TOP-25: Cele mai ciudate animale, în existența cărora pare a fi greu de crezut

0
2184

Animalele despre care urmează să vă spunem în acest articol nu sunt deloc obișnuite. Aspectul fizic al acestora variază de la corp străveziu, până la dimensiuni extrem de mici. Spre exemplu găina mătase japoneză, care pare a fi un amestec dintre o găină și un pudel. Sau, ce ați spune de o caracatiță de sticlă care este absolut transparentă? Ah da, să nu uităm și despre musca Tinkerbell care este cea mai mică de pe pământ. Deci, dacă sunteți gata să vedeți cele mai amuzante animale despre existența cărora nu ați știut, sunteți bineveniți!

  1. Câinele Bergamasco (Bergamasco Shepherd)

Bergamasco este o rasă de câine ciobănesc din Italia și a fost folosit inițial ca un câine de păstorit.

  1. Peștele Pacu

Acești pești stranii au niște dinți care se asemănă foarte mult cu cei ai oamenilor. Dieta lor, în mare parte, este compusă din alune, deși în ultima vreme aceste rude ale peștilor piranha și-au dezvoltat un gust pentru carnea de om. Nu este una dintre cele mai bune vești pentru bărbați, deoarece în prim plan ei atacă organele genitale masculine.

  1. Stripedul brăzdat (Lowland Streaked Tenrec)

Stripedul brăzdat locuiește doar pe insula Madagascar și prezintă un mic mamifer acoperit cu ace ascuțite pe care le folosește pentru a se proteja de prădători. Acele produc un sunet de frecvență înaltă în timpul frecării și cu ajutorul lor stripedul brăzdat comunică. De fapt, acest mamifer este unicul care comunică prin stridulație (de obicei această metodă este caracteristică șerpilor și insectelor).

  1. Crabul păianjen japonez (Japanese Giant Spider Crab)

Denumirea acestui crab a fost aleasă cu meticulozitate, deoarece picioarele acestuia sunt într-adevăr gigantice în comparație cu picioarele celorlalți antropoizi: 3,8 metri lungime. Greutatea acestora poate ajunge până la 19 kilograme.

  1. Caracatița de sticlă (Vitrledonella richardi)

 

Această caracatiță, care reamintește un jeleu incolor, trăiește în apele tropicale și subtropicale din toată lumea.

  1. Salpidae (Sea Salp)

Salpidae este un animal nevertebrat marin liber plutitor cu un corp cilindric care reamintește jeleul. Acesta se mișcă prin pomparea apei în corpul său. Salpidae este cunoscut printre oamenii de știință ca fiind un animal al cărui ciclu de viață este foarte straniu și complex.

  1. Broasca Pinochio

Broasca Pinochio și-a primit denumirea din cauza nasului neobișnuit de lung. Ea a fost descoperită în munții Foja din provincia Papua, Indonezia, în timpul unei expediții din anul 2008 organizată de Conservation International și Societatea Geografică Națională.

  1. Cel mai mic vertebrat din lume

 

Dacă totuși vorbim despre broaște, să o menționăm și pe aceasta, care a fost descoperită în Papua Noua Guinee în luna august a anului 2009. Ea a fost observată de către herpetologul Universității de Stat din Louisiana, Christopher Austin, și de studentul său absolvent Eric Rittmeyer. Lungimea corpului micii broscuțe este de doar 7,7 milimetri, însă aceasta este capabilă să sară pe o distanță de 30 ori mai mare decât lungimea propriului corp.

  1. ET Salamander

ET Salamander este o mică creatură poreclită de către mass-media „extraterestru” și „caraghioasă” din cauza aspectului fizic neplăcut. Aceasta este o specie recent descoperită și de aceea se cunoaște foarte puține lucruri despre ea, precum că nu are plămâni (răsuflă prin piele) și se cațără pe plante (lucru pe care celelalte salamandre nu îl fac).

  1. Peștele Snakehead

 

Acest monstru arată ca un pește și este cunoscut pentru apetitul său insațiabil, vânând nu doar în ape, dar și pe uscat. Peștele Snakehead este capabil să stea pe uscat timp de 3 zile și, de obicei, se hrănește cu mici animale terestre.

  1. Crabul de cocotier (Giant Coconut Crab)

 

Crabul de cocotier este cel mai mare artropod terestru din lume, cântărește până la 4,1 kilograme și poate crește până la 1 metru în lungime.

  1. Șarpele-penis (Penis Snake)

 

Șarpele-penis a fost descoperit de către niște ingineri în timpul desecării unei porții din râul Madeira. Acesta este, de fapt, un amfibian fără picioare care se hrănește cu pești mici, viermi și alte nevertebrate acvatice. Lungimea corpului animalului poate ajunge până la 81 de centimetri.

  1. Illacme plenipes

Illacme plenipes populează regiunea centrală a Californiei, SUA, și este o specie de miriapod care poate avea până la 750 de picioare, mai mult decât oricare alt miriapod. Această specie a fost pentru prima dată observată în anul 1926 și redescoperită în anul 2005.

  1. Spongierul harpă (Chondrocladia lyra)

Spongierul harpă a fost pentru prima dată descoperit în anul 2000 pe coasta Californiei și este un spongier carnivor care se hrănește cu mici crustacee.

  1. Găina Mătase Japoneză

Găina Mătase Japoneză arată ca un amestec ciudat de pudel și pasăre, fiind o rasă de pui cu penaj pufos care se simte ca mătasea. Pe lângă penele ciudate, pasărea mătase japoneză are pielea și oasele negre, lobii urechii albaștri și câte 5 degete la fiecare picior, o găină simplă având doar câte 4.

  1. Zebra Duiker

Aceste mici antilope populează Republica Côte d’Ivoire și se disting datorită blăniței roșu-cafenii sau aurii pe care sunt ușor observate niște dungi care reamintesc zebra. Zebra Duker poate crește până la 90 centimetri în lungime și 45 centimetre în înălțime, greutatea medie fiind de 20 kilograme.

  1. Crevetele schelet (Skeleton Shrimp)

Această specie de crevete nu înoată, ci se cațără pe vegetație pentru a prinde bucățile de materie organică, alge, diatomee etc. cu care acestea se hrănesc. Crevetele schelet este foarte subțire și acest fapt îi permite să se camufleze, stând pe alge sau altă vegetație marină.

  1. Musca Tinkerbell (Tinkerbell Fairyfly)

Musca Tinkerbell locuiește în pădurile tropicale din Costa Rica și este un nou membru al familiei Mymaridae. Descoperirea acestei insecte a fost cu adevărat șocantă, luând în considerație faptul că corpul ei este de numai 2,5 ori mai gros decât un fir de păr (250 micrometri).

  1. Viermele de catifea Onychophora

Oamenii de știință au descoperit o nouă specie de Onychophore în adâncul junglelor Vietnamului. Lungimea acestei creaturi este de aproximativ 6 centimetri, deși ea este capabil să vâneze prăzi mai mari decât ea însuși. Totuși, în mare parte ele preferă o pradă mai mică pe care o scuipă cu clei imobilizant, după care o injectează cu salivă și o mănâncă.

  1. Teuthidodrilus (Squidworm)

Acest vierme straniu a șocat oamenii de știință când aceștia l-au descoperit în anul 2007, în timp ce cercetau inima Filipinelor.  Lungimea corpului acestei creaturi este de aproape 9 centimetri. Teuthidodrilus are 8 picioare care sunt la fel de lungi precum și corpul. El le folosește pentru a respira, iar celelalte două prelungiri le folosește pentru a se hrăni.

  1. Terebellida

Terebellida este un organism marin care trăiește în niște găuri mici, construite în nămol, nisip sau alte substanțe asemănătoare.

  1. Copepodul ceratonotus steiningeri

Acest copepod a fost descoperit în apele adânci ale Bazinului Angola în anul 2006. Lungimea corpului acestuia este de 0,5 milimetri. Îndată după prima descoperire, oamenii de știință l-au observat și în Oceanul Atlantic și încă la 12 874,75 kilometri în mijlocul Oceanului Pacific. Cercetătorii sunt nedumeriți cum de nu l-au găsit mai devreme.

  1. Păianjenul de mare (Sea Spider)

Păianjenii de mare populează în mare parte marea Mediterană și marea Caraibelor, deși, de fapt, nu sunt chiar niște păianjeni, ci niște artropode marine. Există aproximativ 1300 de specii cunoscute, ale căror dimensiuni variază de la 1 milimetru la 90 de centimetri.

  1. Maimuța Cheală Uakari (Bald Ukari)

Această maimuță are o coadă foarte scurtă, o față de culoare roșie și un cap chel. Ea populează zonele de păduri din vestul fluviului Amazon din Brazilia și Peru.

  1. Omida Acharia stimulea (Saddleback Caterpillar)

Această omidă viu colorată este o larvă de molie și este acoperită cu perișori spinoși care emit venin. Toxinele eliminate pot provoca umflături dureroase și inflamări pe piele, iar uneori și vomă. Aceasta poate fi observată în America de nord, America centrală, Mexic și, mai rar, în partea de nord a Americii de sud.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.