TOP-25: Cele mai drăgălașe animale despre care nu ai știut că există

0
3158
Foto: commons.wikimedia.org

Fiecare om are preferințele sale și când este vorba despre animale drăgălașe la maxim, cu toții ne îndrăgostim pe dată. Fie ei căței, pisici sau hamsteri, vă putem spune doar una – nu știți câte alte animale drăgălașe există în lume și basta! Împreună cu oamenii pe Pământ viețuiesc o mulțime de animăluțe pufoase și dulci. Curioși? Atunci trecem la topul celor mai drăgălașe animale din lume despre care nu ați știut!

  1. Ursui
Foto: Pixabay.com

Acest animăluț micuț și pufos este numit ursui sau pika. Indiferent de faptul că creatura pare a fi o rozătoare, ea este o rudă a iepurilor, adică din familia lagomorfelor. Există 29 de specii de ursui și toate sunt drăgălașe în felul lor.

  1. Enotul Tanuki
Foto: Pixabay.com

Originar din Asia, enotul tanuki sau enotul japonez, pare a fi un simplu enot, însă de fapt are mai multe în comun cu lupii. Îndeosebi de popular tanuki este în Japonia și este ușor să înțelegi de ce. Blana lor pufoasă și deasă, precum și înfățișarea trezește imediat dorința de a-i îmbrățișa.

  1. Potto
Foto: wikipedia.org

Potto este un lemurian micuț și foarte drăgălaș care duce un mod de viață nocturn și locuiește în pădurile tropicale din toată lumea. De regulă, el este foarte lent, însă acest fapt nu îl încurcă să vâneze, iar aspectul său drăguț poate îmblânzi pe oricine.

  1. Antilopa Klipspringer
Foto: commons.wikimedia.org

Antilopa klipspringer este o antilopă pitică din Africa care adoră terenurile stâncoase. Denumirea olandeză a acestora „klipspringer” înseamnă „saltă pe pietre”.

  1. Lizuna
Foto: odigo.jp

Lizuna este o nevăstuică, doar că albă și foarte simpatică. Oare ar putea cineva să nu aibă dorința de a o mângâia? Cu toate acestea, unica modalitate de a vedea această frumusețe de animal este de a vizita insula Hokkaido din Japonia.

  1. Jerboa cu urechile lungi
Foto: shutterstock

Această rozătoare minusculă locuiește într-un loc cu o climă foarte dură – în deșertul Gobi. Jerboa cu urechile lungi poate avea 5-15 centimetri și cântărește doar 28 de grame. De asemenea, acest animăluț duce un mod de viață nocturn și sapă găuri pentru a se ascunde de prădători.

  1. Pangolinul
Foto: commons.wikimedia.org

Pangolinul din nisipurile Africii, probabil este cel mai drăgălaș animal acoperit cu solzi din cheratină (la fel ca părul uman, apropo). Din nefericire, acest animal adesea este comercializat și din această cauză în curând poate fi pe cale de dispariție.

  1. Delfinul Irrawaddy
Foto: commons.wikimedia.org

Delfinul Irrawaddy poate fi văzut în mările și oceanele din Asia de Sud-est și arată foarte fericit și calm, deși în sălbăticie au mai rămas doar 78-91 de indivizi.

  1. Chrotogale owstoni
Foto: zooborns.com

Trăind în pădurile Africii și Asiei, precum și în bazinele joase ale râurilor, se pare că nu există nimic mai drăgălaș decât Chrotogale owstoni.

  1. Șobolanul roș cu creastă sau Santa Marta Toro
Foto: commons.wikimedia.org

Șobolanul roș cu creastă este un pufos nemaipomenit și pare a fi un cobai la prima vedere. Puțini oameni l-au întâlnit în sălbăticie, însă după 113 ani de tăcere, totuși s-a reușit să se facă câteva poze.

  1. Slow loris
Foto: commons.wikimedia.org

Acest animăluț micuț, ochii căruia reamintesc doi gândaci, nu este o maimuță și chiar dacă am vrea să-i dăm o îmbrățișare, ar fi mai bine dacă ne-am abține. Slow loris este singurul mamifer veninos din lume.

  1. Fluierarul Calidris pygmaea
Foto: commons.wikimedia.org

Această găinușă micuță are o caracteristică deosebită și foarte atrăgătoare – ciocul. El este într-atât de unic, încât pasărea și-a format propriul gen numit Eurynorhynchus.

  1. Dik dik
Foto: commons.wikimedia.org

Cu niște urechiușe mari, ochi holbați și cornițe drăguțe, dik dik nu poate să nu trezească dorința de a-l îmbrățișa. El este unul dintre cele mai mici antilope din lume și viețuiește pe peninsula Somali, de regulă evitând oamenii și prădătorii.

  1. Olinguito
Foto: commons.wikimedia.org

Olinguito locuiește în pădurile Columbiei și ale Ecuadorului. Această creatură pufoasă pare a fi un hibrid dintre o pisică și un ursuleț. Animalul a fost redescoperit în anul 2013, până atunci considerându-se dispărut.

  1. Fenecul
Foto: commons.wikimedia.org

Cu un corp mic și niște urechiușe mai mari decât capul, vulpea fenec este o anomalie și în același timp cel mai de preț animal de deșert. Pentru a se ascunde de căldură vulpița sapă găuri în nisip.

  1. Chrysocyon
Foto: wikipedia.org

Chrysocyon este un animal grațios și la prima vedere s-ar părea că a fost materializat dintr-un roman fantastic. Această creatură cu coamă și niște picioare incredibil de lungi nu este un lup sau o vulpe, ci un reprezentant al genului Chrysocyon.

  1. Iepurele de Angora englez
Foto: pixabay.com

Iepurele de Angora englezesc pare a fi o pernuță pufoasă cu ochi. Având o greutate de până la 3 kilograme, acest iepure produce o tonă de lână anual și are nevoie de o îngrijire permanentă.

  1. Puiul lupului de pământ
Foto: babyanimalsrock.weebly.com

Lupul de pământ sau lupul tuku reamintește o hienă și două populații ale acestei specii locuiesc în Africa de Sud și de Est. Deși lupii maturi sunt și ei drăguți în felul lor, puii acestei specii sunt incredibil de adorabili, având niște ochișori fermecători și blăniță pufoasă.

  1. Veverița zburătoare japoneză (Pteromys momonga)
Foto: commons.wikimedia.org

Veverița zburătoare japoneză locuiește în Japonia, iar privindu-i ochii mari și înfățișarea drăgăstoasă înțelegi că a fost creată intenționat pentru a fi mângâiată.

  1. Marmoseta pigmeu
Foto: Pixabay.com

Aceste mici maimuțele trăiesc în pădurile tropicale din America de Sud și, de fapt, sunt cele mai mici maimuțe din lume. Ele cântăresc doar 140 de grame și au mai puțin de 16 cm în lungime.

  1. Puii antilopei Bongo
Foto: shutterstock

Antilopa Bongo matură nu se deosebește foarte mult de celelalte, însă puii ei sunt a dracului de adorabili. Această specie poate fi observată în pădurile tropicale din întreaga Africă, însă din nefericire este amenințată cu dispariția din cauza vânătorilor.

  1. Oposumul galben (Golden Brushtail Possum)
Foto: WikipediaCommons.com

Cine s-ar fi putut gândi că oposumii pot fi drăgălași? Oposumul galben este cu siguranță cel mai adorabil oposum din lume. Din nefericire, din cauza blăniței sale, el devine o pradă ușoară în sălbăticie.

  1. Gundi (Ctenodactylus gundi)

Originar din Africa de Nord, Gundi este un animal pufos și fermecător, cu niște ochi mari și urechi rotunde . El poate fi întâlnit pe terenuri stâncoase fără vegetație, iar în zilele fierbinți acesta preferă să se ascundă în crăpăturile stâncilor.

  1. Dermoptera malaieziană
Foto: commons.wikimedia.org

Acest animal mai este numit și „lemur zburător de Sunda”, și probabil formularea nu este chiar corectă, căci dermoptera malaieziană nu zboară. Cu toate acestea, ochii și chipul lui este foarte drăgălaș. Principala abilitate a acestei creaturi este de a plana de pe un copac pe altul, cea mai mare distanță înregistrată vreo dată fiind 136 metri.

  1. Binturongul
Foto: pixabay.com

Binturongul, care mai este numit „pisica urs”, obișnuiește să doarmă în timpul zilei, atârnat pe vârful unui copac și încălzindu-se la soare. În ciuda faptului că aceștia sunt considerați carnivori, ei preferă fructele și legumele.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.