TOP-10: Cei mai grozavi deținători de recorduri dintre animale

0
2312

  1. Berbecul cu cea mai abundentă blană din lume

Acest berbec a fost găsit nu departe de capitala Australiei și de pe el au fost tăiate mai mult de 40 de kilograme de blană, fapt datorită căruia el a fost înscris în Cartea Recordurilor Guiness. Oamenii care au găsit animalul, l-au numit Chris și spun că berbecul abia mergea când l-au văzut, din cauza greutății blănii pe care o purta pe el.

Tammy Ven Dange, directorul executiv al RSPCA ACT, a calculat că Chris a umblat netuns mai mult de 5 ani și, cel mai probabil, a contactat puțin cu oamenii. Fiind proprietarul celei mai lungi blăni din lume, Chris a bătut recordul berbecului precedent, sub numele de Big Ben, care a fost găsit în anul 2014 în Noua Zeelandă cu 29 kilograme de blană pe el.

Big Ben, la rândul său bătuse recordul berbecului numit Shrek, care a fost faimos în țara lui. Shrek chiar a reușit să se cunoască cu prim ministrul Helen Clark. Mai mult ca atât, el a devenit eroul principal al câtorva cărți pentru copii și a trăit fericit până nu a murit în anul 2011.

  1. Cele mai lungi coarne ale rasei Texas Longhorn

Joe Sedlacek din Greenleaf, Kansas are un motiv pentru a se mândri: lungimea coarnelor ale unui mascul din rasa Texas Longhorn din compania sa „Lazy J’s Bluegrass”, sunt de aproape 3 metri. Compania a fost introdusă în Cartea Recordurilor Guiness, expunând taurul la concursul care are loc printre reprezentanții asociației selecționerilor rasei Texas Longhorn (Texas Longhorn Breeders Association).

Sedlacek a spus că ultimele 5 sau 6 generații de Texas Longhorn au niște coarne foarte lungi. Neprivind la faptul că taurul și-a ratat șansa de a pune un record anul trecut, fiind întrecut de câștigător cu doar un centimetru, încă un an de viață i-a asigurat titlul.

  1. Cea mai înaltă vacă din lume

Vaca numită Blosom, care are 193 centimetri în  înălțime, a fost oficial numită cea mai înaltă vacă din lume și a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guiness. Vaca de 907 kilograme a pus recordul în anul 2014, însă deja nu mai este în viață. Blosom a murit la 26 mai la o fermă din nordul statului Illinois, deținând recordul mai puțin de o lună.

Reprezentanții Cărții Recordurilor Guiness au spus că vaca de 13 ani de rasă Holstein „va trăi mai departe pe paginile Cărții recordurilor Guiness ca fiind cea mai înaltă vacă din lume”. Conform datelor expuse de asociația «Holstein Association USA», greutatea medie a acestei rase este de 680 de kilograme, iar cele mai productive dintre ele dau 32 658 kilograme de lapte anual.

  1. Câinele cu cele mai lungi urechi

Aici Harbor, un coonhound negru si cafeniu din Boulder, Colorado, care astăzi deține recordul celor mai lungi urechi din lume de pe un câine viu. Lungimea urechii sale stângi este de 31 cm, iar celei drepte este de 34 centimetri.

Amuzant este faptul că lungimea urechilor lui Harbor este mai mare decât înălțimea celui mai mic om din lume, Junrey Balawing, înălțimea căreia este de 60 centimetri.

  1. Cel mai lung tunel făcut din oameni parcurs de un câine pe skateboard

Un buldog englez pe nume Otto a stabilit un nou record mondial în nominalizarea „Cel mai lung tunel uman, depășit de un câine pe un skateboard”. Otto, ești bravo!

Câinele de 3 ani a parcurs cu succes un tunel din 30 de picioare, care s-au aliniat într-o singură direcție pentru a permite câinelui să parcurgă tunelul liber, fără vreo atingere.

El a stabilit recordul în Peru cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Înregistrărilor Guiness din 2015.

  1. Cea mai rapidă broască țestoasă din lume

O broasca țestoasă din Durham, Carolina de Nord, și-a lăsat rivalii mult în urmă, primind titlul de cea mai rapida broască țestoasă din lume.

Bertie se deplasează cu o viteză de aproximativ 1 kilometru pe oră. Adică, ea este de 2 ori mai rapidă decât o simplă broască țestoasă și poate termina o cursă de 100 de metri în doar șase minute.

Neprivind la faptul că Bertie nu poate concura cu Usain Bolt (un atlet olimpic, deținătorul  unui record de viteză) el este fericit în căsuța sa de lux împreună cu prietena sa Shelley, unde ei ambii savurează din mâncarea preferată – căpșunile.

  1. Cel mai mare număr de goluri de baschet marcate de un papagal

Julie și Ed Cardoza sunt niște antrenori de papagali și proprietarii papagalului de 25 de ani, Zac, care mai este și deținătorul recordului mondial pentru cel mai mare număr de goluri de baschet marcate de un papagal într-o minută.

Familia Cardoza locuiește în San Jose, California, deja de mai mult de 20 de ani pune spectacole cu animalele sale pe care le antrenează. Ei vin la zile de naștere, evenimente corporative, la biblioteci și școli. Zac știe să meargă pe bicicletă, scuter și skateboard. El, de asemenea, poate să facă slturi, să ridice steaguri și multe altele.

Julie și Ed au educat papagalul de rasă Ara Harlequin încă fiind pui și l-au învățat zilnic câte ceva timp de 22 de ani până acesta nu a ieșit la pensie recent. „Acum” spune Julie, „el aruncă mingile doar pentru plăcere”. De asemenea, Zac a înregistrat recordul pentru cele mai multe cutii de sifon deschise de un papagal timp de 60 de secunde.

  1. Cel mai lung șarpe din captivitate

Cel mai lung șarpe din captivitate este un piton 7,67 de metri, numit Meduza. Proprietarul acestuia este «Full Moon Productions» din Kansas City, Missouri.

Reptila care are 8 ani și 158,8 kilograme, este ținută într-un colțișor din „camera cu fantome” numită „The Edge of Hell”. Șarpele este hrănit de obicei cu niște combinații de iepuri, porci și căprioare la fiecare 2 săptămâni.

Lucrătorii de la „casa cu fantome” spun că Meduza mănâncă foarte neatent și uneori chiar se mușca pe sine, ci nu mâncarea ei. În timp comportamentul altor pitoni poate fi sălbatic și neprevizibil, Meduza este foarte calmă.

  1. Câinele cu cei mai mari ochi

Bruschi este un terier alb-negru din Boston, care are 4 ani și locuiește în Texas împreună cu proprietara sa Victoria Reed și un alt terier de-al ei numit Toby. El este deținătorul recordului mondial în nominalizarea „câinele cu cei mai mari ochi”, care ajung la 28 milimetri în diametru!

Reed a aplicat la Guiness după ce prietenii ei, membrii familiei și chiar și veterinarul câinelui i-au comentat ochii. Guiness a avut o mare plăcere de întâlni cățelul și de a-i oferi titlul.

  1. Cea mai mică vacă din lume

În anul 2014, văcuța de 6 ani numită Manikyam, a devenit oficial cea mai mică vacă din întreaga lume. Conform măsurilor luate de echipa Cărții Recordurilor Guiness, înălțimea acestei văcuțe este de 61,5 centimetri și ea a depășit recordul anterior care era de 69,07 centimetri.

Văcuța locuiește în Atholi, care se află în sudul statului indian Kerala, împreună cu proprietarul său, un fermier și ecologist pe nume N.V. Balakrishnan, care a primit văcuța încă când aceasta era un pui. Neprivind la faptul că Manikyam a fost hrănită la fel ca și celelalte animale de la fermă, ea nu a crescut mai mult de 62 de centimetri. Ea este mai mică decât un labrador.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.