TOP-10: Rase de vaci stranii, rare și neobișnuite

0
14181

Vorbind despre specii de vaci, trebuie să uitați despre două lucruri: în primul rând, de faptul că majoritatea acestor vaci sunt crescute pentru a fi sacrificate și, în al doilea rând, de faptul că unele vaci sunt de fapt tauri. Deci, în acest articol vorbim despre rase de vaci, deci să mergem mai departe…

10 – Vaci de rasă Ankole-Watusi

Cele mai grele și mai lungi coarne le are vaca de rasă Watusi (de asemenea cunoscută și ca vaca cu coarne lungi Ankole). Aceste coarne uriașe și puternice, probabil se folosesc pentru auto-apărare, însă cât de straniu nu ar suna, ele de asemenea ajută vaca să se răcorească în zilele calde.

9 – Vaci de rasă Whitebred Shorthorn

Probabil astea arată ca vacile simple, însă carnea lor în magazine nu o veți găsi cu siguranță. Aceste vaci de rasa Whitebred Shorthorn sunt reprezentantele uneia dintre cele mai rare specii de vaci din lume. De fapt, ele sunt mai puține la număr decât urșii panda.

8 – Hibridul unei vaci și a unui bizon

Acești hibrizi ciudați sunt crescuți pentru a produce carne care conține mai puține grăsimi și colesterol decât ​​carnea de vită simplă.

7 – Vacile de rasă Texas Longhorn

Rasa și-a primit denumirea de Longhorn (care din engleză se traduce ca „coarne lungi”) dintr-un motiv evident. Vaca din fotografie este un exemplu de longhorn texan de rasă pură și se folosește ca un exemplu de genă, ci nu ca o vită.

6 – Vacile de rasă Belted Galloway

Aceste vaci reamintesc prăjiturile Oreo. Ele au fost crescute în zona Galloway din sudul Scoției și, din păcate, nu dau lapte cu gustul prăjiturilor Oreo.

5 – Vacile de rasă Highland

Vacile de această rasă au cea mai lungă blană. În ciuda faptului că ele, cu siguranță, arată fermecător, lâna lor nu este atât de moale și pufoasă, precum se pare. În plus, ea este murdară și tăvălită, deloc nu ca în poză.

4 – Vacile de rasă Zebus

Acestea arată ca niște viței, însă de fapt sunt niște vaci adulte. Ele sunt reprezentantele rasei Zebus care locuiesc în Sri-Lanka și sunt cele mai mici vaci din întreaga lume.

3 – Vacile de rasă Holstein Friesian

Pentru majoritatea dintre noi, această rasă de vaci este cea mai cunoscută și adesea o vedem pe lunci. Însă, în poză este Blossom, o vacă de rasă Holstein Friesian pură, căreia îi aparține recordul celei mai înalte vaci din lume. Imaginați-vă, cât de straniu v-ați simți să vă aflați cu o asemenea vacă alături.

2 – Vacile de rasă Dexter

La prima vedere, se pare că aceste vaci s-au născut cu un set greșit de gene, însă acesta este standardul acestei rase. Rasa Dexter este foarte rară și este considerată cea mai mică rasă dintre cele europene. Ea a fost crescută în Irlanda.

1 – Vacile pufoase

Încheiem această listă cu cele mai fermecătoare vaci existente. Ele sunt crescute pentru expoziții, nu pentru carne. Vacile pufoase sunt îngrijite, spălate și uscate cu uscătorul de păr pentru a obține o astfel de blăniță moale și pufoasă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.