TOP-25: Lucruri interesante despre pisici pe care nu le-ai știut

0
2804

De obicei, pisicile sunt mai puțin apreciate decât câinii, care chiar și în filme salvează oameni blocați în zăpezi, sau pur și simplu arată drăgălași și foarte blânzi. Neprivind la faptul că acest lucru este adevărat, noi nu încercăm să vă convingem să iubiți pisicile mai mult decât câinii, ci doar să punem un cuvânt bun pentru prietenii noștri din clasa felinelor.

În primul rând, ele sunt mai puțin active decât câinii. Ele dorm 70% din toată viața lor. Acest lucru înseamnă că dacă ați avea o pisică, ar trebui să aveți grijă de ea mai puțin. Pisicile nu au nevoie de atenție permanentă și se simt foarte bine doar plimbându-se prin casă. De fapt, pisicile se mișcă într-atât de grațios, încât mereu reușesc să rămână neobservate. Din acest motiv, Agenția Centrală de Informații (Central Intelligence Agency) a investit zeci de milioane de dolari pentru a crea o pisică-spion. Sună de parcă ar fi o fantezie din filmele Hollywoodului , însă de fapt este adevărat. Din păcate pisica care a fost creată de CIA a fost lovită de un taxi. Totuși, pentru a realiza importanța pisicilor nu este necesară vreo implicare a unei agenții de stat influențabilă. Aici 25 lucruri interesante despre pisici.

  1. Noaptea, în parcul Disney sunt o mulțime de pisici. Lucrătorii parcului au grijă de ele, le hrănesc și le tratează, deoarece ele controlează numărul de rozătoare de pe teritoriul parcului.

  1. Pisicile nu au anticorpi în sânge, de aceea ele pot primi o transfuzie de sânge de la un câine, însă doar o singură dată. O a doua încercare le poate omorî.

  1. În Japonia există cafenele unde vă puteți odihni și bea o cafea în compania multor pisici.

  1. În închisoarea statului Indiana, deținuții pot să-și ia o pisică de la adăpostul pentru animale și să le țină la ei în cameră. Într-un așa mod, prizonierii se pot simți mai bine.

  1. Pisicile au glande mirositoare pe față care eliberează feromoni când ele se freacă de picioarele oamenilor.

  1. Pisica lui Bill Clinton are un joc SNES care nu a fost publicat și în care pisica luptă cu republicanii și în cele din urmă avertizează Casa Alba cu o rachetă nucleară furată.

  1. Când profesorului de Fizică, Jack H. Hetherington, i sa spus că el nu poate fi singurul autor al operei sale pentru că a folosit în ea pronumele „noi”, el și-a adăugat pisica sa ca autor.

  1. Datorită unei perechi de rinichi foarte eficiente, pisicile se pot lupta cu deshidratarea, consumând apă sărată.

  1. Din cauza că pisicile mari nu produc lactoza – un ferment de care este necesar pentru a degera lactoza – lor nu li se recomandă să bea lapte.

  1. În Islam, pisicile sunt venerate pentru faptul că iubesc curățenia. Mohamed a spus că „dragostea pentru pisici este un aspect al credinței”.

  1. După cum am mai spus, CIA a investit 20 de milioane de dolari pentru a crea o pisică-spion. Aceasta trebuia să spioneze sovieticii, însă a fost lovită de un taxi.

  1. Din cauza pisicilor au dispărut 33 specii de animale.

  1. În anul 1879, Belgia a încercat să folosească pisicile pentru a livra poșta. Proiectul a sfârșit cu insucces.

  1. Adesea, adăposturile pentru animale nu permit să se ia pisici negre din adăpost înainte de Haloween, deoarece se tem că pisicile ar putea fi jertfite.

  1. În orașul York din Anglia există 22 de statui de pisici deasupra acoperișurilor unor case. După legendă, acele statui cândva protejau locuitorii.

  1. Când pisicile aduc animale moarte stăpânilor, ele „îi învață să vâneze”, așa cum ar face și cu puii lor.

  1. Pisicile bătrâne miaună mai des, deoarece ele suferă de boala Alzheimer.

  1. Marinarul scoțian Alexander Selkirk a supraviețuit pe o insulă nelocuită timp de 4 ani, datorită pisicilor sălbatice care îl protejau de șobolani mari în timpul nopții.

  1. O pisică numită Emmy a trăit la bordul navei RMS Empress of Ireland și nu rata nici o călătorie. Cu toate acestea, la 28 mai 1914, ea a refuzat să meargă la bord. Nava a mers în acea călătorie fără ea, însă a naufragiat chiar a doua zi.

  1. Pisicile domestice încearcă să nu bea apa care se află alături de mâncarea lor. Acest lucru se întâmplă deoarece în sălbăticie, apa de lângă pradă poate fi contaminată.

  1. Pisicile își împing capul în oamenii în care au încredere sau cu care se simt în siguranță.

  1. În majoritatea statelor SUA, este legal să tai unghiile la pisici, pe când în Europa este interzis.

  1. În anul 1985, gorila Coco a cerut ca la ziua ei de naștere să i se dăruiască o pisică și așa și a fost.

  1. În orașul Talkeetna din Alaska, o pisică a fost primarul orașului timp de 15 ani.

  1. Pisicile dorm 70% din viața lor. Oamenii, dimpotrivă, dorm doar 30%.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.