TOP-10: Specii de pepene despre care nu ai știut

0
3516

Cu toții știm ce înseamnă un pepene galben, și cu siguranță nu l-ați gustat doar pe acesta, dar și pe cel verde. Unii dintre noi chiar sun capabili să determine calitatea și maturitate pepenelui după miros. Totuși, dacă ați analiza cu acuratețe toate speciile de pepene care există, vă puteți da seama că nu ați gustat nici măcar jumătate din ele. Aici câteva specii de pepene pe care, cel mai probabil, nu le-ați gustat.

10 – Pepenele amar (Bitter)

Probabil niciodată nu v-ați gândit că un fruct poate fi și amar. Pepenele amar crește în Asia, Africa și pe Insulele Caraibe și este unul dintre multele specii de pepene.

9 – Chinese Bottle Gourd

Acești pepeni în forma unor sticle este un simbol comun al unității și sunt adesea dăruite la nunți sau petreceri în cinstea căsătoriei! Pepenii sunt, bineînțeles, delicioși, însă probabil nu se merită să te căsătorești doar pentru a-i gusta.

8 – Pepeni în forma sânilor (Breast Vine)

Acest fruct pare a fi lipsit de delicatețe și fals, însă el chiar are forma pieptului femeiesc și este 100% real. Cu toate acestea, agricultorii folosesc un mic truc pentru a-i crește. De obicei, pepenii cresc la pământ, însă ăștia sunt ridicați. Totuși, ele sunt destul de reale, iar similitudinea este într-atât de evidentă, încât s-ar putea vinde împreună cu lenjeria.

7 – Pepenele tigru

În ciuda faptului că acest pepene are o aromă bogată și miez comestibil, el este adesea cultivat în scopuri decorative cum se fac cu dovlecii.

6 – Pepino

Acest fruct mai este numit pepene-pară și are o culoare galbenă aprinsă cu niște desene violete frumoase. Mulți consideră că această specie de pepene este cea mai bună, deoarece este cât suculentă, atât și dulce.

5 – Papaya

Acest fruct este unul dintre cele mai mari din lume și, de asemenea, unul dintre puținele specii de pepene care cresc pe copaci. Dacă să vorbim în termeni biologici, acești pepeni sunt un tip de fructe de pădure, însă fructul totuși arată ca un pepene mai mult decât oricare alt fruct de pădure.

4 – Pepenele Densuke

Acesta este un pepene negru japonez foarte rar, care este cultivat exclusiv în orășelul Hokkaido, Japonia. Este într-atât de rar, încât adesea este vândut cu mii de dolari pentru un singur fruct.

3 – Pepenele dulceață

Acest pepene este de mărimea unui pumn și este crescut în Rusia. Are niște dungi galbene-aurii și este una dintre puținele specii de pepene care pot fi crescute pe tot parcursul anului.

2 – Mouse

 

Dacă doriți să vedeți cel mai mic pepene din lume, atunci vă prezentăm pepenele mouse. Cea mai răspândită denumire pentru această specie de pepene este „sandíita”, care se traduce din spaniolă ca „un mic pepene verde”, însă, adesea localnicii îl mai numesc „pepenele șoricel”.

1 – Kivano (Horned melon)

Dacă un fruct de pitaya și unul de carambola s-ar încrucișa, cu siguranță s-ar primi un kivano. Coaja acestui fruct are spini care reamintesc niște coarne. Acest fruct merită primul loc în lista noastră datorită proprietăților sale neobișnuit de utile. De fapt, el conține aproape toate vitaminele de care are nevoie un om!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.