TOP-25: Cele mai puternice „fălci” ale lumii animale

0
14190

Care animal după părerea dvs. are cea mai puternică mușcătură? Leul? Hiena? Broasca țestoasă? Sau poate cineva mai mic, cum ar fi piranha? Răspunsul vă poate uimi. Există o zicătoare foarte veche care spune că „Peștele mai mare îl mănâncă pe cel mic” și dacă am analiza natura, am realiza că această zicătoare este adevărată. Ea este îndeosebi de actuală în lumea animală, unde majoritatea animalelor supraviețuiesc, folosind un număr mare de tactici și caracteristici obținute în urma evoluției. Probabil deja v-ați dat seama că puterea mușcăturii este una dintre multele caracteristici care ajută animalele nu doar să-și prindă hrana, dar să și se apere de prădători. Această calitate astăzi va fi cea majoră în articolul nostru despre animalele ale căror mușcătură este cea mai puternică. La urma urmei, de ea depinde multe.

  1. Balena ucigașă, PSI: 19000 ~ necunoscut

Până în prezent nu s-a reușit să se măsoare cu precizie puterea mușcăturii balenei ucigașe. Cu toate acestea, pe baza incidentelor care implică balenele ucigașe din captivitate, se poate presupune că forța muscării ei poate depăși 19.000 PSI. Din cauza că acestea sunt doar niște presupuneri, balena ucigașă vine pe locul 25 în lista noastră.

  1. Piranha, PSI: ~ necunoscut

Dacă am vorbi de box, piranha cu siguranță ar fi prima. Puterea mușcăturii acestui pește depășește masa corpului său de 30 de ori, așa ceva în natură nu se mai întâlnește. Totuși, puterea concretă a mușcăturii ei încă nu a fost măsurată.

  1. Leopardul, PSI: 300 ~ 310

Leopardul este unul dintre cele 5 „pisici mari” din genul Pantera și locuiește în multe zone ale planetei, cum ar fi Africa sub-sahariană, Asia de vest, Orientul Mijlociu, Africa de sud și de sud-est, Asia, și chiar Siberia. Mușcătura unui leopard, care mai este și un atlet excelent, cu siguranță ar trebui evitată.

  1. Rechinul tigru, PSI: 325

Acest animal de mare este, probabil, unul dintre cei mai mortali prădători ai oceanului și cu siguranță arată foarte înfricoșător. Cu toate acestea, puterea mușcăturii rechinului tigru este de numai 325.

  1. Câinele sălbatic african, PSI: 340

Cânele sălbatic african este endemic regiunilor din sudul Africii și se consideră cel mai mare animal african. Nu vă lăsați mințiți de aspectul lui fizic, căci mușcătura acestui câine ar putea concura cu cea a pumei.

  1. Puma, PSI: 350

 

Puma este considerată cel mai mare mamifer terestru sălbatic din emisfera vestică și unul dintre cele mai rapide animale. Pumele nu au cea mai puternică mușcătură, însă fălcile lor mușchioase și colții mari și ascuțiți sunt numai bune pentru asta.

  1. Lupul, PSI: 406

Lupul este unul dintre cele mai cunoscute și bine studiate animale. El are, de asemenea, unele dintre cele mai paradoxale relații cu oamenii. Lupul este un vânător minunat, de obicei vânează în grupe pentru a prinde animalele care sunt mult mai mari decât dimensiunea lor. Mușcătura lupului este impresionant de puternică –  406 PSI.

  1. Mastifful, PSI: 556

Mastifful are cea mai puternica mușcătură dintre câinii domesticiți. Cu el nu se compară nici măcar un Rotweiler, un Pitt Bull sau un câine ciobănesc german.

  1. Rechinul alb, PSI: 669

Reputația acestui rechin este într-atât de rea, încât s-ar părea că ar trebui să aibă o mușcătură foarte puternică. Cu toate acestea, mușcătura lui este foarte slabă, deoarece traumele principale și adesea mortale sunt făcute cu dinții.

  1. Leul, PSI: 691

Este trist să-l vedem pe „regele tuturor animalelor” pe un așa loc nesemnificativ, însă este evident faptul că mușcătura lui este principalul său avantaj. Totuși, printre toate animalele africane, mușcătura leului este destul de puternică, fapt pentru care ia locul 16 în această listă.

  1. Jaguarul, PSI: 700

Jaguarul este un animal înfricoșător nu datorită puterii mușcăturii lui, ci datorită dinților, care pot să spargă craniul și chiar carapacea unei broaște țestoase. Pentru o comparație – jaguarii au cea mai puternică mușcătură în raport cu greutatea corpului dintre toate animalele din clasa felinelor.

  1. Ursul brun, PSI: 850

Ursul brun locuiește în pădurile și munții Americii de nord, Europei și Asiei. Această specie de urs este cea mai răspândită și uimește cu puterea mușcăturii sale, care este de 850 PSI.

  1. Ursul grizzly din Alaska, PSI: 930

Ursul grizzly din Alaska locuiește pe insulele din arhipelagul Kodiak în sud-vestul statului Alaska, și din această cauză acest urs adesea mai este numit și urs brun Kodiak. Aceasta este cea mai mare subspecie de urși, al doilea fiind ursul polar.

  1. Tigrul siberian, PSI: 950

Tigrii siberieni au nu doar un maxilar extrem de puternic, însă și niște dinți foarte ascuțiți cu care-și devorează prada.

  1. Broasca țestoasă aligator, PSI: 1000

 

Potrivit testului asupra mușcăturii acestei broaște țestoase, realizat de Dr. Brady Barr de la National Geographic, ea are o forță musculară de aproximativ 1000 PSI.

  1. Tigrul bengalez, PSI: 1050

Tigrii bengalezi sunt cei mai masivi reprezentanți din familia felinelor și sunt renumiți pentru puterea lor. Neprivind la faptul că reputația lor este destul de rea, majoritatea tigrilor bengalezi evită oamenii, însă cei câțiva care nu o fac, duc răspunderea pentru decesul multor oameni din India.

  1. Hiena, PSI: 1100

Acest animal deloc simpatic, despre care am aflat încă în copilărie din desenul animat „Regele Leu”, are niște dinți adaptați la consumul hranei dure și, de asemenea, la zdrobirea și digestia oaselor mari. Laptele lor este plin de calciu, datorită oaselor care fac parte din dieta lor.

  1. Ursul polar, PSI: 1235

Ursul polar este unul dintre cele mai puternice și rapide mamifere de pe planetă, și de asemenea mai are și o mușcătură foarte puternică. În mare parte ei se hrănesc cu sigilii, pilea cărora nu este deloc moale. Totuși, dinții lor mai sunt adaptați și la diete vegetale.

  1. Ursul grizzly, PSI: 1250

Ursul grizzly este un simbol maiestuos și dominant al puterii sălbatice. El mănâncă de toate și are niște dinți foarte puternici. Incisivii lor sunt la fel de mari precum și colții. În comparație cu alți prădători, dinții ursului grizzly sunt adaptați și la dietele vegetale.

  1. Rechinul Carcharhinus leucas, PSI: 1250

Rechinul Carcharhinus leucas are cea mai puternică mușcătură dintre pești, însă puterea maxilarului este doar jumătate din succes, deoarece acești rechini, de asemenea, mai au și niște dinți foarte ascuțiți.

  1. Gorila, PSI: 1300

Dinții unei gorile tipice sunt albi și nu sunt aproape deloc ascuțiți. Totuși, mușchii lor sunt într-atât de puternici, încât le fac și mușcătura foarte puternică.

  1. Hipopotamul, PSI: 1821

Hipopotamii poate și nu arată deloc periculos, însă aceasta este doar o aparență. Adevărul este că acest animal are mușchii maxilarului foarte puternici, iar mușcătura lor este cea mai puternică dintre toate mamiferele.

  1. Aligatorul râului Mississippi, PSI: 2125

 

Aligatorul râului Mississippi este o istorie de succes a salvării unui animal pe cale de dispariție. Această specie a fost salvată de pieire, deși este unul dintre cele mai agresive și mortale animale de pe planetă. După puterea mușcăturii, acest aligator ocupă locul 3 în lista noastră.

  1. Crocodilul râului Nil, PSI: 5000

Crocodilul râului Nil are o reputație extrem de rea. Acesta este unul dintre cei mai agresivi prădători  care atacă oamenii. Numărul concret de jertfe este greu de enunțat, dar se estimează că aproximativ 200 de persoane mor în fiecare an în gura crocodilului râului Nil. El ocupă al doilea loc în lista noastră.

  1. Crocodylus porosus, PSI: 7700

Dacă să vorbim deschis despre Crocodylus porosus, aceasta este cea mai masivă reptilă dintre toate care populează planeta Pământ. De asemenea, el este și cel mai mare prădător care este capabil să vâneze cât în ape, atât și pe pământ. Mărimea masculilor din această specie este de 6,7 metri, iar greutatea de 2000 kilograme. Mai mult ca atât, mușcătura lor este cea mai puternică dintre toate animalele din lume.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.