format din mai multe lacuri interconectate.

Acestea sunt situate în provincia Utrecht ce se află la sud de Amsterdam. În Evul Mediu această regiune a fost un loc de unde se extrăgea cantități mari de turbă, pământurile fiind prea umede pentru a fi folosite în scopuri agricole. Au fost documentate încercări de a usca acest loc, însă în secolul al XVII-lea oricare idee de a utiliza mlaștina în scop agricol a fost abandonată și oamenii au început să extragă de aici turbă.

Insulele îngustate și alungite din regiunea Scheendijk, lacul Loosdrecht, Olanda.

Foto: George Steinmetz

Turba este formată din vegetație parțial descompusă și materie organică, de aceea este un combustibil excelent. Extragerea turbei din lacul Loosdrecht a început prin anii 1630. Turba era scoasă din apă și era lăsată să se usuce pe mal. Într-un așa mod, s-a obținut o zonă cu tranșee lungi și țărmuri caracteristice regiunilor de unde se extrage turba. Pe măsură ce turba era extrasă, țărmul devenea tot mai mic, în cele din urmă fiind distrus de valuri și vânturi. Prin urmare, oamenii extrăgeau turba de la adâncimi tot mai mari. 

Harta lacurilor Loosdrecht.

Foto: www.partyschip-loosdrecht.nl
Foto: Julia700702 / Shutterstock.com

Casele mobile de pe malul lacului Loosdrecht.

Foto: Aerovista Luchtfotografie/Shutterstock.com

Vedere aeriană spre satul Loosdrecht din provincia Noord-Holland din Olanda, situată într-o zonă de conservare în care pajiștile și tranșeele formează o imagine impresionantă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.