Din cauza unei mutații genetice această femeie este insensibilă la durere (2 foto)

0
1650

O femeie din Scoția este insensibilă la durere din cauza unei mutații genetice despre care nu a bănuit până la aproape 65 de ani.

Luând în considerație influența filmelor despre super-eroi cu abilități supraomenești, mulți dintre noi încă din copilărie visează să posede o super-putere. Abilitatea de a zbura, de a deveni invizibil sau de auto-vindecare, toate aceste super-puteri au invadat imaginația umană. Din nefericire, putem urmări aceste super-abilități doar în filmele despre Wolverine sau Căpitanul Marvel, iar visele de a avea o super-putere pot deveni realitate doar în cazul în care avem destule finanțe, la fel ca Batman, pentru a realiza tot felul de tehnologii super-eroice.

Cu toate acestea, o femeie din Scoția recent a descoperit că posedă o adevărată super-putere. Ea este insensibilă la durere. În întreaga lume există doar doi oameni cu o asemenea mutație, un bărbat din Washington și Jo. Această deosebire a corpului femeii o face insensibilă nu doar la durere, ci și la frică sau anxietate.

Foto: Jo Cameron

Probabil, cea mai șocantă parte a acestei istorii este faptul că Jo nu a avut nici o idee despre această mutație până la vârsta de 65 de ani. După o operație serioasă la braț, medicii au rămas șocați când au descoperit că Jo nu simte nevoia de a lua medicamente pentru durere, mai ales luând în considerație că procedura a fost destul de gravă. Pentru a afla cauza, medicii au decis să-i revizuiască istoricul medical, după care au aflat că femeia nu a cerut niciodată asemenea medicamente. După acest mic studiu, Jo a fost trimisă la experții în domeniul medicinei din Anglia pentru a i se clarifica cazul.

Înainte de a fi diagnosticată cu această mutație genetică extrem de rară, Jo mereu se considera a fi o persoană foarte sănătoasă. Femeia nici măcar nu a bănuit că organismul ei este atât de unic. Jo a remarcat că nici măcar după nașterea unui copil nu și-a dat seama că ceva nu este în regulă, numind procesul de naștere „destul de plăcut”. Cu siguranță mamele din întreaga lume și-ar dori să spună același lucru, însă adevărul este altul.

Cu toate acestea, mutația are și efecte secundare. Probabil din cauza vârstei înaintate, Jo suferă de osteoartrita (degradarea cartilajului și osului subcondral), însă mutația genetică nu îi permite să observe durerea provocată de această boală generativă, de aceea femeia își dă seama că ceva nu este în regulă doar după ce, literalmente, își pierde abilitatea de a merge.

Jo reprezintă un mare interes pentru oamenii de știință. Cu ajutorul genelor femeii, medicii încearcă să afle dacă poate exista o altă metodă de ameliorare a durerii. De asemenea, medicii consideră că organismul lui Jo se poate recupera mult mai rapid decât cel al oamenilor obișnuiți. În plus, există posibilitatea că în lume mai sunt oameni care au aceeași mutație genetică, însă aceștia nici măcar nu bănuiesc că o au, la fel cum s-a întâmplat cu Jo.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.