TOP-10: Veninul acestor 10 animale este extrem de periculos

0
2559

Pe planeta noastră există animale care au un iad într-atât de puternic, încât pot să omoare un om în câteva ore sau chiar minute. Astăzi vorbim despre ele. De fapt, să identifici care sunt cele mai periculoase animale veninoase nu este chiar atât de ușor. Spre exemplu, unele specii de șerpi au un venin extrem de toxic, însă din cauza că viețuiesc în zone nelocuite de oameni, numărul de jertfe rămâne foarte mic. În același timp, animale cu veninuri mai puțin toxice devin cauza a sute de decese. Acest lucru se întâmplă din cauza că acele animale locuiesc în apropierea zonelor populate de oameni, sau din cauza că nu există încă vreun antidot. Când această listă s-a realizat, toți acești factori au fost luați în considerație.

  1. Păianjenul rătăcitor brazilian

Păianjenul rătăcitor brazilian este un adevărat coșmar pentru cei ce suferă de arahnofobie. Este o specie de păianjen foarte agresivă și combină în sine tot de ce, de obicei, ne este frică: dimensiuni uriașe, aspect foarte agresiv și păros și pasiunea de a se ascunde în casele oamenilor, printre haine și încălțăminte. Aceste specii de păianjen locuiesc în Brazilia, Costa Rica și în Argentina. În lungime ei pot avea 13 centimetri, iar veninul lor este considerat unul dintre cei mai toxici. Anual, în lume sunt înregistrate sute de mușcători de-ale acestor păianjeni, însă din cauza că există un antidot disponibil, decese de la mușcătura păianjenului rătăcitor sunt foarte puține. Interesant este că veninul acestui păianjen cauzează adesea o erecție dureroasă la bărbați, care poate dura până la patru ore. Din această cauză, la moment veninul trece printr-o serie de studii, în speranța că în viitor el va putea fi utilizat în medicamentele pentru tratarea disfuncției erectile.

  1. Mamba Negru

Cu acest șarpe sperăm că nu vă veți întâlni niciodată. Mamba negru este considerat cel mai mare șarpe veninos din Africa. El poate avea 4,3 metri în lungime. Pe lângă acestea, el este cel mai rapid și cel mai agresiv șarpe de pe planetă. Inițial, mamba negru va încerca să evite orice contact cu omul, însă dacă va simți că nu mai are nici o scăpare, va deveni foarte agresiv. O singură mușcătură a șarpelui mamba negru poate omorî omul în 20 de minute. Din fericire există un antidot contra veninului lui, deși în cele mai multe cazuri nu se reușește să fie injectat.

  1. Caracatița cu inele albastre

Aceste caracatițe sunt faimoase printre fotografi și naturaliști datorită aspectului neobișnuit de frumos. Ele pot ajunge la 8 centimetri în diametru și pot fi ușor observate în zonele fluxului și în recifele de corali de pe malurile Australiei și Japoniei. Neprivind la frumusețea ei, această caracatiță este foarte periculoasă. O singură mușcătură poate omorî omul în doar câteva minute, paralizându-l. Din păcate, încă nu s-a descoperit vreun antidot pentru acest venin.

  1. Meduza Pelagia noctiluca

Meduza Pelagia noctiluca australiană este foarte bine cunoscută printre iubitorii de a înota în ocean, departe de maluri. Aceasta este una dintre cele mai ucigașe vietăți de pe planetă. Meduza noctiluca, de obicei este întâlnită lângă malurile Australiei de nord și pe întregul teritoriu al Oceanului Indian și Pacific. Aceasta are 15 tentacule, fiecare de 3 metri lungime. Mușcătura acestor meduze este într-atât de dureroasă, încât victimele pur și simplu cad într-o stare de șoc și se îneacă înainte sosirii ajutorului medical, fiindu-le afectate inima, sistemul nervos și celulele pielii.

  1. Peștele-piatră (Synanceia)

De obicei, peștele piatră se ascunde printre pietrele, stâncile și nisipurile de sub apă. Majoritatea jertfelor lor rămân înțepate, plimbându-se prin ape nu departe de mal. Acest pește locuiește pe malurile Australiei și se consideră unul dintre cei mai veninoși pești din lume. Veninul lui este foarte toxic și se află în cei 13 spini ai peștelui care sunt situați de-a lungul crestei. Mortalitatea lui depinde de cât venin nimerește în sânge după mușcătură. Uneori, omul mușcat moare în decursul a două ore. Din fericire, există un antidot împotriva veninului peștelui-piatră și, mai mult ca atât, toxinul din venin este foarte sensibil la temperaturile înalte.

  1. Scorpionul roșu indian

Primul loc după mortalitate dintre scorpioni îl are scorpionul roșu indian, care locuiește în India, Pakistan, Nepal și Sri Lanka. Neprivind la faptul că este de dimensiuni mici, acest scorpion este plin de toxine care afectează inima și tensiunea arterială. Din fericire, în prezent medicina are un antidot, însă dacă nu va fi injectat în scurt timp, omul va muri.

  1. Taipanul Oxyuranus microlepidotus de pustiu

Șarpele australian Oxyuranus microlepidotus este cunoscut sub titlul de cel mai veninos șarpe din lume, al cărui venin este toxic la maxim. Mai mult ca atât, această specie de șarpe injectează cea mai mare cantitate de venin dintre toți șerpii. Veninul unei singure mușcături este îndeajuns pentru a omorî 100 de bărbați maturi. Neprivind la această „armă” serioasă, șarpele Oxyuranus microlepidotus este foarte calm și încearcă să evită orice contact cu oamenii. De obicei, după mușcătură, omul moare în decursul a 30-45 minute dacă nu este injectat cu antidot.

  1. Conus geographus

Cine ar fi crezut că în spatele unui melc mic și inofensiv se ascunde un adevărat ucigaș. Veninul acestui melc este suficient de puternic pentru a paraliza și ucide o persoană adultă în doar câteva minute. De obicei, ei se găsesc în recifele de corali din apele din regiunea Oceanelor Indian și Pacific. Din păcate, nu există încă un antidot eficient contra toxinelor sale. Veninul conține un număr de proteine ​​care sunt capabile să afecteze receptorii cutanați ai omului și sunt de 10.000 de ori mai eficienți decât morfina.

  1. Taipanul Oxyuranus microlepidotus de coastă

Deși veninul acestui șarpe nu este într-atât de veninos ca cel al taipanului de pustiu, din cauza lui au murit foarte mulți oameni. Taipanul de coastă locuiește pe malurile Australiei de nord și de est. Îndeosebi, această specie de șarpe iubește plantațiile trestiei de zahăr. Veninul Taipanul Oxyuranus microlepidotus de coastă este capabil să omoare un om în 30 de minute.

  1. Omida Lonomia obliqua

Această specie de omidă locuiește în principal în partea de sud a Braziliei. Veninul ei conține hepatotoxice  periculoase care distrug celulele roșii din sânge, provoacă degenerarea țesuturilor și a organelor, perturbă procesul de coagulare a sângelui, ducând astfel la sângerări interne serioase. Veninul este injectat în pradă prin spinii mici, situați de-a lungul întregului spate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.