TOP-15: Cei mai drăgălași pui de animale

0
4757

Motănașii, cățeii, purcelușii și ursuleții deja demult sunt adorați și se consideră cei mai drăgălași pui de animale din lume. Pozele lor pot fi văzute oriunde: pe căni, calendare, și desigur că în rețelele de socializare.Dar cum rămâne cu puii celorlalte animale? Oare nu sunt și ei vrednici de atenție?

De fapt, natura a organizat totul într-un așa mod, încât practic fiecare pui să sensibilizeze adulții și să-i forțeze să aibă grijă de ei (păianjenii și șerpii probabil sunt o excepție). Chiar și cele mai stranii la prima vedere animale pot avea niște pui extrem de drăgălași. În acest articol urmează să vă arătăm 15 dintre ei.

  1. Pangolinul

Acest micuț simpatic din Africa este acoperit cu niște plăci adevărate, care sunt formate din cheratină, la fel ca și părul nostru. Există 3 specii de pangolin, și toți ei sunt fermecători. Din nefericire, ei sunt pe cale de dispariție din cauza braconajului. Unii oameni consideră că pangolinii au niște proprietăți magice și din această cauză ei sunt capturați în masă. În plus, ei sunt adesea cumpărați ca animale de companie, deși nu sunt deloc potriviți pentru un asemenea rol.

  1. Civetul african (Civettictis civetta)

Civettictis civetta populează pădurile Vietnamului. El își folosește botișorul alungit pentru a săpa în pământ, căutându-și hrană. Totuși, cea mai mare parte a timpului el și-o petrece dormind. Puii acestui animal au doar 88 de grame. La fel ca și o mare parte din animale, Civetul african suferă din cauza micșorării habitatului și din cauza braconierilor care îi vânează pentru blana lor frumoasă.

  1. Cățelușii lupului roșu

Acești lupușori simpatici locuiesc în Asia de est și de sud. În exterior ei reamintesc un amestec dintre un lup și o vulpe, deși specia nu se referă la nici una dintre aceste două. Femela de lup roșu este capabilă să dea naștere unui număr format din 12 puișori drăgălași și jucăuși.

  1. Dik-dik

O antilopă matură dik-dik are doar 30-40 centimetri în înălțime. Deși ea seamănă foarte mult cu un cerb, habitatul ei este savana africană și, la fel ca și cel al majorității animalelor din acest articol, habitatul antilopelor dik-dik este în pericol. La prima vedere se poate părea că acești micuți nu sunt în stare să facă față tuturor pericolelor care-i înconjoară, însă ei sau adaptat foarte bine cu o vedere foarte bună, un camuflaj excelent și picioare sprintene, care îi ajută să evite majoritatea amenințărilor.

  1. Leneșul

Deși leneșii maturi nu sunt cele mai atrăgătoare animale, puii lor sunt super drăgălași. Leneșii sunt cele mai lente mamifere, însă acest fapt nu-i încurcă să supraviețuiască, și nici măcar să dea naștere unor pui simpatici. În ultimul timp, micii leneși devin tot mai populari și, probabil, în scurt timp vor putea concura cu armata de motănași care a inundat internetul.

  1. Sconcsul

Probabil pentru unii sconcsul nu pare deloc drăguț, luându-i în considerație modul de autoapărare. De obicei ei sunt considerați niște dăunători și oamenii, fără a zăbovi, îi alungă cât mai departe. Însă, există și cei care-i consideră drăgălași. Și, deși mirosul lor nu este dintre cele mai plăcute, există o modalitate de a îl înlătura. Adesea, pentru a ține un sconcs ca animal de companie, veterinarii le îndepărtează glandele responsabile de răspândirea mirosului prost.

  1. Castorul

Castorul este simbolul Canadei. Cândva aceste animăluțe erau foarte des vânate din cauza cozilor și blăniței lor prețioase, însă acum ei sunt oficial protejați de legile țării. Totuși, castorii încă sunt în pericol de dispariție, deoarece habitatul lor se micșorează în mod inevitabil din an în an. Puii de castor rămân împreună cu mama lor încă câțiva ani după naștere, iar stratul foarte des de blăniță îi ajută să supraviețuiască cele mai reci ierni.

  1. Hiena

Majoritatea dintre noi, când auzim cuvântul „hienă” ne reamintim despre câteva din personajele din desenul animat „Regele Leu”, însă acolo ele sunt prezentate nu chiar în cele mai bune lumini. Cu toate acestea, ele nu sunt chiar într-atât de rele. Hienele sunt niște prădători care se hrănesc cu mortăciuni și, la fel ca și majoritatea animalelor prădătoare, omoară animale. Fără îndoială, hienele mature nu sunt chiar cine știe ce de drăguțe, însă puii acestora sunt foarte atrăgători.

  1. Beluga

Beluga populează apele arctice și sub arctice, de aceea nu este adesea văzută de oameni. Cea mai simplă metodă de a o vedea este de a vizita un acvariu. De obicei, puii de belugă au o culoare gri închisă, care mai apoi devine albă. Ochii lor negri ca mărgelele și corpurile netede și rotunjite le fac extrem de drăgălașe.

  1. Echidna

Echidnele nu sunt foarte cunoscute printre oameni, însă ele sunt niște animăluțe într-adevăr neordinare. Ele sunt unele dintre acele specii rare de mamifere care se înmulțesc, depunând ouă. Puii de echidnă sunt roz și foarte netezi însă, odată cu maturitatea, corpul lor se acoperă cu niște ace dure.

  1. Vidra de mare

Majoritatea oamenilor au văzut cum arată vidrele de mare, însă puțini au văzut cum sunt puii lor. Aceștia merită și ei atenție, pentru că sunt drăgălași la nebunie. După naștere, ei stau lipiți de pieptul mamei timp de două luni.

  1. Aricii

În lume există o mare varietate de arici. Ei emit un sunet semănător cu cel al purcelușilor și scormonesc în pământ pentru a-și găsi hrană. Aricii sunt destul de populari ca niște animale de companie. Puii de arici reamintesc niște radiere roz, care forte rapid se transformă în niște drăgălași cu ace. Cu siguranță, aceste mamifere sunt unele dintre cele mai simpatice animale de companie.

  1. Galago

Galago este ruda maimuțelor. El populează zona centrală a Africii și duce un mod de viață nocturn, de aceea este foarte rar observat în natură. În plus, habitatul acestui animal se micșorează tot mai mult pe an ce trece. Acești drăgălași își petrec aproape toată viața pe copaci. În prima lună după naștere, mama galago își poartă toți nou-născuții în gură.

  1. Sugar glider

Acest mamifer este unul dintre cele mai drăgălașe animale din lume. Acesta a fost pentru prima dată descoperit în deșertul australian, iar unele cercetări au arătat că cele mai apropiate rude îi sunt cangurul și coala, deși la prima vedere pare a fi greu de a-l distinge de șoarecii sau șobolanii obișnuiți. În ultima vreme aceste animăluțe sunt adesea ținute ca animale de companie. Ei sunt ușor antrenabili, la fel ca și câinii, și trăiesc aproximativ 12-15 ani.

  1. Genetele pătat

Chiar dacă la prima vedere se pare că acest animal nu diferă cu nimic de un motănaș, genetele nu este deloc o felină simplă. Genetele pătat populează regiunea de sud a Africii și este unul dintre cele mai drăgălașe animale sălbatice. Atâta timp cât aceste animăluțe locuiesc în apropierea oamenilor, ele au devenit aproape blânde și tot mai des sunt dorite ca animal de companie. De această situație se folosesc braconierii și adesea ucid mamele, luându-i puii și vânzându-i.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.