TOP-10: Cele mai sigure destinații turistice din lume

0
1454

Dorința de a călători și de a descoperi ceva nou despre alte țări și culturi este ceea ce ne face oameni. Probabil fiecare dintre noi asociază călătoriile cu un fel de ritual de a păși într-o lume unde conștiința este mai largă. De aceea, majoritatea tinerilor tind spre a călători îndată după universitate și înainte de a urma o carieră, a cumpăra o casă în credit și a crea o familie. Cu toate acestea, există și oameni care preferă să călătorească împreună cu familia. De fapt, aceste două categorii de aventurieri nu au o mare importanță, deoarece ideea principală este că toți, fără excepție, vor să călătorească.

În lume există milioane de locuri frumoase și interesante pe care am vrea să le vizităm. Unele dintre ele pot fi nepractice pentru a fi vizitate în zilele noastre, pe când altele pot fi greu accesibile sau periculoase. Există o mulțime de destinații turistice pe care unii le pot considera periculoase, deși alții zic că nu sunt deloc. În același timp există și locuri care sunt populare pentru faptul că sunt cele mai sigure din lume nu doar pentru locatari, dar și pentru turiști. Această listă include acele locuri, sau mai bine zis orașe. Deși în lume există o mulțime de orașe în care turiștii se pot simți în siguranță călătorind, cele selectate în acest articol sunt în top.

  1. Copenhaga, Danemarca

 

Orașul Copenhaga este capitala Danemarcei și deja de mult timp este crezut unul dintre cele mai sigure orașe din Europa nu doar pentru trai, dar și pentru călătorii. De fapt, în zonele de periferie a orașului în ultimii ani rata criminalității s-a mărit, însă aceasta se referă doar la întrecerile bandelor, și nu atinge în nici o măsură turiștii. Deși ghizii adesea avertizează oamenii să fie atenți în centrul orașului din cauza micilor hoți de buzunare, procentul de infracțiuni minore în Copenhaga, precum și în întreaga Danemarcă, rămâne a fi foarte mic în comparație cu alte țări din Europa și din America de nord. Din păcate, în ultimul timp, la fel ca și în Europa de vest, tot mai multe grupuri etnice minore suferă din cauza rasismului. Cu toate acestea, rasismul în Copenhaga și Danemarca este mai puțin accentuat decât în majoritatea orașelor de aceiași mărime, fapt pentru care Copenhaga este considerat destul de sigur.

  1. München, Germania

 

München este situat în Bavaria și este considerat al treilea cel mai populat oraș din Germania, cu un număr de 1,4 milioane de locuitori. În oraș există opt districte separate. München, care are deja mai mult de 100 de ani, are o istorie foarte bogată. Dacă sunteți interesat de istorie, cultură și arhitectură, atunci München vi se potrivește la fel ca și celelalte orașe din Europa. Însă plusul principal al orașului este totuși berea, și anume cea care este consumată în timpul Oktoberfest-ului. Festivalul atrage anual în capitala Bavariei 7 milioane de vizitatori. Și să nu uităm și de fotbal – Bayern Munich este una dintre cele mai populare și prospere cluburi de fotbal din Europa și în timpul sezonului atrage mii de fani din întreaga lume. Pentru un oraș cu o cantitate atât de mare de bere consumată, fie că în perioada Oktoberfest-ului, fie că în sezonul meciurilor de fotbal, München este uimitor de sigur. De fapt, München este unul dintre cele mai sigure orașe nu doar din Germania, dar și din întreaga Europă de vest. Probabil, acest oraș german vă poate supăra doar cu atitudinea liberală față de imigranți și căsătorii unisex.

  1. Seul, Coreea de Sud

 

Seul este unul dintre cele mai mari orașe din lume, cu o populație urbană de aproximativ 12 milioane oameni și o populație metropolitană de mai mult de 25 milioane de oameni. În majoritatea cazurilor, orașele de așa mărimi suferă de o rată medie sau înaltă a criminalității. Cu toate acestea, în epicentrul Coreei de sud rata criminalității este foarte scăzută. Infracțiunile minore sunt foarte rare, iar violența acută practic nu există. Doar generația mai învârstă a Coreii de sud poate avea o atitudine xenofobă față de străini (îndeosebi față de străinii observați în compania localnicilor). În mare parte, aste sunt niște probleme minore și nimic serios. Generația tânără de coreeni  demonstrează o atitudine agresivă mult mai rar. Pe lângă atmosfera prietenoasă, Seul este unul dintre orașele care dispune de orice tip de atracții turistice pe care un turist le-ar putea dori, de la parcuri și temple, până la munți de o frumusețe nemaipomenită. De asemenea, Seul se poate lăuda cu o varietate de cluburi de noapte și o viață nocturnă activă. În plus, acest oraș coreean este o destinație turistică populară printre cei ce iubesc aventurile, dar și printre cei ce ar dori să câștige niște bani, deoarece Coreea în sine este una dintre cele mai populare țări pentru a lucra ca un învățător de limbă engleză. Fiind cel mai mare oraș al statului, Seul este un loc perfect pentru cei care ar vrea să-și prelungească odihna sau să-și găsească un loc de muncă.

  1. Reykjavik, Islanda

Reykjavik este capitala unei mici insule, Islanda (una dintre cele mai sigure țări din lume), și are o populație de doar 200 000 de oameni. Într-un așa mod, numărul neplăcerilor pe care le poți avea într-un orășel atât de mic este relativ mic în comparație cu orășelele asemănătoare. Datorită frumuseții sale naturale, posibilității de a urmări balene și bazine geotermale, dar și oportunității de a vedea Luminile Nordului , Reykjavik este o perlă în mijlocul Oceanului Atlantic care atrage tot mai mulți și mai mulți turiști anual. Autorul acestor rânduri are un prieten care plănuia să petreacă o săptămână în Reykjavik, însă a stat șase și s-a întors acasă doar din cauza că și-a epuizat toate resursele financiare. Deja timp de 2 ani el a tot strânge bani și plănuiește să se reîntoarcă, deoarece, după spusele lui, nu există oameni mai prietenoși și mai buni decât aici. Este o opinie destul de interesantă, luând în considerație faptul că acel om a călătorit în 15 țări diferite. Deși pungașii sunt ceva neobișnuit pentru capitala Islandei, ei totuși se întâlnesc rareori. Violența, de asemenea, este ceva foarte rar și, în mare parte, este cauzată de alcool (deși acesta este neobișnuit de scump în Islanda).

  1. Stockholm, Suedia

 

Stockholm este capitala Suediei și un oraș alcătuit din 14 insule și zona capitalei. Aici locuiesc aproximativ 2 milioane de oameni. La fel ca și celelalte orașe asemănătoare după mărimi și populație, orașul scandinav Stockholm se confruntă cu mici furturi , deși numărul cazurilor de violență este foarte mic și se referă mai mult la turiștii care-și petrec majoritatea timpului în baruri. Există și mici confruntări sporadice între niște bande din cartierele de la periferiile orașului, însă acele locuri nu sunt atractive pentru turiști. Stockholm este un oraș verde, 30%  din teritoriul orașului fiind acoperit cu verdeață. Probabil vă va fi interesant să aflați și despre istoria de 800 de ani a orașului. Un mic bonus și pentru fanii heavy metal – Stockholm este locul de naștere a celor mai populare trupe care interpretează acest gen de muzică. O mare parte din trupele clasice încă mai organizează aici concerte. Încă un plus al orașului este că majoritatea suedezilor vorbesc engleza fluent, de aceea turiștii vor putea comunica cu localnicii foarte ușor.

  1. Amsterdam, Olanda

Pentru un oraș cu reputația „Poți face orice”, este uimitor faptul că Amsterdam a reușit să devină unul dintre cele mai sigure orașe din lume. Sondajul cu privire la securitate a plasat orașul pe locul 13 în lista celor mai sigure orașe din lume. Luând în considerație că populația orașului este de circa un milion de oameni, acest lucru este lăudabil. Probabil numărul redus de restricții în ceea ce privește aspectul tradițional al turismului este cauza criminalității scăzute din Amsterdam. La urma urmei, cu cât mai mult este permis, cu atât mai puține încălcări se fac. La fel ca și în majoritatea orașelor, în Amsterdam se întâlnesc micii pungași, însă în ceea ce privește de violență, turiștii nu au de ce se îngrijora nici măcar aflându-se noaptea în Cartierul Roșu. În plus, Amsterdam este considerat cel mai sigur oraș pentru femeile care călătoresc singure, deși precauția nu încurcă niciodată, astfel ar fi mai bine ca acestea să nu meargă singure noaptea în unele parcuri și în regiunea Cartierului Roșu.

  1. Zurich, Elveția

 

Zurich este centrul financiar al Elveției, cel mai mare oraș din țară și o destinație turistică foarte faimoasă. Orașul are 400 000 de locuitori, deși aglomerația urbană este de aproximativ un milion de oameni. Orașul elvețian vorbitor de limbă germană are o arhitectură excepțională, o mulțime de muzee, dar și nenumărate frumuseți naturale, cum ar fi râul Limmat și lacul Zurich, pe care este situat orașul. Neluând în considerație prețul înalt pentru a călători și a locui aici, Zurich atrage turiști din întreaga lume, oferindu-le posibilitatea de a-i afla istoria și a-i savura varietățile culinare. Viața nocturnă devine tot mai expresivă, de aceea orașul este o destinație potrivită pentru majoritatea turiștilor. Preocuparea cea mai mare a călătorilor este hoția, care poate fi întâlnită mai mult în stațiile feroviare aglomerate. Foarte rar pot fi întâlnite confruntări care în mare parte sunt cauzate de oamenii în stare de ebrietate. Având în vedere că acesta este orașul cu cel mai înalt nivel de trai din lume, starea securității nu este deloc surprinzătoare.

  1. Dubrovnik, Croația

Cu o populație de peste 40 000 de oameni, Dubrovnik este orașul cu cei mai puțini locuitori din această listă. Principalul scop și principala prioritate a orașului, cunoscută sub numele de „Perla Adriaticii”, este turismul. Luându-i în considerație istoria bogată și frumusețile naturale, acest lucru nu este deloc uimitor. Dubrovnik este înconjurat de un zid care creează o atmosferă medievală, când acesta era un oraș-stat puternic. Neluând în considerație că el a fost puțin deteriorat în timpul războaielor iugoslave de la începutul anilor 1990 (până în prezent încă pot fi văzute găurile de la gloanțe rămase în clădiri), Dubrovnik este un oraș foarte sigur. Ghizii menționează doar un singur pericol: străzile alunecoase.

  1. Singapore, Singapore

Fiind al doilea cel mai populat oraș de pe planetă, Singapore este uimitor de sigur. Fosta colonie britanică, Singapore este de fapt o insulă oraș-stat cu aproape 6 milioane de locuitori și este situat în Asia de sud-est. Luând în considerație dimensiunea mică a insulei în comparație cu populația, este uimitor faptul că 50% din teritoriul orașului Singapore constă din plantații verzi, care sunt principala atracție turistică pentru vizitatori. Deși Singapore nu este la fel de captivant ca celelalte orașe din Asia de sud-est când este vorba despre viața de noapte, turiștii oricum pot găsi aici cazinouri, activități sportive și chiar prostituție în unele zone. Singapore este unul dintre cele mai curate, prietenoase și sigure orașe din lume, păstrându-și reputația datorită legilor dure privitor la crime, inclusiv pedeapsa cu moartea pentru infracțiunile legate de droguri. În Singapore este interzisă chiar și comercializarea gumei de mestecat, de aceea dacă nu sunteți un traficant de droguri și nu intenționați să purtați gumă de mestecat cu dvs., atunci acest oraș vă va garanta o călătorie excelentă și sigură.

  1. Tokyo, Japonia

Unul dintre cele mai expresive orașe din lume, Tokyo, are o populație de peste 13 milioane de oameni doar în partea centrală, iar populația zonei metropolitane este de aproximativ 36 milioane de oameni. Este un oraș imens, luând în considerație dimensiunea geografică a Japoniei. Tokyo este principala destinație turistică  și un loc foarte popular printre cei care vor să fie profesori de limbă engleză undeva în străinătate. Din aspect cultural și geografic, în Tokyo există tot de ce are nevoie un turist, de la un peisaj modern occidental sau cosmopolitan urban, până la unul dur, natural sau vechi. Acest oraș este unul dintre cele mai sigure din lume și posibilitatea că un turist va întâlni în cale vreo crimă este incredibil de mică. Atâta timp cât persoana va acționa într-un mod corespunzător și se va comporta conform bunului simț, Tokyo va rămâne o experiență fantastică și sigură pentru oricare călător.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.