TOP-10: Soiuri de struguri de poamă rare și neobișnuite

0
7915

Strugurii sunt foarte delicioși și din ei se pot prepara și multe rețete delicioase, cum ar fi vinurile și deserturile. Însă, astăzi nu vorbim despre rețete, ci despre soiurile de struguri rare și modul neobișnuit în care ele cresc.

10 – Strugurele Black Corinthian

Acest soi este unul cu boabe mici, însă are un gust foarte dulce și cojița foarte subțire. Acest strugure mai este numit „strugure pentru șampanie”. Este un sort foarte vechi, care provine de la greci.

9 – Strugurele Pinot Gris

Neprivind la faptul că adesea acest strugure pare a fi roz, Pinot Gris este un soi de poamă alb de primă clasă și este considerat hibridul soiului Pinot Noir, care crește practic în toate colțurile lumii.

8 – Muscat

Chiar dacă acest soi de poamă nu este deloc rar, el poate fi numit neobișnuit, deoarece este unul dintre primele soiuri de struguri domesticite și arată destul de neobișnuit datorită culorii galbene bogate.

7 – Strugurele Oregon

Boabele acestui strugure arată fermecător, însă planta pe care crește nu este deloc așa. Chiar mai mult ca atât, animalele sălbatice practic nu sunt în stare să le culeagă singure. Acest sort crește foarte rapid și este 100% rezistent la secetă. Oamenii colectează acest strugure, deoarece este renumit pentru efectul său pozitiv asupra sănătății umane.

6 – Strugure marin (Sea Grapes)

Neprivind la faptul că aceste boabe par a fi de strugure și oamenii locali le numesc boabe de strugure marin japonez, acesta este de fapt un tip de alge, gustul cărora nu se aseamănă deloc cu cel al poamei obișnuite. De obicei, oamenii mănâncă aceste boabe înmuiate în oțet, ca un fel de gustărică.

5 – Strugurele Showy Asian

Acest soi este unul foarte rar dintr-un motiv foarte neobișnuit și uneori mai este numit Strugure Alb Malaiezian de Orhidee (Malaysian White Orchid Grapes), deoarece arată exact ca o orhidee albă, care adesea crește pe undeva pe alături. Este practic imposibil să diferențiezi strugurele showy asian de o orhidee, până pe el nu apare fructul.

4 – Strugurele Rainbow

Această fotografie, desigur, nu este reală, cu toate acestea, strugurii Rainbow există. Acest soi este obținut printr-o metodă artificială cunoscută sub numele de Veraison. Rezultatul este un strugure cu boabe de culori diferite, deși nu la fel de strălucitoare ca în imagine.

3 – Strugurele Japanese Ruby Roman

De ce acest soi japonez este vândut cu 5400 de dolari pentru un strugure? Deoarece, oficial, el este cel mai mare din lume. Fiecare crenguță cântărește aproximativ 700 de grame, iar însăși boabele sunt de mărimea unor mici tomate.

2 – Strugurele Witch Finger

 

Strugurele Witch Finger este obținut în urma procesului numit hibridizare și a fost numit așa din cauza formei boabelor, care reamintesc niște degete. Însă, un moment încă mai interesant este gustul acestor boabe, care reamintesc dulcele vatei de zahăr. Probabil din această cauză copiii le adoră. Pare a fi un pic înfiorător, luând în vedere denumirea strugurelui.

1 – Boabele Jabuticaba

Acest soi este adesea numit brazilian și crește pe trunchiul și crengile copacului jabuticaba. Pe lângă faptul că boabele cresc direct din trunchi și ramuri, acest soi este, de asemenea, unul dintre cele mai mari soiuri de poamă din lume.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.